Na úvod soutěže si Hanáci poradili s kladenskými Čerty

Na úvod soutěže si Hanáci poradili s kladenskými Čerty

Olomoučtí inline hokejisté zahájili sezónu domácím vítězstvím nad kladenskými Čerty. Hanáci proti mladému mužstvu předvedli především lepší koncovku, svého soupeře nakonec porazili 5:2. Eagles tak vrátili svému soupeři rok starou porážku, tehdy Hanáci podlehli soupeři 3:8.

Za prvními body v nové soutěži vyrazili Hanáci od prvních minut. Sedlář rozehrál od své banky na hůl Davida Roupce, který si najel mezi kruhy a přesně umístěnou střelou rozvlnil síť za zády Černého. Další větší příležitost Hanáků na sebe nenechala dlouho čekat, po třech minutách hry se do šance probojoval kapitán Pavel Handl a přesnou trefou zvýšili vedení Hanáků. Středočeši kontrovali v polovině desáté minuty, kdy se za záda Sedláře prosadil Jan Kvapil. Radost z branky ale hostům vydržela jen půl minuty. Rychlou odpověď a návrat do dvoubrankového vedení zajistil Lubomír Vích.

Ve druhé čtvrtině hrstka diváků v Olomouci sice neviděla, šance však k vidění byly. V jedné z nich se objevil Brém, jenž obral posledního olomouckého obránce o kotouč. V následném úniku tváří v tvář Sedlářovi ale neuspěl. O pár minut později musel gólman Eagles opět zasahovat, a to proti ráně Haška. 

Na branku se tak čekalo až na konec třetí čtvrtiny. David Roupec nejprve prudkou ránou orazítkoval tyč hostující svatyně. Následná dorážka z hole Hrbatého sice skončila na gólmanovi Černém, nicméně odražený kotouč získal opět Roupec, který se napodruhé nemýlil. Tříbrankové vedení Hanákům vydrželo až do pětačtyřicáté minuty, kdy vykřesal naději pro svůj celek Martin Slabý. Kladenský hráč měl dostatek času na přípravu, aby zamířil přesně k levé tyči. 

Nicméně ani tentokrát na sebe nenechala odpověď domácích dlouho čekat. Hosté vrhli všechny síly dopředu, čímž se otevřel prostor pro olomoucké brejky. První z nich měl na svědomí Vích, který sice neuspěl, ale vzápětí dorážka z hole Filipa Hrbatého již doputovala za brankovou čáru. Středočeši zkusili v samotném závěru ještě hru bez gólmana, branka ale již nepadla. 

Pavel Handl st. (trenér Olomouc): "Pomohla nám první třetině, ve které zkušenější hráči prakticky rozhodli zápas. Výborně nám zachytal gólman. Po půlce jsme je prostřídali, protože jsme chtěli dát šanci oběma gólmanům. Sezóna není až tak dlouhá, tak  aby si oba zachytali. Mokrý je nový gólman, který zachytal velmi dobře. Hráli jsme zodpovědně a nedělali jsme zbytečně chyby a fauly. S prvním zápasem jsem spokojený. "

Tomáš Libovický (kapitán Kladno): "Byl to první zápas sezóny a kluky musím pochválit. Měli jsme možnost jen dvou tréninků, ale přesto jsme předvedli dobrý výkon. Pro Olomouc jsme byli rovnocenným soupeřem. Domácí hráli výborně, mají zkušený tým. Gratuluji jim k vítězství. Nám z mužstva odešli zkušení hráči, takže našim cílem pro tento rok je sehrát se, abychom vytvořili silnější tým a získali zkušenosti. "



04.05.2019 12:00| 1.kolo| Olomouc | 23 diváků
IHC Eagles Olomouc
IHC Eagles Olomouc
IHC Čerti Kladno
5:2
IHC Čerti Kladno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:10IHC Eagles Olomouc-1:0David RoupecDalibor Sedlář
03:13IHC Eagles Olomouc-2:0Pavel HandlDavid Roupec, Lubomír Vích
09:32IHC Čerti Kladno-2:1Jan KvapilTomáš Brém
10:03IHC Eagles Olomouc-3:1Lubomír VíchJakub Čuřík
2. perioda
bez branek
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
33:34IHC Eagles Olomouc-4:1David RoupecFilip Hrbatý
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
44:07IHC Čerti Kladno-4:2Martin SlabýAleš Petrus, Jiří Nekvinda
45:30IHC Eagles Olomouc-5:2Filip HrbatýLubomír Vích