Přerov na úvod soutěže rozstřílel Zlín, Školoud s Hanákem dali čtyři góly

Přerov na úvod soutěže rozstřílel Zlín, Školoud s Hanákem dali čtyři góly

Úspěšný vstup do nové sezony STILMAT extraligy inline hokeje předvedl tým Přerova. Jeho hráči na domácí půdě vysoko porazili Zlín. Na výhře 13:4 se čtyřmi brankami podíleli Petr Školoud a Pavel Hanák.

V úvodu utkání zúročil své bohaté zkušenosti kapitán Přerova Pavel Hanák. Na pravém křídle sebral kotouč jednomu ze soupeřů a najel si před branku. Tam zavěsil do bližšího horního růžku mimo dosah překvapeného Hufa. Další velkou šanci si domácí vypracovali v ponechané výhodě před vyloučením Goiše. Z první vypálil Školoud, zlínský gólman se stačil přesunout a kotouč na poslední chvíli vytěsnil pryč. Dorážka mířila mimo. Početní převahu Hanáci nezužitkovali a v jedenácté minutě bylo vyrovnáno. Po šanci Ference, který z první minul odkrytou zlínskou klec, vyslal Goiš do úniku Lukáše Valáška. Ten si položil Dohnala a poté uklidil kotouč do odkryté části domácí klece.

Přerované si ještě v téže minutě vzali vedení zpět. Po přihrávce od Zbořila vyslal střelu lehce nad hrací plochou Pavel Hanák. Puk zacinkal o levou tyč a skončil v síti za Hufem. Další branku přidal domácí tým po přestávce. Pokus z hole Hanáka Huf tentokrát vyrazil. Zbořil ovšem okamžitě nahrál Petru Školoudovi a mladý, leč ostřílený borec znalý inline hokeje nekompromisně zakončil do volné části klece. Snížit na rozdíl jediné branky mohl Hrazdíra, jeho povedená dalekonosná střela trefila břevno. Přerovská strana ukázala, že má přesnější mířidla. Aleš Jergl převzal kotouč od Navrátila, nabruslil si doprava a odtud zamířil k bližší tyči.

V téže minutě, sedmnácté, mohl Jergl skórovat znovu. Huf ovšem včas vytrčil svou širokou gólmanskou hůl. Poradil si i se střelou Zbořila, která mířila mezi betony. Proti Jakubu Navrátilovi však již zakročit nestačil. Domácí hráč na něj pádil sám a svou střelu ještě opřel o horní tyč. Od ní se kotouč odrazil za brankovou čáru. Zlín ve druhé části stejně jako v té první vstřelil pouze jednu branku. Tomáš Pavlůsek před Dohnalem úspěšně tečoval nahození, které vymyslel hostující kapitán Janeba. Přerov se ještě do druhé pauzy blýskl dvěma výraznými momenty. Hanákovi pro tentokrát zabránilo v završení hattricku břevno, šestý přesný zásah Night Birds místo něj obstaral Petr Školoud. Huf na jeho utěšenou dělovku nedosáhl.

Domácí pokračovali v kanonádě i ve třetí čtvrtině. Jergl měl před brankou dost času i prostoru. Všiml si volného Jakuba Ference, jemuž předložil kotouč. Přerovský dlouhán jen doklepl za bezmocného brankáře. První hattrick zápasu měl na svědomí Petr Školoud, jenž využil nahrávku od Hanáka. V přesilovce se prosadil Stanislav Husák, jenž u pravé tyče prokázal důraz i přesnou mušku. Svou úspěšnou trefu si připsal také zlínský Jiří Goiš, jinak hokejista ve službách Přerova. Po nabídce od Kobylíka překonal padajícího Jakuba Dohnala. Minutu před třetí přestávkou se hattricku dočkal i kapitán Night Birds Pavel Hanák. Na Hufa jel sám a trefil volné místo pod jeho lapačkou. Jeho tým po 36 minutách vedl nad zlínskými Devils už 11:3.

V poslední periodě už tolik branek k vidění nebylo. Přerov vystřídal brankáře a Dohnalova náhradníka Jakuba Mánka přelstil David Hrazdíra. Ve 44. minutě se počtvrté prosadil Petr Školoud, totéž dokázal i jeho kolega z útoku Pavel Hanák. Mezitím ještě domácí dvakrát rozezvučeli brankovou konstrukci, Zlínské od většího přídělu po střelách Hanáka a Husáka uchránilo břevno. Přerov pokořil Zlín vysoko 13:4.

Pavel Hanák (kapitán IHC Night Birds Přerov, střelec hattricku): „Chtěli jsme vyhrát jednoznačně za tři body. To se nám povedlo, proto zápas hodnotím kladně. Začátek byl z obou stran trochu opatrný a Zlín dobře bruslil. My jsme s tím měli trochu problémy, ale pak se nám povedlo odskočit o tři, čtyři góly. Zápas jsme měli pod kontrolou a vítězství je nakonec vysoké.“

Aleš Bachánek (trenér IHC Devils Zlín): „První část byla vyrovnaná, dostávali jsme se do hry. Potom jsme nechytili začátek druhé čtvrtiny a začali propadávat. Neměli jsme vůbec silný tým, ale strohé jádro, které na to není vůbec připravené. Budeme se chystat na další zápas.“



04.05.2019 13:00| 1.kolo| Přerov | 108 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Devils Zlín
13:4
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:09IHC Night Birds Přerov-1:0Pavel Hanák
10:05IHC Devils Zlín-1:1Lukáš ValášekJiří Goiš
10:25IHC Night Birds Přerov-2:1Pavel HanákMikuláš Zbořil
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:12IHC Night Birds Přerov-3:1Petr ŠkoloudMikuláš Zbořil, Pavel Hanák
17:22IHC Night Birds Přerov-4:1Aleš JerglJakub Navrátil
19:54IHC Night Birds Přerov-5:1Jakub NavrátilAleš Jergl
20:42IHC Devils Zlín-5:2Tomáš PavlůsekJaroslav Janeba
22:27IHC Night Birds Přerov-6:2Petr ŠkoloudMarek Ditrich
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:07IHC Night Birds Přerov-7:2Jakub FerencAleš Jergl
27:57IHC Night Birds Přerov-8:2Petr ŠkoloudPavel Hanák
29:44IHC Night Birds PřerovPPG9:2Stanislav HusákJakub Navrátil
33:53IHC Night Birds Přerov-10:2Jakub FerencAleš Jergl
34:27IHC Devils Zlín-10:3Jiří GoišRichard Kobylík
35:01IHC Night Birds Přerov-11:3Pavel HanákMikuláš Zbořil
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
40:11IHC Devils Zlín-11:4David HrazdiraJaroslav Janeba
43:04IHC Night Birds Přerov-12:4Petr ŠkoloudDaniel Indrák
46:50IHC Night Birds Přerov-13:4Pavel HanákMikuláš Zbořil