Brno zlomilo jihomoravské derby v závěrečné čtvrtině, k výhře mu stačily tři góly

Brno zlomilo jihomoravské derby v závěrečné čtvrtině, k výhře mu stačily tři góly

Kdo čekal v derby mezi Brnem a Boskovicemi gólovou přestřelku, ten si nepřišel na své. V souboji na hřišti Mission Rolleru padly v úvodních třech čtvrtinách jen dvě branky, prim hráli především brankáři a skóre bylo vyrovnané. Rozuzlení přinesla až závěrečná část, kde se podruhé v utkání trefil domácí Jakub Kadlec a razítko na výhru Brna dal v závěru Ondřej Stehlík.

Množství šancí v úvodu utkání kryli gólmani se stoprocentní úspěšností, k čemuž se připojovala také obrana. Rosendorf totiž zakročil přesně ve chvíli, kdy se Hasoň chystal zužitkovat Šmídovu přihrávku. Výjimku netvořily ani situace, kdy se tým nemohl do útočného pásma vůbec dostat. To však neplatilo o příležitosti, v které se ocitli Müller s Němcem. Prvně jmenovaný si obhodil bránícího hráče a Němcovu střelu zastavil domácí brankář Chvátal betony. První branku mohl vsítit také Tadeáš Král, který se jako jediný vyznal v chaosu v brněnském brankovišti a posílal kotouč mezi betony. Druhá čtvrtina začala za bezbrankového stavu a nezdálo se, že by se mělo v dohledné době něco změnit, jelikož hráči spíše volili přihrávky. Úspěšná střela ale patřila v 23. minutě Jakubu Kadlecovi, který poslal kotouč z levého kruhu na vzdálenější tyč – 1:0. Kadlec mohl přidat i druhou branku, ale místo toho se z přesné střely Davida Šebka radovaly Boskovice – 1:1.

Šance ke skórování a získání vedení se pravidelně objevovaly na obou stranách, střely ale nebyly přesné a hlavně domácí trefovali tyčky Külzerovy brány. Brno se po vyloučení hostujícího Šmahela dostalo do početní výhody, jenže ani v tomto případě nebyli přesní. Naopak se ukázal Tadeáš Král, který ujel po pravém křídle, zamíchal s pukem a poslal jej k nehlídané levé tyčce. A právě o brankovou konstrukci se puk odrazil před Chvátala, jenž pokus zneškodnil. Přesilová hra zůstala nevyužita, stejně jako ta boskovická o pár minut později. O rozhodující trefu se postaral Jakub Kadlec, jehož druhý gól padl mezi Külzerovy betony – 2:1. Hosté měli na vyrovnání ještě celou čtvrtou čtvrtinu a dávali to znát. Šebek ani Bílý ale svých šancí nevyužili a gól ze střelecké aktivity nevytěžili ani jiní. A na dva neúspěšné pokusy Filipa Krále odpověděl přesným zásahem Ondřej Stehlík, který tak minutu před sirénou pojistil brněnské vítězství – 3:1.


Jakub Kadlec (Mission Roller Brno): „Zápas to byl opravdu vyrovnaný, o čemž svědčí i výsledek. Do poslední čtvrtiny se šlo za vyrovnaného stavu, ale utkání jsme nakonec zlomili na svou stranu a můžeme slavit vítězství.

Filip Král (HC Boskovice inline): „Odehráli jsme vyrovnaný zápas. Zlomil nás až gól v závěru v momentě, kdy už jsme se několik minut pokoušeli o vyrovnání. Domácí vedli 3:1 a měli zápas pod kontrolou.



12.05.2019 16:00| 4.kolo| Brno | 25 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
HC Boskovice
3:1
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
bez branek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
22:37Mission Roller Brno-1:0Jakub KadlecDominik Hrachovina
23:58HC Boskovice-1:1David ŠebekDavid Bílý, Jakub Němec
3. perioda
bez branek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:52Mission Roller Brno-2:1Jakub KadlecRoman Skácel
46:58Mission Roller Brno-3:1Ondřej StehlíkDominik Hrachovina