Z 0:3 na 7:4. Černošice ve druhé půli obrátily a slavily výhru

Z 0:3 na 7:4. Černošice ve druhé půli obrátily a slavily výhru
autor fotografie: Martin Voltr

Do zápasu nevstoupili nejlépe, přesto nakonec slavili výhru. Hokejisté Černošic se oklepali z nepříliš povedené první poloviny a zaveleli k obratu. Soupeři z Hradce Králové nasázeli pět branek, nepovolili už ani jednu a odvezli si výhru 7:4.

Už od začátku bylo jasné, že klání mezi Hradcem a Černošicemi rozhodně nebude chudé na góly. Ve třetí minutě totiž Východočeši slavili rovnou dvě trefy. Nejprve si dobře najel Aleš Půlpán, chvilku nato slavil také Lukáš Kastner. Ten zůstal před brankářem úplně sám, zamíchal s pukem a poslal jej do sítě kolem levé tyče – 1:0.

Vysoké tempo střílení gólů pokračovalo i nadále. Za další dvě minuty vyškrábl u pravé tyče touš Filip Kuťák a dokázal ho došťouchnout až za čáru – 3:0. Jenže hosté se nechtěli nechat zahanbit, a tak i oni přispěli do gólového účtu. Konkrétně to byl Jiří Černoch, který zahájil cestu k hattricku střelou do horního růžku – 3:1. I přes tuto trefu měl ale v úvodní čtvrtině navrch Hradec, který svou herní převahu potvrdil ještě brankou v přesilovce – Robin Netušil tečoval z mezikruží už na 4:1.

Ve druhé části tempo šancí nepolevilo, to gólové ale přeci jen o trochu ano. Tomáši Půlpánovi chyběl kousek k úspěšné teči Kuťákovy rány, jeho bratr Aleš Půlpán zase neuspěl tváří v tvář Lukáši Langerovi. A tak se nakonec radovali Černošičtí. V početní výhodě stál u pravé tyče Robin Malý, který snížil na 4:2.

Po první polovině sice hosté o dva góly prohrávali, desetiminutová pauza s poradou jim ale vlila novou krev do žil. Během tří minut se jim totiž podařilo nejen manko smazat, nýbrž dokonce skóre otočit! Robin Malý se nikým nehlídán potloukal po brankovišti, a když jeho hůl našla nahrávka Jiřího Černocha, byla z toho kontaktní trefa.

Na svého kapitána záhy navázal právě Jiří Černoch, kterému se povedlo procedit kotouč mezi tělem a bližší tyčí, štafetu následně převzal Petr Kafka. Ten vybruslil s kotoučem od mantinelu a z mezikruží nekompromisně zavěsil – 4:5. Hradečtí najednou nevěděli, kde jim hokejky stojí, a Černošice zahajovaly jeden útok za druhém. Ještě před sirénou se hattricku dočkal Jiří Černoch, jenž tentokrát stahovačkou obešel beka a vypálil do prakticky prázdné brány – 4:6.

Poslední dějství začalo v poněkud klidnějším tempu, jak se ale čas čtvrtiny krátil, začali Východočeši směrem dopředu čím dál více riskovat. Jenže místo jejich kontaktního gólu přišla další úspěšná střela Černošic. Robin Malý vypálil z pravého kruhu a i s trochou štěstí se puk sklouzl po gólmanově výstroji až za čáru – 4:7.

Po další obdržené brance Hradec prakticky přestal bránit a snažil se všechno vsadit na útočení, jenže kýžené snížení, či dokonce vyrovnání nepřišlo. Naopak Černošičtí se hnali do jednoho přečíslení za druhým, v bráně se ale buď zaskvěl Mahdal, nebo hostující hokejisté nemířili přesně. To už ale nic nezměnilo na tom, že po výtečné druhé polovině zápasu si plnohodnotnou výhru za výsledek 7:4 zaslouženě odvezly Černošice.

Aleš Půlpán (kapitán Hradce Králové): „Vedli jsme 4:1, ale přestali jsme hrát to, co jsme měli. Úplně jsme přestali bruslit, jeden hrál s pukem a tři na něj koukali, a to se nám stalo osudným. Musíme hrát všichni čtyři, inline je o bruslení. Jakmile se nám dostali na hůl, byla to konečná.“

Robin Malý (kapitán Černošic): „Dneska jsme byli s klukama podruhé na ploše a myslím, že to bylo vidět. Po první čtvrtině jsme kvůli našim chybám prohrávali 1:4, vůbec jsme nevěděli, co máme hrát. Nedrželi jsme puk, ztráceli jsme ho, byl to špatný výkon. Pak jsme se ale zvedli, trochu přeházeli lajny, v kabině jsme si něco řekli a od půlky zápasu se úplně otočily role. Potom jsme dominovali a z 1:4 jsme otočili na 7:4. Děkuju klukům za super výkon.“



04.05.2019 12:00| 1.kolo| Třebechovice| 15 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
SK Černošice
4:7
SK Černošice
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Pechánek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:20ILHK Hradec Králové-1:0Aleš PůlpánMarek Voženílek
02:52ILHK Hradec Králové-2:0Lukáš KastnerFilip Kuťák, David Malík
04:53ILHK Hradec Králové-3:0Filip KuťákDavid Malík
05:57SK Černošice-3:1Jiří ČernochVáclav Krudenc
11:53ILHK Hradec KrálovéPPG4:1Robin NetušilMarek Voženílek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
18:49SK ČernošicePPG4:2Robin MalýPetr Kafka, Jiří Černoch
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:09SK Černošice-4:3Robin MalýJiří Černoch, Petr Kafka
28:17SK Černošice-4:4Jiří Černoch
30:15SK Černošice-4:5Petr Kafka
35:11SK Černošice-4:6Jiří ČernochPetr Kafka, Robin Malý
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
43:31SK Černošice-4:7Robin MalýJiří Černoch, Petr Kafka