Brňané v prvním osmifinále přehráli pražský Roller Storm 6:3 a ujali se vedení v sérii

Brňané v prvním osmifinále přehráli pražský Roller Storm 6:3 a ujali se vedení v sérii

Sobotní dopoledne se v hokejové hale na brněnském Úvoze neslo v duchu prvního osmifinálového duelu ligy inline hokeje mezi týmy Mission Roller Brno a IHC Roller Storm Praha. Domácí celek potvrdil roli lépe postaveného celku ze základní části a v prvním utkání série zvítězil nad svým pražským soupeřem 6:3.

Úvod utkání mnoho branek nepřinesl, ovšem do skvělé příležitosti nabruslil hostující Petráš, ten však ještě před brankářem hledal spoluhráče, který však minul kotouč. První branky jsme se dočkali v osmé minutě a byl to brněnský kapitán Roman Skácel, kdo pokořil Frodla jako první – 1:0. V závěru periody pak Brňané své vedení zdvojnásobili, když Ondřej Stehlík poslal bekhendem kotouč pod horní tyč hostující brány – 2:0.

Druhá čtvrtina zápasu nabídla pouze jedinou vstřelenou branku. V čase 20:08 zpracoval přihrávku Luboše Rosendorfa Roman Skácel, který vsítil svůj druhý gól v zápase – 3:0.

Ve třetí periodě jsme viděli již více gólové krásy. Brňané nejprve navýšili své vedení zásluhou přesilovkové branky Zdeňka Kubici v podobě přesné střely k tyči – 4:0, o chvíli později se pak po Kazlepkově přihrávce trefil také Marek Göndör který tak vsítil již čtvrtý gól svého týmu – 5:0. V závěru třetí čtvrtiny se začali prosazovat také hosté. Prvním jejich střelce byl Filip Novák – 5:1. O tři minuty později, tedy minutě 36. pak na rozdíl tří branek snížil proměněným samostatným únikem Zdeněk Petráš - 5:2.

Stejný hokejista se dostal do velmi podobné příležitosti i v úvodu čtvrté čtvrtiny souboje, ovšem tentokrát na brankáře Chvátala nevyzrál. Samotný závěr zápasu pak okořenily ještě dvě branky, konkrétně jsme viděli po jedné na každé straně. Úderná formace Brna v čele se střelcem Zdeňkem Kubicou zařídila šestý zásah domácího týmu – 6:2. Poslední slovo měli v zápase však Pražené, přesněji to byl jejich hokejista Jan Merkl, kdo udělal tečku za prvním zápasem série – 6:3. 


František Kazlepka, hráč Brna: „Jsme rádi, že jsme první zápas zvládli. Chtěli jsme jej odehrát v klidu, protože když jdete do dalšího zápasu nebo prodloužení, tak je to hrozně vabank a nespravedlivé. Chceme to zvládnout ve dvou zápasech a neriskovat zlatý gól. Je to poté hrozně o náhodě.“ 
Dominik Frodl, brankář Prahy: „Zápas jsme začali špatně, po celou dobu jsme prohrávali. Bylo to zapříčiněné tím, že se Brno dostávalo do daleko větších šancí. Soupeř stál dobře zalezlý ve čtyřech v obraně, my jsme se před bránu nemohli dostat. Měli jsme zejména střely z dálky, to rozhodlo. Nemyslím si, že jsme byli horší, ale rozhodla produktivita a kvalita šancí.“

08.06.2019 10:00| Předkolo| Brno| 15 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
IHC Roller Storm Praha
6:3
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:1
Rozhodčí: Pavel Obadal, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
07:19Mission Roller Brno-1:0Marek GöndörFrantišek Kazlepka
07:53Mission Roller Brno-2:0Dominik Hrachovina, Zdeněk Kubica
11:50Mission Roller Brno-3:0Ondřej Stehlík
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:08Mission Roller Brno-4:0Roman SkácelLuboš Rosendorf
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
28:14Mission Roller BrnoPPG5:0Zdeněk KubicaDominik Hrachovina, Roman Skácel
32:05IHC Roller Storm Praha-5:1Filip NovákMartin Matějček, Zdeněk Petráš
35:20IHC Roller Storm PrahaSHG5:2Zdeněk PetrášFilip Novák
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
44:37Mission Roller Brno-6:2Zdeněk KubicaDominik Hrachovina, Roman Skácel
45:49IHC Roller Storm Praha-6:3Jan MerklJan Kern, Daniel Klinecký