Hradec nasměroval za prvním úspěchem dvougólový Aleš Půlpán

Hradec nasměroval za prvním úspěchem dvougólový Aleš Půlpán

Po úvodních porážkách bojovaly v podvečerním zápase o první body Hradec Králové s Kladnem. Čerti sice dotáhli dvoubrankové manko, ale domácí kapitán Aleš Půlpán pak dvěma góly zavelel za hradeckým vítězstvím a hosté už odpověď nenašli.

Do utkání vstoupili lépe Kladenští, které poslal už po třech minutách do vedení po Volrábově akci Tomáš Březina. Jenže to domácí mužstvo spíš jen vydráždilo, v první čtvrtině bylo na hrací ploše jasně lepší. Zasloužené vyrovnání brzy zařídil Daniel Voženílek a podobným gólem, zakončeným nad Frolíkovu vyrážečku, otočil skóre Tomáš Půlpán.

Na stadionu v Třebechovicích pod Orebem pak bylo ještě veseleji, to když hodně prostoru ve hře tři na tři využil šikovný Filip Kuťák. Jenže vzápětí se opakoval scénář z prvního hradeckého utkání dne – domácí zvolnili a byli za to potrestáni! Z přesilovky rychle snížil Ondřej Volráb a aktivní Petr Hašek osmnáct sekund před pauzou vymazal náskok domácích.

O vítězi nakonec rozhodla třetí čtvrtina. Své šance v ní měly oba týmy, Čerti navazovali na zlepšený výkon, ale jediné dva puky lovil ze sítě jejich brankář Martin Frolík. Oba po přesných střelách Aleše Půlpána nad lapačku. Hradecký kapitán nejdřív využil početní výhodu a následně zakončil krásný slalom.

Hosté se ještě odrazili k náporu a doufali, že se jim vrátí gesto fair play, kterým sportovně odmítl přesilovku nefaulovaný Hašek. Po přízemní střele Aleše Petruse už chyběl Čertům jediný gól, nicméně právě Hašek zklamal v klíčovém momentu utkání – nařízené trestné střílení mu vychytal Michal Mahdal. Půl minuty před koncem tak mohl Marek Voženílek definitivně pečetit první výhru obhájců bronzových medailí z Hradce Králové.

Filip Kuťák (útočník Hradce Králové): „Se třemi body jsem spokojený, ale naše hra ještě nevypadá úplně tak, jak bychom si představovali. Zítra hrajeme další zápas, takže si předtím na tréninku ještě něco řekneme a doufám, že naše hra bude lepší. Myslím si, že je to i tím, že na začátku zápasu dáme vždycky pár gólů, uspokojíme se a chceme začít hrát spíš lední hokej nahoru – dolů, než abychom hráli inline. Ale věřím, že si to povíme a zápas od zápasu budeme lepší a lepší.“

Tomáš Libovický (kapitán Kladna): „Musím kluky pochválit, měli jsme dlouhý den s náročným tripem. Myslím, že i druhý zápas jsme zvládli dobře, i když jsme na začátku udělali pár chyb, kterými jsme si ho v podstatě prohráli. Na to, jak máme mladý tým, jsme ale celkově podali slušný výkon.“



04.05.2019 17:00| 1.kolo| Třebechovice | 42 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
IHC Čerti Kladno
6:4
IHC Čerti Kladno
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Pechánek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:52IHC Čerti Kladno-0:1Tomáš BřezinaOndřej Volráb, Petr Hašek
06:34ILHK Hradec Králové-1:1Daniel VoženílekFilip Kuťák, David Malík
11:10ILHK Hradec Králové-2:1Tomáš PůlpánAleš Půlpán, Robin Netušil
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
17:01ILHK Hradec Králové-3:1Filip KuťákTomáš Půlpán
18:18IHC Čerti KladnoPPG3:2Ondřej VolrábTomáš Libovický
23:42IHC Čerti Kladno-3:3Petr HašekOndřej Volráb, Patrik Balcar
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
28:41ILHK Hradec KrálovéPPG4:3Aleš PůlpánLukáš Bezděk , Marek Voženílek
32:50ILHK Hradec Králové-5:3Aleš PůlpánMarek Voženílek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:48IHC Čerti Kladno-5:4Aleš PetrusTomáš Libovický, Jan Kvapil
47:30ILHK Hradec KrálovéPPG6:4Marek VoženílekRobin Netušil