Černošice si v gólových hodech poradily s Brnem, padlo 28 branek

Černošice si v gólových hodech poradily s Brnem, padlo 28 branek

Hodinu po sobotním odpoledni se v Černošicích rozehrál další zápas extraligy, ve kterém se děly věci. Oba celky si při střelbě počínaly velmi dobře, a tak se nakonec všichni diváci dočkali pořádné porce gólů. Z výhry se nakonec radovali domácí, kteří se prosadili osmnáctkrát, poražené Brno se z branky radovalo desetkrát. Poprvé v sezoně také naskočil v dresu Černošic Marek Loskot, který přispěl k výhře svého týmu jedenácti body.

Utkání odstartovali lépe hosté, když se už po pětadvaceti sekundách hry prosadil povedenou střelou z levého kruhu Zdeněk Kubica. Odpověď Černošic na sebe ale nenechala dlouho čekat. Sem vyslal do úniku Pavla Mrňu, jehož pohotové zakončení skončilo až v síti. Za dalších sedmnáct sekund nahrál Loskot volnému Matěji Jarošovi, jehož pokus z blízka proskákal za brankovou čáru.

V 8. minutě se Brnu podařilo vyrovnat, Kubica nahrál připravenému Dominiku Hrachovinovi, jehož střela prolétla kolem Langera až do branky. Ještě v první části byly k vidění dvě branky. Nejdříve si vzal Marek Loskot kotouč v rohu a po samostatné akci zamířil přesně pod víko. Pouhé čtyři sekundy před první přestávkou využili hosté přesilovou hru, kdy do odkryté klece pálil Jakub Kadlec.

Na další gól se sice muselo čekat skoro sedm minut, od té doby to však padalo na každé straně, jak na běžícím páse. V 19. minutě bylo Brno naposledy ve vedení, když Marek Göndör byl úspěšný z blízka. O pouhou minutu později uvolnil Loskot Vratislava Mikalu, jehož rychlý pokus k bližší tyči znamenal vyrovnání.

V závěru druhého dějství přišla nejlepší chvíle Loskota, když se za pouhé dvě minuty a sedmnáct sekund trefil hned čtyřikrát! Nejdříve Marek Loskot zužitkoval přesilovkou kombinaci střelou do odkryté klece, následně pálil přesně i po pěkné přihrávce Kafky. Další dva góly si Marek Loskot schoval do jednoho oslabení, v obou případech to měl velmi jednoduché po skvělé spolupráci s Kafkou.

Na začátku třetí dvanáctiminutovky se za domácí po delší době prosadil také někdo jiný. Krudenc poslal křižný pas na Davida Jindru, proti jehož střele neměl brankář šanci zasáhnout. V 31. minutě se zase jednou prosadili i hosté, po návratu z trestné lavice byl úspěšný Marek Göndör. O chvilku později jel sám na brankáře Jan Jindra a prudkou ranou k tyči přidal desátý gól Černošic.

Za další dvě minuty se domácí dostali do přečíslení, ve kterém nahrál Loskot Matěji Jarošovi, a ten rychlou střelou nedal brněnskému brankáři šanci zasáhnout. Do konce třetí periody se ještě bekhendem prosadil Jan Dufek a po samostatné akci i Marek Loskot.

Přestože to vypadalo, že už si oby týmy dají pokoj, přišla čtvrtá čtvrtina, která byla gólově nejbohatší. Oboustranný brankostroj začal přesným pokusem Dominik Hrachovina, na kterého navázal po přihrávce Loskota Petr Kafka. Za pouhou minutu a půl přidal svůj druhý gól v zápase Zdeněk Kubica.

Při následné hře ve třech na obou stranách využil většího prostoru Pavel Mrňa, který u pravé tyčky usměrnil přihrávku Krudence do branky. O vítězi už bylo sice dávno rozhodnuto, Brno se však stejně ještě snažilo o skórování a nakonec se jim to i povedlo i ve 45. minutě, kdy se trefil Jakub Kadlec.

