Přerov jasně opanoval šlágr v Hradci a dál vede extraligu

Přerov jasně opanoval šlágr v Hradci a dál vede extraligu

Zápas Hradce Králové s Přerovem mohl změnit jméno lídra Stilmat extraligy, jenže nezměnil. Hanácký lídr tabulky předvedl v Třebechovicích velmi suverénní výkon a domácím nedovolil jít do čela: V polovině utkání vedl 7:1 a nakonec si pohlídal bezpečné vítězství 11:3. Hned tři hráči se blýskli hattrickem, dominoval jim čtyřgólový Petr Školoud.

Night Birds přejeli do východních Čech ze zápasu v Olomouci, kde měli bleskový start. Tentokrát v první minutě neskórovali, ale hned od úvodní části dávali najevo, že zápasu budou vládnout. Kromě dvou tyček rozvlnili hradeckou síť třikrát díky Zbořilovi, Hanákovi a Školoudovi, za domácí odpověděl jedinou trefou Filip Kuťák.

Hosté prokazovali velkou střeleckou pohotovost i kvalitu a ve druhé čtvrtině už rozhodli o svém vítězství, Hradec těžko stíhal jejich brejky. Jen Stanislav Husák skóroval z kombinační akce, individuálně uspěl dvakrát Petr Školoud (jednou dokonce v oslabení) a už ve dvacáté minutě slavil hattrick, před pauzou navíc podruhé uspěl Hanák.

Domácí využili z půlící přestávky všech deset minut, aby vymysleli recept na extraligového lídra. Po návratu z kabiny hráli aktivněji, odměnou jim byla druhá Kuťákova branka, ale na víc to nestačilo. Mahdal kapituloval po akcích Zbořila i Husáka a zůstávaly jen dvě otázky: O kolik hosté vyhrají a zda se ještě emoce nepromítnou do většího počtu trestných minut.

Naštěstí nepromítly, poslední část už víceméně pohnula jen brankovými statistikami. Kuťák potvrdil dominantní výkon v rámci svého týmu a i ve druhém utkání dne slavil hattrick, potom ho napodobil opět v oslabení Mikuláš Zbořil a až na poslední sekundu si svou čtvrtou trefu podvečera schoval Petr Školoud. Night Birds vyhráli jasně a zaslouženě, Hradci naopak skončila vítězná pětizápasová série.

Filip Kuťák (útočník Hradce Králové): „Víme, že každého soupeře můžeme porazit. Akorát jsme k zápasu přistupovali s větší pokorou a tušili jsme, že bude nejtěžší, protože Přerov dal snad každému soupeři deset gólů, neprohrál ani jeden zápas a má velice solidní kádr. Hru jsme ale hodně otevřeli a soupeř prostě ty naše chyby trestal. Jeho gólman navíc zachytal velice solidně. Snad se ještě letos potkáme, abychom jim to mohli vrátit.“ 

Petr Školoud (útočník Přerova): „Výsledek vypadá suverénně, ale když jsme sem přijížděli, nevěděli jsme, co od zápasu čekat. Navzájem se známe, hrajeme spolu dlouho, takže jsme věděli, že tady mají šikovné kluky. Řekl bych, že rozhodl začátek utkání, kdy jsme hned odskočili na 3:1. Po půlce jsme už vedli 7:1 a výsledek jsme si hlídali. Bylo to trochu vyhrocené, což nám hrálo do karet. Závěr jsme uhráli dobře takticky a jsme spokojení.“



18.05.2019 17:00| 5.kolo| Třebechovice| 18 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
IHC Night Birds Přerov
3:11
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:2
Rozhodčí: Josef Barek, Jan Pechánek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
05:06IHC Night Birds Přerov-0:1Mikuláš Zbořil
06:55ILHK Hradec Králové-1:1Filip Kuťák
07:12IHC Night Birds Přerov-1:2Pavel HanákAleš Jergl
08:36IHC Night Birds Přerov-1:3Petr ŠkoloudJan Andrýsek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:13IHC Night Birds Přerov-1:4Stanislav HusákJan Andrýsek
16:33IHC Night Birds PřerovSHG1:5Petr ŠkoloudMikuláš Zbořil
19:26IHC Night Birds Přerov-1:6Petr ŠkoloudJan Andrýsek
22:59IHC Night Birds Přerov-1:7Pavel Hanák
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
29:04ILHK Hradec Králové-2:7Filip KuťákDaniel Voženílek
33:37IHC Night Birds Přerov-2:8Mikuláš Zbořil
34:16IHC Night Birds Přerov-2:9Stanislav HusákAleš Jergl
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:00ILHK Hradec Králové-3:9Filip KuťákTomáš Půlpán, Daniel Voženílek
40:56IHC Night Birds PřerovSHG3:10Mikuláš ZbořilAleš Jergl
47:59IHC Night Birds Přerov-3:11Petr ŠkoloudKarel Plášek