Boskovice jdou po vyrovnaném utkání do čtvrtfinále, rozhodnout musela až jedenáctá série nájezdů

Boskovice jdou po vyrovnaném utkání do čtvrtfinále, rozhodnout musela až jedenáctá série nájezdů

Druhé klání v sérii bylo více opatrnější než to první. Boskovice si vytvořily v úvodní periodě těsný náskok, o který během utkání přišly. Zlín držel v závěru vedení a možnost vyrovnat stav série. Boskovice však přeci jen vyrovnaly. Zápas nakonec dospěl až do nájezdů, kde rozhodla až jedenáctá série, ve které se povedlo skórovat Janu Hasoňovi.

Do vedení se dostaly jako první Boskovice, když se prosadil střelou zápěstím Jakub Němec. Hostům se povedlo brzy vyrovnat, když se z dorážky prosadil Juraj Jurík. Boskovice byly aktivnějším týmem, dokonce nastřelily i tyč. Do vedení se dostaly zpět v polovině desáté minuty, když se puk po střele Krále odrazil na čepel Lukáše Šmída, který zakončil za bezmocného Hufa. Boskovičtí si tak přenesli do druhé části těsný náskok.

Druhou periodu otevřel brankou Zlín. Petr Holík našel na opačné straně hřiště Jiřího Goiše, který překonal ležícího obránce. Boskovičtí se vrátili do vedení v osmnácté minutě. Erik Pospíšil dostal puk od Davida Šebka, počkal si na brankáře a následně jej přehodil.  Zlín mohl srovnat z přesilové hry, ale obrana Boskovic odehrála početní nevýhodu bez větších problému.

Ve třetí třetině mohl nejdříve zvýšit vedení Sekanina, ale jeho samostatný únik skvěle vychytal hostujíc brankář. O chvíli později se to však domácím podařilo. Zlínští hráči si příliš nerozuměli a vyslali puk na vlastní bránu, brankář kotouč pouze vyrazil před sebe, kde byl připraven na dorážku Filip Král. Hostující hráče inkasovaná branka nakopla a během dvacáté deváté minuty srovnali skóre. Nejdříve se prosadil Juraj Jurík a následně Jiří Goiš, jenž zužitkoval přihrávku od Petra Holíka.

Obrátit vývoj utkání stihl Zlín hned v úvodní minutě čtvrté periody, když se prosadil tvrdou a přesně mířenou střelou Petr Holík. Vedení Zlína mohlo být ještě výraznější, ale přečíslení tři na jednoho skvěle vychytal domácí brankář. Pět minut před koncem si domácí zahráli přesilovou hru, kterou využil Filip Král, když na druhý pokus překonal Hufa. Více se již nestalo a o osudu zápasu muselo rozhodnout prodloužení.


Prodloužení bylo hodně opatrné. Hráči byli celou dobu spárovaní, aby nedošlo k úniku. Do jednoho takového se přeci jen dostal David Bílý, ale trefil pouze lapačku brankáře. Ve zbytku prodloužení měli více ze hry hosté, ale do nebezpečnější šance se nedostali. Ke slovu se tak dostaly nájezdy, které došly až do jedenácté série, kde se úspěšně prosadil Jan Hasoň a poslal Boskovice do čtvrtfinále.



David Šebek (HC Boskovice): „Zlín hrál skvěle, měl tady výborné mužstvo. My jsme hráli především zodpovědně do obrany a z brejků jsme dávali branky. Byla to skvělá série, kde rozhodla naše bojovnost.“

Aleš Beránek (IHC Devils Zlín): „Zápas byl vyrovnaný. Myslím si, že jsme byli herně o trochu lepší, ale bohužel soupeř hrál výborně, měli zorganizovanou obranu, která nám toho příliš nedovolila. Dostali jsme zbytečný vyrovnávací gól v oslabení a v nájezdech nebylo štěstí na naší straně.“


08.06.2019 13:00| Předkolo| Boskovice| 30 diváků
HC Boskovice
HC Boskovice
IHC Devils Zlín
6:5 SN
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 3:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
02:42HC Boskovice-1:0Jakub NěmecDavid Šebek
05:49IHC Devils Zlín-1:1Juraj JuríkDavid Hrazdira
09:39HC Boskovice-2:1Lukáš ŠmídFilip Král, David Bílý
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:35IHC Devils Zlín-2:2Jiří GoišPetr Holík
17:32HC BoskovicePPG3:2Erik PospíšilDavid Šebek, Jan Hasoň
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:59HC Boskovice-4:2Filip KrálČestmír Sekanina
28:22IHC Devils Zlín-4:3Juraj Jurík
28:56IHC Devils Zlín-4:4Jiří GoišPetr Holík
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:36IHC Devils ZlínPPG4:5Petr HolíkJuraj Jurík
44:06HC BoskovicePPG5:5Filip KrálDavid Šebek
Prodloužení
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
53:00HC BoskovicePPG6:5Jan Hasoň
Prodloužení
bez branek