Ani domácí ale nepřestali navyšovat své vedení, dvakrát se v krátké době prosadil mladý Matěj Jaroš, který tak nejdříve dovršil hattrick a pak přidal i čtvrtou branku v zápase. Mezi dvougólové střelce se pak zapsal i David Jindra a v přesilovce se posedmé trefil Marek Loskot. Úplně poslední gól si na poslední sekundu schoval Dominik Hrachovina, který se stal dalším hráčem, jenž si připsal tři branky v duelu.

Marek Loskot (hráč SK Černošice): „Tohle utkání se poměrně špatně hodnotí. Na jednu stranu jsme rádi, že se nám podařilo dát hodně gólů, na druhpou stranu jsme jich ale také hodně dostali. Úplně to tentokrát nebyl zápas brankářů, přestože si také svoji práci odvedli. Osobně jsem rád, že se mi první zápas v sezoně vydařil, na českou extraligu jsem se hodně těšil.“

Zdeněk Kubica (kapitán Mission Roller Brno): „Myslím si, že v první polovině jsme soupeři byli rovnocenným protivníkem, pak jsme ale dostali lekci, jak se má inline hrát. Musím domácím pogratulovat k vítězství, které si plně zasloužili.“



18.05.2019 13:00| 5.kolo| Černošice| 12 diváků
SK Černošice
SK Černošice
Mission Roller Brno
18:10
Mission Roller Brno
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:1 | SHG: 2:0
Rozhodčí: Jan Sekera, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:25Mission Roller Brno-0:1Zdeněk KubicaDominik Hrachovina
02:46SK Černošice-1:1Pavel MrňaDavid Sem, Jan Jindra II.
03:03SK Černošice-2:1Matěj JarošMarek Loskot, Petr Kafka
07:24Mission Roller Brno-2:2Dominik HrachovinaZdeněk Kubica
10:06SK Černošice-3:2Marek LoskotJan Jindra II., Jan Jindra II.
11:56Mission Roller BrnoPPG3:3Jakub KadlecJan Dufek, Dominik Hrachovina
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
18:37Mission Roller Brno-3:4Marek GöndörJan Dufek
19:32SK Černošice-4:4Vratislav MikalaMarek Loskot, Petr Kafka
21:21SK ČernošicePPG5:4Marek LoskotVáclav Krudenc, Petr Kafka
22:08SK Černošice-6:4Marek LoskotPetr Kafka
23:10SK ČernošiceSHG7:4Marek LoskotPetr Kafka
23:38SK ČernošiceSHG8:4Marek LoskotPetr Kafka, Vratislav Mikala
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
27:46SK Černošice-9:4David JindraVáclav Krudenc, Pavel Mrňa
30:42Mission Roller Brno-9:5Marek Göndör
31:47SK Černošice-10:5Jan Jindra II.David Sem
33:49SK Černošice-11:5Matěj JarošMarek Loskot
34:46Mission Roller Brno-11:6Jan DufekDominik Hrachovina
35:27SK Černošice-12:6Marek Loskot
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
39:07Mission Roller Brno-12:7Dominik Hrachovina
40:08SK Černošice-13:7Petr KafkaMarek Loskot
41:31Mission Roller Brno-13:8Zdeněk KubicaDominik Hrachovina
44:01SK Černošice-14:8Pavel MrňaVáclav Krudenc, David Sem
44:25Mission Roller Brno-14:9Jakub KadlecLuboš Rosendorf, Dominik Hrachovina
44:45SK Černošice-15:9Matěj JarošPetr Kafka
45:22SK Černošice-16:9Matěj JarošPetr Kafka
45:55SK Černošice-17:9David JindraVáclav Krudenc, Pavel Mrňa
46:45SK ČernošicePPG18:9Marek LoskotVáclav Krudenc, Petr Kafka
47:59Mission Roller Brno-18:10Dominik HrachovinaJakub Kadlec