Přestřelka pro Mission Roller! Brňané berou první body sezóny

Přestřelka pro Mission Roller! Brňané berou první body sezóny

Velmi vyhrocený duel přinesl první letošní střet mezi pražským Roller Stormem a brněnským Mission Rollerem. Brňané si ovšem již od počátku drželi herní převahu, kterou pražský tým narušil jen místy, a zároveň dvoubrankové vedení. Díky čemuž nakonec zvítězili 9:6 a zaslouženě berou první body v začínající sezóně.

První čtvrtina utkání přinesla velkou aktivitu brněnského týmu. Již od počátku se Mission Roller držel na dostřel branky Roller Stormu a díky JanuDufkovi ji také dvakrát pokořil. Domácí tým se sice také snažil, leč do svých zakončení nedával tolik potřebný důraz a na brněnského gólmana nenašel recept ani v jednom případě.

Čtvrtina druhá již byla o poznání vyrovnanější. Do větší herní pohody se dostal i pražský tým, který sice musel hned v počátku čelit navyšující trefě Romana Skácela, na což ovšem bezprostředně zareagoval Jan Kern. Vzápětí snížil na rozdíl jediného gólu Jakub Frodl. Do závěrečné sirény ale ještě dokázal využít přesilovku Dominik Hrachovina a Brňané si stále drželi svůj dvoubrankový náskok.

Třetí čtvrtina pokračovala v podobném tempu jako ta předchozí. Do vícero šancí se ovšem dostali domácí, kteří také chvíli drželi vedení. Ovšem hráči Brna dokázali srovnat a stále si drželi vedení o dvě branky. Na straně Roller Stormu postupně zahrozili Filip Novák s Jakubem Frodlem, který navíc zkompletoval svůj hattrick. Na straně Brna se střelecky prosadili Zdeněk Kubica, Pavel Strýček a Roman Skácel.

I čtvrtá čtvrtina se nesla v dosti vysokém tempu. Brňané hned v jejím počátku navýšili své vedení díky Dominiku Hrachovinovi. To se snažili hráči Roller Stormu zvrátit a po řadě šancí se konečně prosadil Jan Veselý. Na konečných 9:6 pro brněnský Mission Roller ovšem upravil skóre Jiří Drobný a brněnský tým tak zcela jasně odcházel do kabin šťastnější.

Pavel Würtherle (IHC Roller Storm Praha): "Byl to první zápas sezóny. Začali jsme jej ale špatně, neplnili jsme to, co jsem si říkali. Pak se to ale zlepšilo, začali jsme hrát a otočili vývoj utkání. Zbytečné fauly nás ovšem dostaly do kolen, soupeř nám tím pádem utekl o tři góly a bylo po zápase."

Pavel Strýček (Mission Roller Brno): "Tím, že jsme začali sezónu, jsme zatím na kolečkových bruslích stáli třikrát, což se podepsalo na výkonu obou týmů. Spíše jsme se seznamovali s plochou a s pukem, každý se vrátil z ledu nebo přijel z dovolené. Z obou stran to tím pádem bylo opatrné utkání. My jsme se chtěli držet na puku, což se nám dařilo a díky tomu jsme se dostávali do přečíslení a ke střelám a gólům, což rozhodlo zápas."



04.05.2019 12:00| 1.kolo| Praha 11| 35 diváků
IHC Roller Storm Praha
IHC Roller Storm Praha
Mission Roller Brno
6:9
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:3 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Petr Karlík, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:15Mission Roller Brno-0:1Jan DufekPetr Hrachovina
07:41Mission Roller Brno-0:2Jan DufekZdeněk Kubica, Pavel Strýček
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:30Mission Roller Brno-0:3Roman SkácelPavel Strýček
16:19IHC Roller Storm Praha-1:3Jan KernMiroslav Dani
18:27IHC Roller Storm Praha-2:3Jakub FrodlZdeněk Petráš
19:48Mission Roller BrnoPPG2:4Dominik HrachovinaZdeněk Kubica, Jan Dufek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:24IHC Roller Storm Praha-3:4Filip NovákZdeněk Petráš, Jan Veselý
25:49IHC Roller Storm PrahaPPG4:4Jakub FrodlMiroslav Dani, Jan Kern
26:26IHC Roller Storm Praha-5:4Jakub Frodl
30:13Mission Roller BrnoPPG5:5Zdeněk KubicaPavel Strýček
34:05Mission Roller BrnoPPG5:6Pavel StrýčekDominik Hrachovina
35:33Mission Roller Brno-5:7Roman SkácelZdeněk Kubica
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:00Mission Roller Brno-5:8Dominik HrachovinaJan Dufek
39:10IHC Roller Storm Praha-6:8Jan VeselýFilip Novák
41:04Mission Roller Brno-6:9Jiří DrobnýZdeněk Kubica