Olomouc rozstřílela Černošice, osmi body se blýskl Šimo

Olomouc rozstřílela Černošice, osmi body se blýskl Šimo

V Olomouci se po prvním hracím dni musí radovat, ze dvou zápasů mají plný počet bodů. V tom druhém s Černošicemi se sice skoro celou první čtvrtinu čekalo na gól, avšak poté rozjeli Hanáci brankový kolotoč, který dokonce dosáhl dvouciferného čísla. Olomouc zvítězila 11:3, domácí Michal Šimo si připsal osm kanadských bodů.

Olomoucké mužstvo v úvodním zápase dne zdolalo na svém hřišti kladenské hokejisty, Černošice na Hanou přijely posíleny výhrou v Hradci Králové. Oba celky tak chtěly pokračovat ve svém vítězném tažení, čemuž odpovídaly i úvodní minuty střetnutí. Jeden i druhý tým si připravily zajímavé šance, avšak na gól se čekalo až do desáté minuty, kdy se prosadil domácí David Roupec. Ten tak nastartoval brankové hody.

O navýšení vedení Hanáků se postaral ve druhé čtvrtině Jakub Čuřík, na kterého navázal Michal Šimo. Zlom v utkání přinesla poslední minuta poloviny zápasu, kdy se Olomouc prosadila hned třikrát. Nejprve skóroval Filip Hrbatý, po něm se skórovali i David Roupec a Michal Šimo. To byla pro Černošice opravdu ledová sprcha a za přestávku byly rády.

Nicméně než se hosté dočkali gólové odpovědi, zkompletoval Michal Šimo hattrick. Až po této sedmé trefě domácích mohly Černošice slavit branku, když Krudenc z první propálil Mokrého. Následně se oba celky tlačily do gólových příležitostí, několikrát hráči jeli sami na bránu, avšak Mokrý i Langer se vytasili se skvělými zákroky. Toto období sucha utnul Jiří Hrdina, který druhou brankou hostů donutil olomoucký celek k oddechovému času.

A chvíle klidu navíc domácím prospěla, v početní výhodě při bleskové akci zakončil přesně Pavel Handl. Neuběhlo ale ani patnáct vteřin a Černošice stáhly ztrátu opět na rozdíl pěti branek, když puk za Mokrého záda dostal Petr Kafka. Jenže to bylo od hostů vše. Naopak Hanáci se prosadili ještě třikrát. Devátý gól domácích přidal Tomáš Sršeň, po něm završil desítku i svůj hattrick David Roupec. Finální trefu si připsal mladý Daniel Ministr, který při hostující hře bez gólmana zasunul puk do prázdné brány.

Pavel Handl st. (IHC Eagles Olomouc): „Velmi se nám povedl úvod zápasu, kde jsme vstřelili tři čtyři góly. Mančaft si začal věřit, hrál to, co se mu řeklo, s poctivou hru dozadu. Za stavu 7:2, kdy jsme začali naopak hrát to, co jsme nechtěli, jsme si vzali oddechový čas a vrátili se zpět k našemu systému. Opět jsme vyzkoušeli mladého gólmana, i když tentokrát jen na poslední čtvrtinu, a nezklamal nás. “

Robin Malý (kapitán SK Černošice): „Utkání se hodnotí docela těžko. Začali jsme dobře, úvod byl vyrovnaný. Místy jsme byli i lepší, více na puku, ale neproměňovali jsme šance. Následně jsme inkasovali zasloužené a zároveň i pěkné góly. Mohli jsme snížit v přesilovce, ale místo toho jsme na jejím konci sami dostali gól. Po něm ještě další dva slepené. Prohrávali jsme 0:6 a s tím se už dá jen těžko něco dělat. V závěru jsme ještě zkusili odvolat gólmana, přece jen v inline hokeji se může stát za minutu všechno možné. Ale bohužel nám tento tah nevyšel.“



04.05.2019 17:00| 1.kolo| Olomouc | 21 diváků
IHC Eagles Olomouc
IHC Eagles Olomouc
SK Černošice
11:3
SK Černošice
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
09:36IHC Eagles Olomouc-1:0David RoupecMichal Šimo, Lubomír Vích
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:30IHC Eagles Olomouc-2:0Jakub ČuříkMichal Šimo
19:32IHC Eagles Olomouc-3:0Michal ŠimoJakub Čuřík
23:17IHC Eagles Olomouc-4:0David RoupecMichal Šimo
23:31IHC Eagles Olomouc-5:0Filip HrbatýMichal Šimo
23:52IHC Eagles Olomouc-6:0Michal ŠimoFilip Hrbatý
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
35:02IHC Eagles Olomouc-7:0Michal ŠimoJakub Čuřík
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:29SK Černošice-7:1Václav KrudencPetr Kafka
41:37SK Černošice-7:2Jiří HrdinaJiří Černoch, Robin Malý
42:45IHC Eagles OlomoucPPG8:2Pavel HandlTomáš Sršeň, David Roupec
42:58SK Černošice-8:3Petr KafkaJiří Hrdina
45:45IHC Eagles Olomouc-9:3Tomáš SršeňPavel Handl
46:27IHC Eagles Olomouc-10:3David RoupecMichal Šimo, Lubomír Vích
47:25IHC Eagles OlomoucEN11:3Daniel MinistrMatěj Tomajko, Filip Hrbatý