Vyrovnaný duel Boskovic s Novým Jičínem rozhodla až poslední čtvrtina

Vyrovnaný duel Boskovic s Novým Jičínem rozhodla až poslední čtvrtina

Nový Jičín se po výhře nad Brnem v prodloužení přesunul do Boskovic, kde od začátku utkání musel dotahovat. Obrátit stav se hostům povedlo až ve druhé části, kde nastříleli pět branek. Boskovice se nevzdaly a dotáhly se na soupeře, ale vyrovnat se jim nepovedlo. Jičín si tak ze sobotního tripu odváží pět bodů.

Boskovice dostaly šanci hrát na konci třetí minuty přesilovou hru, tu se povedlo využít za jednadvacet vteřin Jiřímu Šmahelovi, který trefil levý horní roh brány. Jičín zvládl vyrovnat za dvě minuty, když se prosadil Jan Zahradníček. Vyrovnaný stav dlouho nevydržel a do vedení se opět dostali domácí, když se znovu povedlo skórovat Jiřímu Šmahelovi. Hosté mohli ještě do konce čtvrtiny vyrovnat, ale Zahradníček trefil pouze tyč.

Boskovičtí mohli zvýšit své vedení čtyři minuty po začátku druhé části, ale trestné střílení Fabiánek nevyužil. A tak se povedlo skórovat hostům. Michael Chvostek se prosadil po přihrávce Bartka. Vyrovnaný stav dlouho nevydržel a opět to byli domácí hráči, co zvedali ruce nad hlavu po třetí brance Jiřího Šmahela. Radost však vyprchala za dvanáct vteřin, to se trefil mezi betony Martin Novák. O minutu později se podařilo Jičínu dostat se poprvé do vedení, když se prosadil Filip Ohera. Ještě veseleji bylo na hostující střídačce o minutu později, když se prosadil Michael Chvostek. Na konci druhé části hráli domácí přesilou hru, ale z branky se radovali hosté, jmenovitě Jan Bartko. Boskovicím se přeci jen přesilová hra podařila využít, když se prosadil David Šebek.

Třetí část nepřinesla ani jednu branku, i když si oba celky zahrály přesilovou hru. Nejblíže k brance měl Filip Král, ale ani jednu ze svých dvou střel neumístil do branky. Na druhé straně zahrozil Ohera, ale ani on nemířil přesně. Boskovice v závěru předvedly tlak do branky, ale hostující brankář udržel vedení svého celku.

O zápase tak musela rozhodnout poslední část, ve které byli lepší domácí, což potvrdili kontaktní brankou Jiří Šmahela. Až inkasovaná branka hosty probudila. Během krátkého úseku se prosadil Martin Novák Jan Bartek, jenž zakončil úspěšně únik dva na jednoho. Nový Jičín tak dokázal vyhrát i druhé sobotní utkání.

David Šebek (HC Boskovice inline): „Nepředvedli jsme špatný výkon. Nový Jičín hrál skvěle, ale my jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Bohužel nás trápí produktivita, na každou branku se strašně nadřeme, což dnes bylo klíčové.“

Filip Ohera (IHC Nový Jičín): „Jsme rádi, že jsme získali pět bodů, našim cílem bylo vyhrát dnešní oba duely, což se poradilo. Naštěstí se nám povedlo brzy obrátit zápas, jelikož Boskovice při příznivém stavu hrají dobře na kotouči, což pro nás není úplně ideální. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli.“