Nový Jičín v zápase proti Rats dlouho myslel na senzaci, nakonec bere proti favoritovi bod

Nový Jičín v zápase proti Rats dlouho myslel na senzaci, nakonec bere proti favoritovi bod

Nečekaný průběh měl zápas Nového Jičína proti Prague Rats. Ti po porážce v Přerově nečekaně ztratily body i v druhém zápase. Domácímu týmu vychytal bod za porážku v prodloužení Kamil Gebauer.

Zápas začal hodně rozpačitým dojmem, oba týmy se na hřišti spíše hledaly, než by se hnaly do útočení. Utkání mělo spád, ale vázlo to v zakončení na obou stranách. Když už se některý z hráčů dostal do zakončení, tak je dokázali vychytat oba gólmani. Na druhou stranu hra ale mě spád, příliš se nám nepřerušovalo. Jediný kdo se dokázal v první čtvrtině prosadit, byl domácí Jan Slušík, který po přihrávce Robina Gebauera překvapil hostujícího gólmana. Nový Jičín tak po první čtvftině vedl nad svým soupeřem nečekaně 1:0.

Druhá část začala tam, kde ta první skončila. Nepřesnosti, výborní gólmani, rychlá hra z obou stran a opět jediný gól.Tentokráte se z něj radovali hráči v hostujících dresech, kterým se povedlo vyrovnat zásluhou Martina Pouksa. Hostující hráči měli v druhé části několik dalších šancí, ale domácí hráče podržel výbornými zákroky jejich nejzkušenější hráč - brankář Gebauer.

Třetí dějství vyšlo lépe domácím, kteří byli aktivnější a v jednatřicáté a dvatřicáté minutě dvakrát udeřili. Nejprve se prosadil nádhernou nechytatelnou střelou pod horní tyč Ondřej Kovařčík a posléze o minutu později Jan Bartko. Hostujícím hráčům se podařilo ještě v závěru třetí části snížit zásluhou Jakuba Bernarda, který tak určil dění v poslední části.

Rats v poslední čtvrtině přidalo na obrátkách, dokázalo podržet puk a vytvořilo si obrovský tlak. Víc jak vyrovnání, však z toho nevzniklo. O to se postaral po přihrávce Pouksy Jiří Bradenský. Nový Jičín tak dokázal s přispěním svého gólmana dotáhnout zápas do prodloužení a dokázal si, že i proti silným soupeřům může myslet na dobrý výsledek. 

O tom, že hosté si odvezou z Nového Jičína bod navíc rozhodl po třiaosmedesáti sekundách hry nastaveného času hostující Radek Pavlata

Výsledky ostatních zápasů určili, že Nový Jičín čtvrtfinále odehraje v Černošicích, Rats si musí na svého soupeře počkat z předkola.

Zbyněk Kubičík (vedoucí IHC Nový Jičín): "Z dnešním utkání jsme extrémně spokojeni, neboť to byl náš nejlepší výkon v sezóně. Stálo mě to hlasivky, protože kluci podali obětavý výkon. V bráně Kamil Gebauer oprášil staré dobré časy a zachytal výborně. Kluci to výborně ubránili, škoda jen že jsme neproměnili více šancí. Poprvé v historii jsme s nimi uhráli bod a jsme za to strašně rádi. V prodloužení jsme se chtěli dostat do hry 3 na 3, ve kterém jsme si věřili. Bohužel to skončilo 4 na 4, ve kterém jsme udělali zbytečný faul na konci. Globálně jsme s naším výkonem spokojeni."

Martin Mecera (trenér IHC Prague Rats): "Po minulém utkání, když jsme strašně moc chtěli vyhrát základní část, jsme chtěli v tomto zápase připravit na play-off. Z mého pohledu jsem se zápasem moc spokojen, kromě toho že jsme měli strašně moc šancí, tak jsme hráli inline, který potřebujeme hrát ve vyřazovací části. Děkujeme soupeři za dnešní zápas."



01.06.2019 17:00| 9.kolo| N. Jičín | 99 diváků
IHC Nový Jičín
IHC Nový Jičín
IHC Prague Rats
3:4 P
IHC Prague Rats
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Čaja, Petr Blaha

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
09:20IHC Nový Jičín-1:0Jan SluštíkJakub Hruška, Robin Gebauer
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
16:18IHC Prague Rats-1:1Martin PouskaMartin Tvrzník, Petr Šinágl
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
30:14IHC Nový Jičín-2:1Ondřej KovařčíkDavid Janiczek
31:34IHC Nový Jičín-3:1Jan BartkoMichael Chvostek
35:22IHC Prague Rats-3:2Jakub Bernad
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
40:22IHC Prague Rats-3:3Jiří BrandejskýMartin Pouska
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
49:23IHC Prague Rats-3:4Radek PavlataJakub Bernad, Petr Šinágl