Čerti odehráli s Prague Rats vyrovnaný duel, na první výhru v ročníku ale dál čekají

Čerti odehráli s Prague Rats vyrovnaný duel, na první výhru v ročníku ale dál čekají

Kladno nastoupilo k zápasu proti Prague Rats s velkou posilou v sestavě, kterou představoval kapitán hokejových Rytířů Kladno Jakub Strnad. Ani s nebezpečným kanonýrem ale Čerti na loňského mistra nestačili a po vyrovnané bitvě prohráli 3:5.

Ze začátku to byla z obou stran celkem vyčkávaná. Domácí sice v úvodu hráli na puku, ale nebezpečnější byli hosté. Radek Pavlata byl osamocený v mezikruží, fantastický zákrok si ale připsal brankář Martin Frolík. Až po více než sedmi minutách hry se individuálně prosadil Tomáš Rubeš, který si položil kladenského brankáře a poté chladnokrevně zakončil. Vzápětí mohl navýšit z úniku Petr Šinágl, jenže Frolík zapsal další skvělý zásah.

Vstup do druhé části už byl ze strany Prague Rats svižnější. Ještě v první minutě se prosadil po šikovné přihrávce Tomáš Rubeše Martin Pouska. Kladeňáci pak nedokázali udeřit při přesilové hře, krátce po jejím skončení už se ale radovali! Daniel Procházka si vyjel na střed a přesnou ranou rozvlnil síť. V závěru třetiny pak využil samostatný únik Tomáš Rubeš, který obral o kotouč Adama Zicha a poradil si s Martinem Frolíkem.

Třetí čtvrtina se nesla hlavně ve znamení kladenských trestů – ty přišly během dvanácti minut hned čtyři. Hostům se ale ve výhodě nedařilo. Prague Rats byli proti oslabenému soupeři nebezpeční, Frolík ale likvidoval jednu šanci za druhou. Až při vyrovnaném počtu v 31. minutě mu propadla za záda střela Petra Šinágla.

Na začátku posledního dějství domácí ještě vykřesali naději. Jakub Strnad dostal kotouč od Petra Haška zamířil přesně k protější tyčce. Vzápětí předával Strnad v přečíslení Tomáši Libovickému, ale kladenský kapitán se z velikého úhlu nedokázal prosadit. Při vyloučení Jiřího Nekvindy pak přidal pátou branku hostí Martin Tvrzník. V  závěru pak sám trestaný Nekvinda ještě definitivně upravil skóre a přidal třetí branku svého týmu. 

Tomáš Libovický (kapitán IHC Čerti Kladno): „Měli jsme celkem pomalý rozjezd na začátku zápasu a nechali jsme soupeře hrát hodně na puku. Potom jsme si řekli, že s nimi musíme začít bruslit, víc se dostávat do šancí a víc střílet. Musím všechny kluky pochválit, že makali a oddřeli to. Celkově to byl lepší zápas než ty, které jsme zatím odehráli. Teď se musíme soustředit na zápas proti Roller Stormu. Uvidíme, jak na ně vlétneme.“

Martin Mecera (trenér IHC Prague Rats): „Sehráli jsem zápas, který pro nás byl hrozně důležitý, protože jsme potřebovali udělat tři body. Velice dobře jsme začali, ale postupem času jsme pouštěli domácí do hry tím, že jsme se dopouštěli zbytečných nepřesností. V takové chvíli dokáže soupeř zahrozit. Díky gólmanovi nakonec slavíme vítězství.“