Čerti v domácí premiéře neuspěli a zapsali bod. V prodloužení zvítězily Boskovice

Čerti v domácí premiéře neuspěli a zapsali bod. V prodloužení zvítězily Boskovice
autor fotografie: Foto: Petr Hubáček

Kladno v prvním domácím zápase aktuální sezony neuspěli a proti Boskovicím si připsali jen bod. Přestože Čerti vedli už o dvě branky, o náskok přišli a soupeři podlehli v prodloužení. Hattrickem zazářil na straně domácích Jan Kvapil.

Úvod utkání mnoho pohledného hokeje nenabídl. V prvních šesti minutách přišly hned tři tresty, žádný z týmů ale svoji početní výhodu nevyužil. Až v deváté minutě zakončil bekhendem přesně pod horní tyč hostující Tomáš Müller, který otevřel stav utkání. Ještě v první části ale předvedl svoji rychlost Jan Kvapil, který se rozjel podél pravého mantinelu a vystřelil přesně ke vzdálenější tyči.

Vstup do druhé čtvrtiny měli domácí hráči výborný! Hned po 38 vteřinách hry vyslal Tomáš Brém před brankoviště střílenou přihrávku a Jan Kvapil tečoval puk rovnou za záda Jana Külzera. Ani ne o minutu později se prezentoval přesnou ranou Jiří Kalla a Čerti vedli už o dvě branky. Ve vlastním oslabení pak vyrobil pořádnou hrubku domácí kapitán Tomáš Libovický. Ten mohl vyhodit puk, ale jen namazal soupeři, který posléze zasáhl tyč za zády Martina Frolíka.

To třetí část už patřila vyloženě hostujícímu týmu. Jan Hasoň vyprodukoval naprosto přesnou křižnou přihrávku a Tadeáš Král zakončoval už jen do prázdné. Rozdíl mezi oběma týmy pak definitivně smazal Jan Hasoň, který projel celým hřištěm a sám přesně zakončil. A v poslední minutě této čtvrtiny se Boskovice dokonce dostaly do vedení! Po veliké šanci Čertů se hosté rychle dostali do protiútoku a Lukáš Šmíd nezaváhal.

Čtvrtá čtvrtina byla na góly nejchudší – konkrétně nabídla jen jednu branku. Boskovičtí hokejisté hrozili, Martin Frolík ale působil velmi dobře a obětavě mu několikrát vypomohl i Tomáš Libovický. Nechybělo mu navíc ani pověstné štěstí – střela Marka Piláta zasáhla tyčku. Ve 46. minutě se pak radovali domácí, když stav utkání srovnal Jan Kvapil, který tak zkompletoval hattrick a zápas poslal do prodloužení.

Prodloužení mnoho šancí nepřineslo. Oba týmy hrály spíše opatrně a snažily se hlavně kontrolovat kotouč. Jako první si větší tlak vytvořili hosté, za které se prosadil Jiří Šmahel.

Tomáš Libovický (kapitán Kladna): "V první a druhé čtvrtině jsme vůbec nebruslili. Boskovičtí byli lepší a byli pořád na puku. Bohužel jsme začali hrát až pozdě, což vedlo k tomu, že zápas došel do prodloužení. Musím kluky pochválit za to, že jsme získali aspoň bod. Každý bod je pro nás teď důležitý. Budeme muset makat a zkusit to urvat v dalším zápase."

Marek Antal (kapitán Boskovic): "Na začátku jsme trochu zaspali a prohrávali jsme 1:3. Naštěstí jsme to pak dotáhli a obrátili. Dvě minuty před koncem jsme dostali smolný gól, ale naštěstí jsme to urvali v prodloužení a máme výhru."



05.05.2019 10:00| 5.kolo| Kladno | 10 diváků
IHC Čerti Kladno
IHC Čerti Kladno
HC Boskovice
4:5 P
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Marek Hidvéghy, Jakub Dědek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
08:05HC Boskovice-0:1Tomáš MüllerDavid Šebek
09:47IHC Čerti Kladno-1:1Jan Kvapil
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:38IHC Čerti Kladno-2:1Jan KvapilTomáš Brém, Daniel Procházka
13:26IHC Čerti Kladno-3:1Jiří KallaPatrik Balcar
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:56HC Boskovice-3:2Tadeáš KrálJan Hasoň
30:15HC Boskovice-3:3Jan HasoňDavid Šebek, Jiří Šmahel
35:09HC Boskovice-3:4Lukáš ŠmídJiří Šmahel
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
45:01IHC Čerti Kladno-4:4Jan KvapilTomáš Brém, Daniel Procházka
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
50:00HC Boskovice-4:5Jiří ŠmahelJan Hasoň