Prague Rats zvládli zápas s Černošicemi, zářil brankář Michajlov

Prague Rats zvládli zápas s Černošicemi, zářil brankář Michajlov

Ve druhém domácím utkání se Černošice postavily jednomu z nejtěžších soupeřů. Loňský mistr letos ještě neztratil ani bod, a tak opět patří k nejlepším celkům. Domácí se sice dostali jako první do vedení, Rats však velmi rychle skóre otočili a náskok si pak pohlídali. Vděčit mohou hlavně gólmanovi Michajlovovi, který celý zápas předváděl skvělé zákroky. Bez něj by bylo skóre o poznání vyrovnanější.

První část byla z obou stran hodně opatrná. Přestože se oba celky do několika zakončení dostaly, ani jednou nešlo o gólové příležitosti. To se změnilo až na začátku druhé čtvrtiny. V 15 minutě dostal puk na levou stranu Patrik Koyš, který na nic nečekal a pořádně se do puku opřel. Ze své hole tak vyslal povedenou ránu, která prolétla těsně nad levým betonem Michajlova až do sítě.

O chvilku později pálil do odkryté klece Černoch, tentokrát ale brankář Rats skvěle zasáhl. Ve 20. minutě tak dostali hosté příležitost na srovnání, kterou ihned využili. Rubeš si totiž všiml zapomenutého Radka Pavlaty na hranici brankoviště a okamžitě mu puk naservíroval. Obránce Pražanů pak už měl jednoduchou úlohu.

O dvě minuty později se hosté už dostali do vedení. Šinágl přesným pasem přihrál Ondřeji Poulovi a ten tvrdou ranou nedal Langerovi šanci. Třetí část začala přesilovou hrou Rats, když byli domácí potrestáni za pozdní nástup na hrací plochu. Skóre se však neměnilo, změna ve výsledku se udála až při dalším trestu pro domácí. Přesilovkou kombinaci zakončil přesnou ranou Jiří Brandejský.

Ani ne po půl minutě se hosté radovali znovu. Svůj druhý gól v zápase si střelou z dobré pozice připsal Radek Pavlata. Netrvalo dlouho a už to bylo o čtyři branky. Pouska křižným pasem nahrál Tomáši Rubešovi, pro nějž už bylo lehké zamířil do odkryté klece.

Velkou příležitost měl na začátku čtvrté části Malý, jeho pokus po úniku ovšem vytáhl Michajlov na břevno, od kterého se puk odrazil zpět do hry. Následně dostal výhodu trestného střílení Šinágl, na Langera ale nevyzrál. Skórovat se pak nepodařilo ani Černochovi, který zůstal úplně sám před brankářem. Černošický útočník udělal kličku do forhendu, Michajlov ale jeho pokus zastavil betonem.

V závěru se skóre ještě upravilo třemi góly, výrazný vliv na výsledek to už ale nemělo. Za hosty nejvýše zvýšil vedení Jiří Brandejský, na druhé straně pak odpověděl po pěkné kombinaci Jiří Černoch. Gólový účet na závěr upravil Martin Pouska, jehož pokus propadl Langerovi a kotouč skončil až v síti.

Robin Malý (kapitán SK Černošice): „Celý zápas rozhodli brankáři, protože co předváděl gólman soupeře jsem už dlouho neviděl. Samozřejmě nechci nijak shazovat výkon Langera, který chytal taky velmi dobře, Michajlov ovšem předvedl neuvěřitelný výkon. Dát mu gól je opravdu velmi těžké.“

Martin Mecera (trenér Prague Rats): „Tentokrát jsme si ověřili, že pokud budeme hrát opravdu inline, tak dokážeme porazit i silné Černošice. V tom vidím posun od začátku sezony. Máme totiž v týmu několik nováčků, kterým nějakou dobu trvalo, aby se stylem hry srovnali. Vypracovali jsme si spoustu šancí, z nichž jsme většinu dokázali proměnit. Celkově je to přesně to, jak bychom se chtěli po zbytek sezony prezentovat.“