Kladno doma podlehlo oslabenému Brnu a dál čeká na první výhru v sezoně

Kladno doma podlehlo oslabenému Brnu a dál čeká na první výhru v sezoně
autor fotografie: Foto: Petr Hubáček

Čerti nezvládli ani druhý domácí zápas aktuálního ročníku a na svém kontě mají dál pouze bod. Hokejisté Brna přicestovali do Kladna se značně okleštěnou sestavou, přesto podali dobrý výkon a zapsali si vítězství 5:3. Výborný výkon předvedl zejména brankář Petr Hrachovina, který zlikvidoval řadu kladenských šancí.

Lepší začátek zápasu si domácí ani nemohli přát. Hned po 28 sekundách předvedl svoji šikovnost Adam Kubík, který nehrál v dopoledním zápase, a po jeho dobré práci dorážel kotouč do odkryté klece Jiří Kalla. Posléze přebrali iniciativu hráči Brna, větší možnosti ale měli znovu domácí! V závěru čtvrtiny si zkusili proměnit únik Adam Kubík a po chvíli i Tomáš Březina. Žádný z nich ale na brankáře Petra Hrachovinu nevyzrál.

I ve druhé části přišla rychlá branka. Lukáš Hulcr usedl na trestnou lavici a přesnou tečí srovnal stav utkání Roman Skácel. Brněnští byli navíc i dál aktivní a převrátili vývoj na svoji stranu! Dominik Hrachovina vybojoval kotouč, nabil Zdeňku Kubicovi a hostující kapitán už zamířil naprosto přesně. Petr Hrachovina za chvíli na druhé straně čelil několika Kallovým dorážkám, jenže obstál. Na bekhendový pokus Jana Kvapila o chvíli později už ale nedosáhl a bylo znovu srovnáno. Ještě před sirénou se ale prosadil Marek Göndör, který dostal do výhodnějšího postavení hosty.

Kladeňáci se na konci druhé čtvrtiny dopustili dvou faulů a za svoji nedisciplinovanost byli potrestáni. Ondřej Stehlík se podepsal pod přesnou ránu z voleje. V závěru čtvrtiny pak hráli ve výhodě taky domácí a i oni se krátce po vypršení trestu radovali. Adam Kubík nabil Janu Kvapilovi na přesnou dělovku.

V závěrečném dějství už bylo jasné, že každý gól bude hrát velkou roli. Domácí nedokázali využít nabídnutou přesilovku, neuspěli ovšem ani Brňané. Necelé tři minuty před koncem vybojoval Jiří Kalla přečíslení dvou na jednoho, kanonýr Jan Kvapil ale v rozhodující chvíli selhal a přestřelil. Místo závěrečného tlaku pak přišel faul Patrika Balcara a Ondřej Stehlík stanovil v přesilovce konečný stav zápasu. Čerti ještě v závěru zkusili hru bez brankáře, ale do větší šance už se nedostali. Naopak hosté mohli trefit odkrytou klec.


Ohlasy po utkání

Jiří Kalla (kapitán Kladna): "Brno přijelo v malém počtu, takže jsme si mysleli, že to zvládneme. Na začátku, než se soupeř rozkoukal, jsme byli jasně lepší. Pak se hra trochu převážila na jejich stranu. Kdybychom hráli celou dobu svoji hru, tak bychom to zvládli. Oni se ale naší nedisciplinovaností a svým uspávacím hokejem dostali do vítězného tempa a vyhráli."

Zdeněk Kubica (kapitán Brna): "Přijeli jsme jen se šesti hráči v poli, bohužel se nám to takhle sešlo. Chtěli jsme odehrát dobrý zápas a to se nám povedlo. I když se štěstím. Měli jsme výhodu, že domácí byli utahaní po prvním zápase. Jsem rád, že jsme to dotáhli do vítězného konce. Gólman zachytal velmi dobře, všichni si ale zaslouží velkou pochvalu."



05.05.2019 12:00| 5.kolo| Kladno | 10 diváků
IHC Čerti Kladno
IHC Čerti Kladno
Mission Roller Brno
3:5
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:3 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jakub Dědek , Marek Hidvéghy

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:28IHC Čerti Kladno-1:0Jiří KallaAdam Kubík
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:09Mission Roller BrnoPPG1:1Roman SkácelOndřej Stehlík, Dominik Hrachovina
14:52Mission Roller Brno-1:2Zdeněk KubicaDominik Hrachovina
20:51IHC Čerti Kladno-2:2Jan KvapilAdam Kubík
23:32Mission Roller Brno-2:3Marek Göndör
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:53Mission Roller BrnoPPG2:4Ondřej StehlíkZdeněk Kubica, Dominik Hrachovina
33:09IHC Čerti Kladno-3:4Jan KvapilAdam Kubík
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
46:57Mission Roller BrnoPPG3:5Ondřej StehlíkRoman Skácel, Dominik Hrachovina