Roller Storm zvládl lépe odvetný duel i prodloužení s Brnem a postupuje do čtvrtfinále!

Roller Storm zvládl lépe odvetný duel i prodloužení s Brnem a postupuje do čtvrtfinále!

Druhé osmifinálové střetnutí týmů Mission Roller Brno a IHC Roller Storm Praha a následné rozhodující prodloužení se neslo v naprosto jiném duchu než úvodní duel, po kterém byli o krok napřed Brňané. Hosté svého soupeře rozstříleli již v první čtvrtině, dovedli zápas do vítězného konce a nakonec o svém postupu do čtvrtfinále rozhodli brankou Zdeňka Petráše v prodloužení.

O osudu druhého osmifinálového zápasu rozhodli Pražané již v úvodních deseti minutách. Do šesté minuty s nimi domácí ještě drželi krok a zahráli si i početní výhodu, jenže poté Roller Storm předvedl doslova gólovou bouři. V rozmezí sedmé až desáté minuty totiž nasázel svému soupeři hned pět vstřelených branek a domácí brankář i trenér v jedné osobě Petr Hrachovina měl práce až nad hlavu. Hned třikrát se v první čtvrtině prosadil Zdeněk Petráš, po jednom gólu přidali Jan Merkl a Jakub Frodl – 0:5.

Ve druhé čtvrtině sice Pražané lehce ubrali plyn, ale je to opravdu jen obrazně řečeno, protože síť brány svého soupeře zasypali dalšími třemi trefami do černého. V sedmnácté minutě prostřelil Miroslav Dani brněnského gólmana střelou mezi ruku a tělo – 0:6. O dvě minuty později se ze vstřeleného gólu a zápisu do listiny přesných zakončovatelů mohl radovat i Martin Matějček – 0:8. Brňané v závěru části nevyužili možnosti trestného střílení a tak to byli hosté, kdo se vzápětí znovu prosadil. Daniel Klinecký zasunul kotouč za Hrachovinu a vstřelil již osmý gól svého týmu – 0:8.

Do třetí periody nastoupili domácí již s brankářem Chvátelem v zádech a o chvíli později se také oni poprvé v zápase prosadili. Dominika Frodla překonali zásluhou kapitána Romana Skácela a Dominika Hrachoviny dvakrát, jenže poté iniciativu převzali znovu Pražené – 2:8. Poprvé musel Chvátal lovit puk ze své brány ve třicáté minutě poté, co propustil střelu Miroslava Daniho – 2:9. O minutu a půl později pak svůj druhý gól přidal i Martin Matějček - 2:10.

Poslední část se již opravdu jen z formálního důvodu dohrávala. Za domácí tým kosmeticky upravil skóre hráč s číslem deset na zádech Ondřej Stehlík – 3:10. Za Pražany přidal jedenáctou trefu kanonýr Zdeněk Petráš – 3:11. V samotném závěru utkání pak byl vyloučen domácí Sedláček za vražení na hrazení.

Na řadu tak muselo přijít rozhodující desetiminutové prodloužení v podobě náhlé smrti. Šťastnější celkem byl nakonec pražský Roller Storm, který doslova přežil brněnskou střelu do tyče Frodlovy brány a poté sám rozhodl. Symbolicky se trefil Zdeněk Petráš, který v osmifinále nastřílel mnoho gólů. Inline hokejisté z hlavního města se tak mohou těšit na čtvrtfinálové boje.

František Kazlepka, hráč Brna: „Jsme smutní, že jsme prohráli. Chtěli jsme rozhodnout již ve druhém zápase, ale hráli jsme špatně. Nic nám nevyšlo. Ve čtvrté čtvrtině jsme se pokusili dostat do tempa, ale rozhodla jedna střela, jeden gól. Bohužel jsme to nezvládli.“ 

Dominik Frodl, brankář Roller Storm: „Po první čtvrtině jsme vedli 5:0, to byl zlomový moment. Vedli jsme o hodně gólů, ale kluci i nadále hráli zodpovědně. Směřovali jsme to do prodloužení. Asi při nás stálo štěstí, oni nastřelili tyčku, ale pak jsme rozhodli my, takže jsme hrozně rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce. Sezóna pro nás nejen z hlediska počtu hráčů nebyla jednoduchá.“

08.06.2019 12:00| Předkolo| Brno| 30 diváků
Mission Roller Brno
Mission Roller Brno
IHC Roller Storm Praha
3:11
IHC Roller Storm Praha
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Marek Šiška

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:26IHC Roller Storm Praha-0:1Zdeněk PetrášJan Merkl, Jan Kern
07:30IHC Roller Storm Praha-0:2Jan MerklJan Kern, Miroslav Dani
08:16IHC Roller Storm Praha-0:3Zdeněk PetrášMiroslav Dani
08:38IHC Roller Storm Praha-0:4Zdeněk PetrášMartin Matějček, Dominik Novák
09:38IHC Roller Storm Praha-0:5Jakub FrodlZdeněk Petráš
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
16:46IHC Roller Storm Praha-0:6Miroslav DaniJan Kern
18:30IHC Roller Storm Praha-0:7Martin MatějčekZdeněk Petráš, Dominik Novák
23:13IHC Roller Storm Praha-0:8Daniel KlineckýJan Merkl
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:50Mission Roller Brno-1:8Lukáš SkácelOndřej Stehlík, Zdeněk Kubica
26:19Mission Roller Brno-2:8Dominik Hrachovina
29:33IHC Roller Storm Praha-2:9Miroslav DaniDaniel Klinecký
31:05IHC Roller Storm Praha-2:10Martin MatějčekZdeněk Petráš
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:10Mission Roller Brno-3:10Ondřej Stehlík
43:08IHC Roller Storm Praha-3:11Zdeněk Petráš