Hradec jede. Porazil i Nový Jičín a má pátou výhru v řadě

Hradec jede. Porazil i Nový Jičín a má pátou výhru v řadě

Na povedený vstup do extraligy navázali inline hokejisté Hradce Králové dalším úspěchem. V souboji o čelní příčky porazili Nový Jičín 9:4, když dvakrát prohrávali, ale výsledek strhli na svou stranu obratem ve druhé čtvrtině a pojistkami před koncem té třetí. Ani emotivní závěr už na jejich výhře nic nezměnil.

Jičínští přijeli do Hradce s vyčkávacím plánem, aktivita patřila spíše domácím. První čtvrtina nabídla po dvou brankách na obou stranách a týmy si bleskově vyměnily vedení – na přesnou střelu Jakuba Heralta odpověděli z rychlých akcí Filip Kuťák a Lukáš Kastner, jenže po velké chybě domácích vyrovnal Ondřej Sluštík.

Protože hosté Lukášem Kaukičem využili vůbec první přesilovku zápasu, znovu to pro ně vypadalo lépe. To však byla poslední chvíle, kdy v zápase vedli. Hradečtí povedenou pasáží mezi 19. a 23. minutou přetočili skóre jasně na svou stranu, a to díky trefě Tomáše Půlpána a rovnou dvěma gólům Filipa Kuťáka. Ten druhý stál opravdu za to: Domácí střelec svými kličkami uspal celou defenzívu včetně brankáře Fendricha.

Kde se ale zápas skutečně lámal, to byla až třetí perioda. David Janiczek potrestal další hradeckou ztrátu a po Daronově ráně zvonila za Mahdalem tyč, a potom hosté místo vyrovnání souboj ztratili. Hrubě jim nevyšly tři minuty před přestávkou. Čáp ještě slavil zbytečně, neboť puk do sítě dopravil nohou, ale Lukáš Kastner, Marek Voženílek z přesilovky a Tomáš Půlpán necelou sekundu před sirénou už jasně ukázali, jak to dopadne!

Náskok 8:4 si Východočeši pohlídali bez potíží. Jistil ho i Michal Mahdal, jenž ve čtvrté části chytal bezchybně, Zdeněk Čáp navíc přidal devátou pojistku. Novojičínští se domácím na kobylku nedostali i vinou špatné disciplíny. Posledních šest minut přineslo osm menších trestů na obou stranách a Lukáš Kaukič po protestech nedohrál.


Tomáš Půlpán (útočník Hradce Králové): „Jsme spokojení, hráli jsme naši hru, kterou jsme chtěli. Drželi jsme puk a moc jsme je nepouštěli do hry. Dostali jsme sice blbé góly, ale vedení jsme si pohlídali do konce zápasu. Jak se na nás před koncem třetí čtvrtiny začali vytahovat, tak jsme je přečíslovali a ještě jsme jim utekli o pár gólů.“

Zbyněk Kubičík (vedoucí Nového Jičína): „Myslím, že 34 minut jsme hráli vyrovnanou partii a náš výkon snesl nějaké měřítko. Byli jsme trochu pasivnější, ale věděli jsme, co domácí hrají, a rozhodně nás to nepřekvapilo. Na konci třetí čtvrtiny jsme si ale nechali dát tři branky, tam to od nás byla velká herní nedisciplinovanost. Následně jsme to zkusili, ale z přemíry snahy vyplnuly fauly, které definitivně potvrdily výsledek. Mrzí mě, jak se k tomu potom někteří postavili, a pro některé fauly ani to nesportovní chování nemám omluvy.“



18.05.2019 12:00| 5.kolo| Třebechovice| 12 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
IHC Nový Jičín
9:4
IHC Nový Jičín
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Barek, Jan Pechánek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:45IHC Nový Jičín-0:1Jakub HeraltAdam Daron
04:46ILHK Hradec Králové-1:1Filip KuťákDavid Malík, Tomáš Půlpán
05:36ILHK Hradec Králové-2:1Lukáš KastnerAleš Půlpán
09:02IHC Nový Jičín-2:2Ondřej Sluštík
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:30IHC Nový JičínPPG2:3Lukáš KaukičJan Bartko, Michael Chvostek
18:23ILHK Hradec Králové-3:3Tomáš PůlpánFilip Kuťák
21:13ILHK Hradec Králové-4:3Filip KuťákZděnek Čáp
22:58ILHK Hradec Králové-5:3Filip Kuťák
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:27IHC Nový Jičín-5:4David JaniczekDaniel Plitko
33:57ILHK Hradec Králové-6:4Lukáš KastnerAleš Půlpán
35:15ILHK Hradec KrálovéPPG7:4Marek VoženílekLukáš Bezděk , Aleš Půlpán
35:59ILHK Hradec Králové-8:4Tomáš PůlpánDaniel Voženílek, Filip Kuťák
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
42:31ILHK Hradec Králové-9:4Zděnek ČápFilip Kuťák