Rats i podruhé za tři body, Boskovice si vezou domů devět branek

Rats i podruhé za tři body, Boskovice si vezou domů devět branek

Své druhé utkání prvního kola odehrály týmy Prague Rats a Boskovice. V první čtvrtině ještě nebylo jasné, kdo by vyhrál, ovšem s přibývajícím časem se Rats, i přes řadu nováčků v sestavě, dostali na koně a zcela jasně vyhráli. Velkou zásluhu na tom má duo Šinágl – Tvrzník, které se mihlo, alespoň rozděleně, u všech branek.

První dvě čtvrtiny přinesly diametrálně jinou hru. Zatímco v první se hra obou týmů nesla v dosti vyrovnaném duchu, druhá už patřila téměř výhradně Krysám. V první čtvrtině navíc Boskovice docela dlouho vedly díky Jiřímu Šmahelovi. V závěru ovšem Rats otočili skóre dvěma dalšími trefami, jedné z hole Jiřího Brandejského, druhé z hole Martina Tvrzníka.

Druhá čtvrtina už patřila pražskému týmu. Hned na jejím počátku si Rats pojistili vedení díky dvěma trefám v krátkém časovém sledu Martina Pousky a Petra Šinágla. Pražský tým posléze ještě ve svém snažení pokračoval, díky čemuž se Petr Šinágl dočkal druhé branky.

Před třetí čtvrtinou se tak zdálo již být rozhodnuto. Přesto se Rats pouštěli do dalších akcí, kterými postupně navyšovali své vedení. První trefu již po padesáti vteřinách zaznamenal Jiří Brandejský, následoval již třetí gól Petra Šinágla a první Viktora Martínka.

Rats už tak měli víceméně vyhráno, čímž zvolnili a i Boskovice se dostaly k gólovým příležitostem. Dvě z nich využili v rychlém sledu Marek Antal a Jiří Šmahel. Byly to už však jen víceméně kontaktní trefy, neboť náskok Rats už byl dosti velký, naopak jej ještě v závěrečné čtvrtině podpořil svou další trefou Jiří Brandejský.

Pražané tak díky tomu zůstali stoprocentní a po prvním kole zůstali jen o skóre na druhém místě za přerovskými Nočními ptáky. Boskovice se tedy musely spokojit z výletu do Prahy jen se třemi body, ovšem i ty pro ně byly jistě velmi cenné a asi ne úplně očekávané.


Martin Mecera (Prague Rats): Boskovice hrály podobnou taktiku jako Brno. Výhoda byla, že už jsme se z předešlého zápasu zlepšili v herních činnostech. Mnohem více jsme bruslili a dokázali jsme dobře zvítězit. Jsme ve fázi, kdy do týmu zapojujeme nové hráče, takže jsem z toho měl trochu obavu. Ovšem všichni, kteří nastoupili rozptýlili všechny moje obavy a moc se těším na zbytek sezóny.¨

Marek Antal (HC Boskovice inline): Hráli jsme proti Rats, což jsou všechno zkušení inlinehokejisté. Snažili jsme se zpočátku držet na puku a nelítat s nimi, což se nám místy bohužel nepovedlo a dostali jsme góly po individuálních chybách. Je tedy na čem pracovat, ovšem myslím si, že jsme podali dobrý výkon v utkání.



04.05.2019 18:00| 1.kolo| Praha 11 | 45 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
HC Boskovice
9:3
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jakub Dědek , Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:55HC BoskovicePPG0:1Jiří ŠmahelJan Hasoň, Lukáš Šmíd
08:23IHC Prague Rats-1:1Jiří BrandejskýPetr Šinágl
10:55IHC Prague Rats-2:1Martin TvrzníkPetr Šinágl, Viktor Martínek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:57IHC Prague Rats-3:1Martin PouskaPetr Šinágl, Martin Tvrzník
15:31IHC Prague Rats-4:1Petr ŠináglMartin Tvrzník
19:20IHC Prague Rats-5:1Petr ŠináglMartin Tvrzník
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:50IHC Prague Rats-6:1Jiří BrandejskýRadek Pavlata, Martin Tvrzník
26:53IHC Prague Rats-7:1Petr ŠináglMartin Pouska, Viktor Martínek
27:52IHC Prague Rats-8:1Viktor MartínekPetr Šinágl, Martin Tvrzník
33:09HC Boskovice-8:2Marek AntalFilip Král
34:16HC Boskovice-8:3Jiří ŠmahelLukáš Šmíd
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
40:13IHC Prague RatsPPG9:3Jiří BrandejskýPetr Šinágl, Martin Tvrzník