Černošice si zastřílely také ve Zlíně a domů jedou se dvěma výhrami

Černošice si zastřílely také ve Zlíně a domů jedou se dvěma výhrami

Černošičtí in-line hokejisté nejprve slavili vysokou výhru 18:2 z Uherského Brodu a střelecky nezaváhali ani na půdě Ďáblů ze Zlína, kteří v utkání od 13:00 hladce poradili s Kladnem. K vidění byla skutečně parádní ofenzivní podívaná, domácí se drželi prvních patnáct minut. Od stavu 3:3 ale dominovaly Černošice, které si došly pro jednoznačné vítězství 15:8.

Středočeši poprvé zvedali ruce nad hlavu už po 44 sekundách, když Kafka z dobré pozice ještě vyšperkoval akci na Marka Loskota, který jednoduše otevřel skóre. Domácí odpověděli rychle v přesilové hře, když střela Jaroslava Janeby prošla Langerovi pod rukou. Černošice si vzaly vedení zpět po půlminutě, trefil se Robin Malý.

Hosté odskočili v početní výhodě, Kořének předvedl několik skvělých zákroků, ale nakonec kapituloval po ráně Pavla Mrni z pravého kruhu k bližší tyči. Zlín se rychle dostal zpět do kontaktu, Jiří Suhrada vypálil z mezikruží mimo dosah Langera. Následně mohl dokonce srovnat, Suhrada překonal hostujícího gólmana podruhé, to však bylo těsně po uplynutí času první čtvrtiny.

Devils ovšem dokázali dorovnat skóre po další využité přesilovce, prezentovali se pěknou kombinací a Matěj Pröschl zakončoval do prázdné branky. Následně se však trefovaly výhradně Černošice. Vedení jim vrátil po parádním kousku Marek Loskot, jenž si za brankou nabral kotouč na hůl a pověsil ho pod víko á la Mikael Granlund! Trvalo to pouze pětadvacet sekund a Marek Loskot se prosadit podruhé – 3:5.

Domácí se mohli dostat zpět do zápasu při šanci Váni, ale Langer podržel svůj celek rychlým přesunem. Naopak Středočeši přidávali jeden gól za druhým, po přihrávce Malého na pravou stranu završil hattrick bekhendovou kličkou Marek Loskot. Hosté se v závěru druhé čtvrtiny prosadili i v oslabení, Petr Kafka se snažil přihrát Loskotovi, ale puk se mu vrátil na hůl a poté už měl jednoduchou pozici.

Černošice se trefovaly dále, jejich osmou trefu zaznamenal střelou k tyči Pavel Mrňa. Ve velké pohodě se ukázal být Marek Loskot, který se dostal do samostatného úniku a výtečnou kličkou nedal Kořénkovi šanci. Na druhý gól v zápase nečekal dlouho Pavel Mrňa, jenž se prosadil z dorážky – 3:10. Za zlínské snižoval Jiří Suhrada, který obdržel povedenou přihrávku od Hrazdiry. V závěru třetí čtvrtiny ale skórovali hosté, v přesilovce zamířil do černého Pavel Mrňa a druhý hattrick byl na světě.

Ani v poslední části zápasu nebyla nouze o góly. Na gól Ronalda Wurma, který se důrazně natlačil před Kořénka a dotlačil puk do sítě, navázal Robin Malý, jenž tečoval přihrávku Loskota. Vzápětí se vyznamenal hostující gólman Langer, ten si poradil s únikem Kobylíka i dorážkou Gaga. Další gól přidaly Černošice v oslabení, Loskot neomylně našel Petra Kafku, jenž měl jednoduchou pozici.

Zlínu se závěr duelu vydařil lépe, ale znamenalo to pouze snížení velké gólové ztráty. Přesilovou hru zužitkoval střelou z pravého kruhu Michal Gago. Početní výhodu využili také Středočeši, Loskot znovu přihrával, tentokrát jeho práci využil Patrik Koyš. Následně Jiří Suhrada dokonal hattrick ranou z pravého kruhu, a to ještě nebylo vše. Langerovu špatnou rozehrávku potrestal Richard Kobylík a stejný hráč dvě sekundy před koncem z úniku upravil na konečných 8:15.

Aleš Bachánek (trenér IHC Devils Zlín): "Výsledek je bohužel vysoký. Chyběli nám někteří hráči, ale vynikající výkon převedl brankář Kořének. Máme na čem stavět do play-off."

Luděk Záhorský (trenér Černošic): "Zlín v úvodu poctivě bránil, ale poté se nám podařilo odskočit na rozdíl tří branek a zapas jsme zvládli."


01.06.2019 16:15| 9.kolo| Zlín| 24 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
SK Černošice
8:15
SK Černošice
Přesilové hry: -:- | PPG: 3:2 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:34SK Černošice-0:1Marek LoskotPetr Kafka
02:02IHC Devils ZlínPPG1:1Jaroslav JanebaJiří Suhrada, David Hrazdira
02:35SK Černošice-1:2Robin MalýPetr Kafka
04:34SK Černošice-1:3Pavel MrňaDavid Sem
07:43IHC Devils Zlín-2:3Jiří SuhradaTomáš Pavlůsek
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
14:58IHC Devils ZlínPPG3:3Matěj PröschlRichard Kobylík, Vladimír Váňa
15:34SK Černošice-3:4Marek LoskotPatrik Koyš, Robin Malý
15:59SK Černošice-3:5Marek LoskotRobin Malý
19:00SK Černošice-3:6Marek LoskotRobin Malý
21:57SK ČernošiceSHG3:7Petr Kafka
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
25:00SK Černošice-3:8Pavel Mrňa
29:42SK Černošice-3:9Marek LoskotPetr Kafka
30:12SK Černošice-3:10Pavel MrňaRonald Wurm, Jiří Hrdina
31:59IHC Devils Zlín-4:10Jiří SuhradaDavid Hrazdira
33:20SK ČernošicePPG4:11Pavel MrňaJiří Hrdina, Ronald Wurm
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:19SK Černošice-4:12Ronald WurmPavel Mrňa, Lukáš Langer
38:57SK Černošice-4:13Robin MalýMarek Loskot, Petr Kafka
42:41SK Černošice-4:14Petr KafkaMarek Loskot
43:32IHC Devils ZlínPPG5:14Michal Gago
45:40SK ČernošicePPG5:15Patrik KoyšMarek Loskot
46:23IHC Devils Zlín-6:15Jiří SuhradaDavid Hrazdira
47:31IHC Devils Zlín-7:15Richard Kobylík
47:58IHC Devils Zlín-8:15Richard KobylíkMichal Gago