Nový Jičín si po rozpačitém začátku proti Brodu s chutí zastřílel

Nový Jičín si po rozpačitém začátku proti Brodu s chutí zastřílel

Nový Jičín se v prvním domácím zápase utkal na domácí palubovce ve šlágru proti Uherskému Brodu. Utkání bylo dlouho herně vyrovnané, nakonec ale hostujícímu týmu došly síly a domácí hráči si tak dokráčeli pro pohotové vítězství 11:4.

V zápase Nového Jičína z Brodem se oba týmy na palubovce dlouho hledaly. K vidění byli nepřenosti a když už se některý z týmů dostal do zakončení, tak nedokázal překonat soupeřova brankáře. Hra měla spád a vůbec se nám nepřerušovalo. První přerušení přišlo až v osmé minutě a hned bylo gólové. Novému Jičínu vyšla kombinační akce, kterou zakončoval hrající trenér Filip Ohera - 1:0. O minutu později Chvostek našel před bránou Lukáše Kaukiče, který přízemní střelou překonal Zavadila podruhé - 2:0. Kancům se v posledních sekundách první čtvrtiny podařilo snížit zásluhou Daniela Gazdy. První čtvrtina tak skončila těsným vedením domácích 2:1.

Druhá část by se dala rozdělit na dvě části. V té první domácí hráči zásluhou Robina Gebauera a Filipa Ohery utekli hostujímu celku na rozdíl tří branek, v té druhé pak hosté dvěma góly Michala Popelky a Daniela Gazdy zápas opět zdramatizovali. Po polovině zápasu tak na světelné tabuli svítilo opět jednobrankové vedení domácích 4:3.

Brod přijel na utkání pouze v devíti hráčích a to se projevilo ve druhé části zápasu. Klíčový okamžik nastal mezi devětadvacátou a dvaatřicátou minutou. Domácí v této fázi třikrát udeřili zásluhou Lukáše Kaukiče, Ondřeje Sluštíka a Filipa Paličky.  Hosté se zmohli jen na snížení zásluhou Daniela Gazdy. Nový Jičín tak po třetí čtvrtině vedl 7:4.

V poslední čtvrtině si domácí s chutí zastříleli a po brankách Michaela Chvostka, Ondřeje Sluštíka, Daniela Plitka a Filipa Paličky zvítězili v prvním utkání nad Uherským Brodem s přehledem 11:4.

Filip Ohera (trenér IHC Nový Jičín): "Byl to pro nás první zápas a je důležité že jsme vyhráli. Během utkání jsme udělali nějaké chybičky, ale na tom budeme pracovat celou sezónu, aby jsme se zlepšili."

Jan Heča (trenér IHC KANCI Uherský Brod):"Úvod sezóny se nám přiliš nepodařil. Zatím jsme v takové okleštěné sestavě. Doufám, že ty další zápasy budou z naší strany lepší."


04.05.2019 13:00| 1.kolo| N. Jičín | 66 diváků
IHC Nový Jičín
IHC Nový Jičín
IHC KANCI Uherský Brod
11:4
IHC KANCI Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jakub Koziol

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
07:14IHC Nový Jičín-1:0Filip OheraAdam Daron, Ondřej Sluštík
08:20IHC Nový Jičín-2:0Lukáš KaukičMichael Chvostek, Robin Gebauer
10:49IHC KANCI Uherský Brod -2:1Daniel GazdaMichal Popelka
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:05IHC Nový Jičín-3:1Filip OheraAdam Daron
15:34IHC Nový Jičín-4:1Robin GebauerMichael Chvostek, Lukáš Kaukič
16:22IHC KANCI Uherský Brod -4:2Michal Popelka
18:17IHC KANCI Uherský Brod PPG4:3Daniel Gazda
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
28:46IHC Nový JičínPPG5:3Lukáš KaukičFilip Palička, Michael Chvostek
29:13IHC Nový Jičín-6:3Ondřej SluštíkFilip Ohera
31:31IHC Nový Jičín-7:3Filip PaličkaLukáš Kaukič, Robin Gebauer
32:56IHC KANCI Uherský Brod -7:4Daniel GazdaMichal Popelka
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:09IHC Nový Jičín-8:4Michael ChvostekRobin Gebauer
39:44IHC Nový Jičín-9:4Ondřej SluštíkFilip Ohera, Jan Sluštík
40:11IHC Nový Jičín-10:4Daniel PlitkoJan Sluštík, David Janiczek
43:43IHC Nový Jičín-11:4Filip PaličkaRobin Gebauer