Nedisciplinovanost stála Nový Jičín zápas, s Olomoucí prohrál o tři góly

Nedisciplinovanost stála Nový Jičín zápas, s Olomoucí prohrál o tři góly

Po porážce v Hradci Králové chtěli novojičínští hráči uspět na ledě Olomouce. Jejich cestu za triumfem však srážela častá vyloučení. A přestože při nich jen jednou inkasovali (a také jednou skórovali), nemohli se kvůli nim dostat pořádně do tempa. To naopak domácí hráči i přes zranění z úvodního duelu s Přerovem dokázali svou disciplinovat udržet na uzdě, k čemuž přidali i několik parádních akcí, a zaslouženě tak zvítězili 7:4.

Do první vyložené příležitosti zápasu se vydal Flok, jeho střela ze samostatného úniku ale byla odražena Sedlářovou lapačkou mimo bránu. O chvíli později slavili úvodní gól střetnutí domácí hráči. Pavel Handl skvělým napadáním získal puk, a poté tváří v tvář Fendrichovi nasměroval puk do šibenice. Svého spoluhráče mohl napodobit Čuřík, v nájezdu ale na hostujícího gólmana nevyzrál.

Nový Jičín ze začátku se šancemi nezaostával. Michael Chvostek při přečíslení dvou na jednoho nic nevymýšlel a vyslal střelu k tyči, na kterou byl Sedlář krátký. Hanáci si však těsně před první pauzou vzali vedení zpět, z pravé strany se prosadil Lubomír Korhoň.

I úvod druhé čtvrtiny vyšel lépe domácímu celku. Rychlé nohy unesly Jakuba Čuříka do dalšího brejku, v němž se tentokrát olomoucký útočník nemýlil. Hosté se vrátili na dostřel znovu díky přečíslení dvou proti jednomu. Adam Flok se také rozhodl rovnou pro střelu a udělal dobře, puk skončil za Sedlářovými zády.

Domácí v další části utkání hráli několik minut v početní výhodě, z toho jednou díky odloženému trestu dokonce tři minuty za sebou. Ani to jim ale ke skórování nestačilo. Naopak po skončení odloženého trestu sami inkasovali. První střelu soupeře Sedlář vyrazil jen k Danielu Plitkovi, který měl snadnou práci s doklepnutím puku do odkryté brány.

Remízový stav ale nevydržel příliš dlouho, na začátku poslední čtvrtiny duelu se dvěma trefami blýskl Lubomír Korhoň. Zvláště jeho druhý gól byl nádherný. Pavel Handl poslal přihrávku doprava na Čuříka, který z první odehrál kotouč před bránu právě na Korhoně. Ten pouze dorazil nahrávku za bezmocného Fendricha, a završil tak hattrick.

Korhoň ale zápas nakonec kvůli tržné ráně v obličeji nedohrál. Hosté za faul na jeho osobu obdrželi tříminutový trest, ve kterém však paradoxně sami skórovali. A opět to bylo při přečíslení dvou proti jednomu. O gólovou radost novojičínských hráčů se postaral Jan Bartko.

Olomouc přece jen prolomila černou sérii, kdy se jí nedařilo překonat Fendricha v početní výhodě. Filip Hrbatý hbitým zakončením pod břevno nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Na konečných 7:4 uzavřel výsledek mladík Matěj Tomajko.


Pavel Handl (trenér IHC Eagles Olomouc): „Zápas byl hodně nervózní, nevycházely nám gólové šance. Navíc soupeř byl velmi kvalitní. V prvním utkání se nám zranili dva hráči, takže jsme defacto hráli na osm hráčů, což bylo poznat. Rozhodla třetí třetina, kdy se nám díky nedisciplinovanosti soupeře povedlo vstřelit dva krásné góly.“


Zbyněk Kubičík (vedoucí mužstva IHC Nový Jičín): „Po tom, jaký jsme předvedli závěr zápasu v Hradci Králové, jsme do tohoto utkání chtěli vstoupit jinak. To se nám povedlo, s předvedenou hrou jsme stoprocentně spokojeni. Zápas nám však prohrála vyloučení. Ta přišla z herních situací, které musíme řešit jiným způsobem. Z toho jsme naopak zklamaní.“


18.05.2019 17:00| 5.kolo| Olomouc | 28 diváků
IHC Eagles Olomouc
IHC Eagles Olomouc
IHC Nový Jičín
7:4
IHC Nový Jičín
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Petr Blaha, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
05:13IHC Eagles Olomouc-1:0Pavel HandlTobiáš Handl
08:45IHC Nový Jičín-1:1Michael ChvostekJan Zahradníček
11:21IHC Eagles Olomouc-2:1Lubomír KorhoňLubomír Vích, Jakub Čuřík
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:56IHC Eagles Olomouc-3:1Jakub ČuříkPavel Handl
22:06IHC Nový Jičín-3:2Adam FlokMichael Chvostek, Jan Zahradníček
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
33:55IHC Nový Jičín-3:3Daniel Plitko
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:07IHC Eagles Olomouc-4:3Lubomír KorhoňFilip Hrbatý, Tomáš Sršeň
38:31IHC Eagles Olomouc-5:3Lubomír KorhoňPavel Handl, Jakub Čuřík
40:38IHC Nový JičínSHG5:4Jan BartkoAdam Flok
44:07IHC Eagles OlomoucPPG6:4Filip Hrbatý
45:31IHC Eagles Olomouc-7:4Matěj TomajkoDaniel Ministr