Hradec Králové si v přestřelce i díky čtyřem trefám Malíka poradil s Olomoucí

Hradec Králové si v přestřelce i díky čtyřem trefám Malíka poradil s Olomoucí
autor fotografie: Martin Voltr

Po prvním hracím dnu neporažená Olomouc zavítala v neděli odpoledne do Třebechovic pod Orebem, kde hraje své domácí zápasy Hradec Králové. Ten se ujal vedení ve třetí minutě a hlídal si ho až do konce. Již v 19. minutě zkompletoval hattrick kapitán Aleš Půlpán, čtyřmi góly pomohl domácím k výhře David Malík.

Domácí se ujali vedení již na začátku třetí minuty, kdy po akci po pravé straně uklidil puk za brankáře Sedláře Daniel Voženílek. O vyrovnání se mohl postarat Handl, nastřelil však pouze pravou tyč. Hradečtí dvěma góly rychle po sobě jdoucími, nejprve pálil přesně příklepem ze střední vzdálenosti Aleš Půlpán a po něm úspěšně zakončil samostatný únik Filip Kuťák. Olomoučtí mohli snížit v prodloužené přesilovce, jenže místo toho v ní inkasovali z hole Davida Malíka – 4:0.

Na začátku druhé čtvrtiny už se Eagles prosadili v přesilovce, po tvrdé ráně ze středu hřiště se k dorážce dostal Jakub Čuřík a poslal puk přesně k pravé tyči. Domácí však rychle odpověděli po rychlé kombinaci, kdy si olomoucký hokejista stojící před bránou srazil do vlastní sítě puk po střele Aleše Půlpána. První přesilovku v zápase Hradec Králové ještě nevyužil, druhou už ale ano díky trefě třetí Aleše Půlpána do pravého horního rohu brány. Olomoučtí odpověděli hned za devatenáct vteřin zásluhou Matěje Tomajka, kterého našel přesným pasem u pravé tyče Handl. První polovinu zápasu zakončili brankou domácí, když se Olomouc neprosadila v předbrankovém prostoru a rychlý brejk využil David Malík – 7:2.

Eagles se dostali zpět do hry ve 31. minutě, kdy Pavel Handl prostřelil Mahdala mezi betony. O dvě minuty později zkompletoval hattrick domácí David Malík, jenž byl rozjetý na pravé straně, před vyjetým brankářem Sedlářem udělal stahovačku a poté měl lehkou práci při zakončení do prázdné branky. Ještě před koncem třetí čtvrtiny si domácí gólman nepohlídal levou tyč při střele Jakuba Čuříka a kotouč mu propadl do sítě – 8:4.

V závěrečné čtvrtině se dvakrát po sobě prosadil Lukáš Bezděk, nejprve využil přesného pasu Aleše Půlpána a následně předvedl i individuální akci. Olomoučtí v závěru ještě mírně zdramatizovali závěr, Jiří Paška prostřelil Mahdala z předbrankového prostoru mezi betony. Na rozdíl čtyř branek snižoval ve 46. minutě tvrdou ranou k pravé tyči Tomáš Sršeň. Poslední slovo měli ale domácí, jejich výhru pečetil svou čtvrtou trefou v zápase při přečíslení David Malík – 11:6.


David Malík (ILHK Hradec Králové): „Myslím, že jsme to dnes vzali více zodpovědněji, a hlavně nám přišel trenér, který nad námi trochu dohlížel. Měl nad námi tu ruku a uklidnil nás na střídačce, když jsme začali lítat a to byl asi klíč našeho úspěchu.“

Stanislav Cik (IHC Eagles Olomouc): „Bylo vidět, že nás soupeř přebruslil, to byl hlavní důvod naší dnešní porážky. Asi jsme byli po včerejších dvou zápasech unavení a také nám oproti včerejšku chyběli další hráči.“