Pražské derby nabídlo taktickou bitvu, tu nakonec ovládli Prague Rats

Pražské derby nabídlo taktickou bitvu, tu nakonec ovládli Prague Rats

Po úvodních sobotních duelech byl v neděli na programu souboj dvou pražských celků. Loňský mistr se tak střetl se Stormem, který letos ještě nevyhrál. Špatné výkony z prvních dvou zápasů sezony si ale do dalšího nepřenesl a proti Rats odehrál vyrovnanou partii. Krysy ovšem nakonec přece jen dokázali urvat vítězství, v utkání však padli jen čtyři branky.

Do utkání vstoupili o trochu lépe hráči Stormu, Petráš ale z blízka nakonec nedokázal vypálit přesně. Na druhé straně se o chvilku později dostal do slušné příležitosti Tvrzník. Jeho střelu dokázal Frodl vykopnout z brankoviště. Rats se nakonec dočkali až v 7. minutě, kdy Tvrzník našel křižným pasem Adama Přibyla, jehož okamžitá okamžitá střela skončila pod víkem soupeřovy branky.

Krysy se velmi rychle dostaly do dvoubrankového vedení. Pouhých šestnáct sekund po otevíracím gólu si po pravé straně nabruslil na útočnou polovinu Petr Šinágl a tvrdou ranou ke vzdálenější tyči nedal Frodlovi šanci zasáhnout.

Ve druhé části toho k vidění ani na jedné straně příliš nebylo. Výjimkou byla příležitost Petráše, který se z levé strany natlačil před Michajlova. Toho ale po krátké kličce do bekhendu překonat nedokázal. Podobně si vedl i Klindera o chvilku později, ale ani on neuspěl.

Na konci třetího dějství dostal Storm výhodu přesilové hry, kterou ale využil až na začátku čtvrté čtvrtiny. Parádní kombinace skončila i Martina Matějčka, který měl před odkrytou klecí jednoduchou úlohu.

Následně dostali hosté příležitost na vyrovnání, když rozhodčí odpískal trestné střílení po faulu na Petráše. Ten se ale faulovaný necítil, a tak ukázal gesto fair play. Ze středového kruhu se s pukem vůbec nerozjel, jen ho poslal vzduchem na Michajlova.

Hokejisté Stormu se pak ještě několikrát pokusili o vyrovnání, z ojedinělé akce ale udeřil soupeř. Šináglovi sice při kličce utekl puk, který se ale dostal přesně na hůl Ondřeje Poula, jehož okamžitá střela zapadla za přesouvajícího se brankáře.

Stormu následně nepomohla už ani hra bez brankáře, a tak na první výhru v letošní sezoně stále čeká. Prague Rats naopak ještě neprohráli a stejně jako loni patří k nejlepším celkům v soutěži.


Martin Mecera (trenér Prague Rats): „Jsem spokojený s tím, jak jsme do zápasu vstoupili, v první čtvrtině to byl výkon, který se mi líbil. Po zbytek utkání jsme ovšem předváděli hru, se kterou nejsem spokojený ani v nejmenším. Přizpůsobili jsme se soupeři, což byl náš konec. Samozřejmě jsem rád, že jsme dokázali vyhrát, do dalších zápasů ale máme hodně co zlepšovat.“

Pavel Würtherle (trenér IHC Roller Storm Praha): „Po sobotních zápasech, které jsme odehráli velmi špatně, jsme si řekli několik věcí. Jsem rád, že se nám jich většina tentokrát dařila plnit, bohužel jsme ale nedokázali proměňovat šance, které jsme si vypracovali.“



05.05.2019 15:00| 2.kolo| Praha 11| 41 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
IHC Roller Storm Praha
3:1
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Jaroš, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:16IHC Prague Rats-1:0Adam PřibylMartin Tvrzník
06:32IHC Prague Rats-2:0Petr ŠináglRadek Pavlata
2. perioda
bez branek
3. perioda
bez branek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:14IHC Roller Storm PrahaPPG2:1Martin MatějčekJan Kern
44:39IHC Prague Rats-3:1Ondřej PoulPetr Šinágl