Boskovice předvedly velkolepý obrat a ujímají se v sérii proti Zlínu vedení

Boskovice předvedly velkolepý obrat a ujímají se v sérii proti Zlínu vedení

Krátce po jedenácté hodině vypuklo osmifinále inline hokeje v Boskovicích. Oba celky od úvodu praktikovaly útočný styl hokeje. Ve druhé a třetí části si Zlín vybojoval tříbrankové vedení, o které však během třetí části přišel. Boskovice cítily šanci a v poslední periodě obrat dokonaly.

Skóre utkání otevřel po necelých třech minutách Petr Holík, jenž se ocitl s kotoučem v mezikruží a přesnou střelou překonal brankáře mezi vyrážečkou a betonem – 0:1. Boskovice odpověděly v polovině páté minuty, když Tomáš Müller našel na pravém kruhu pro vhazování Filipa Krále, který vystřelil tvrdou střelu na vzdálenější tyč – 1:1. O dvě minuty později se domácí dostali do vedení a opět u toho byl Filip Král, jenž se tentokrát prezentoval z druhé strany, využil provozu před hostující brankou a střelou překonal zlínského brankáře – 2:1. Hostům se povedlo vyrovnat v čase 10:40, kdy se prosadil Juraj Jurík, který trefil po přihrávce Hrazdiry prázdnou bránu – 2:2.

Druhá perioda byla na branky nejchudší. Nejdříve se ve velké šanci objevil David Šebek, který se snažil předat puk do tandemu svému spoluhráči, ale tím celou dobře se vyvíjející akci zhatit. Na druhé straně se tak Zlínu povedlo dostat znovu do vedení. Juraj Jurík získal puk na středu hřiště a ještě jej posunul na levý kruh, kde bez přípravy střílel Petr Holík a nemýlil se – 2:3. Zlín měl v této části hry více ze hry, ale přetavit šance v branky nedokázal.

Co nešlo Zlínu ve druhé periodě, to se povedlo v té třetí. Hned v úvodu zvyšoval vedení hostů Richard Kobylík, který využil perfektní přihrávky přes šíři hřiště od Davida Hrazdiry a střelou z první překonal brankáře – 2:4. O dvě minuty později to pro hosty vypadalo ještě lépe. Protože se prosadil v přesilové hře Petr Holík – 2:5. To však bylo od Zlínských vše. Boskovice převzaly otěže utkání a začaly se na svého soupeře dotahovat. Ve 31. minutě se prosadil Tomáš Müller, jenž stál na správném místě a dorazil puk za záda brankáře – 3:5. Za 58 vteřin to bylo již pouze o jednu branku. David Bílý vyslal do samostatného úniku Jakuba Němce, jenž překonal brankáře nad lapačku – 4:5. Vyrovnat se domácím povedlo 105 vteřin před koncem třetí periody. Tomáš Müller využil šťastného odrazu a dostal puk za záda dezorientovaného brankáře – 5:5.

Obrat dokonaly Boskovice na začátku čtvrté periody, když se pěknou a přesnou střelou prosadil Jan Hasoň, který vymetl pavučiny z levého horního rohu hostující branky. Zlín inkasovaná branka donutila přepnout na vyšší rychlost, ale domácím se otevřela cesta na rychlé brejky, jeden takový využil Lukáš Šmíd, když svůj únik zakončil blafákem bezi betony – 7:5.  Zlín to v závěru zkoušel bez brankáře, ale neuspěl. Boskovice tak vedou v sérii 1:0.


Tomáš Müller (HC Boskovice): „Myslím si, že jsme hráli dobře, pouze ve třetí části nás Zlín dokázal přehrát. Naštěstí se nám povedlo zápas vyrovnat a otočit vývoj utkání. Vyhráli jsme zaslouženě.“

Aleš Beránek (IHC Devils Zlín): „Odehráli jsme dobré utkání, ale za stavu 5:2 jsme trochu polevili a začali bránit výsledek, což se nám vymstilo. Myslím si, že jsme měli toto utkání vyhrát.“



08.06.2019 11:00| Předkolo| Boskovice| 30 diváků
HC Boskovice
HC Boskovice
IHC Devils Zlín
7:5
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:47IHC Devils Zlín-0:1Petr HolíkJiří Goiš
04:25HC Boskovice-1:1Filip KrálTomáš Müller
06:32HC Boskovice-2:1Filip KrálDavid Bílý
10:40IHC Devils Zlín-2:2Juraj JuríkDavid Hrazdira
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:26IHC Devils Zlín-2:3Petr HolíkJuraj Jurík
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:33IHC Devils Zlín-2:4Richard KobylíkDavid Hrazdira, Jaroslav Janeba
26:18IHC Devils ZlínPPG2:5Petr HolíkJiří Goiš
30:19HC Boskovice-3:5Tomáš MüllerErik Pospíšil, David Šebek
31:17HC Boskovice-4:5Jakub NěmecDavid Bílý
33:46HC Boskovice-5:5Tomáš MüllerFilip Král, Lukáš Ošlejšek
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:14HC Boskovice-6:5Jan HasoňFilip Král, David Bílý
44:52HC Boskovice-7:5Lukáš ŠmídDavid Šebek