Statistické okénko z osmifinále Stilmat extraligy

Statistické okénko z osmifinále Stilmat extraligy

Inline hokejová sezona se přehoupla do vyřazovacích bojů, ve kterých čtyři týmy ze sedmého až desátého místa po základní části odehrály první čtyři zápasy a došlo i na extra prodloužení, neboť série mezi Mission Roller Brno a IHC Roller Storm Praha skončila 1:1 a muselo tak dojít desetiminutové nastavení, hrané čtyři na čtyři.

Během sobotního dne se bodově vyřádil Zdeněk Petráš z Roller Stormu Praha, ten zvládl nasbírat 10 bodů za šest branek a čtyři asistence. Jeho poslední gól byl ten nejdůležitější, v extra prodloužení jím totiž rozhodl o postupu pražských inline hokejistů do čtvrtfinále. Druhým nejlepším sběratelem kanadských bodů byl Filip Král z Boskovic se sedmi body (4+3) a bronzový stupínek si z víkendu odnesl Petr Holík ze Zlína, jenž zapsal šest bodů (4+2).

V brance se nejlépe dařilo Jaroslavu Chvátalovi z Mission Roller Brno, o víkendu obdržel čtyři branky a zaznamenal průměr 3,84 gólu na zápas. Dominik Frodl z Roller Stormu Praha obdržel 4,41 branky na zápas a tomu dýchali na záda Adam Schejbal z Boskovic a Daniel Huf ze Zlína s průměrem 4,53. Oba však zasáhli pouze do jednoho zápasu.

Samozřejmě i v play off se vylučuje a tyto následné situace s rozdílým počtem hráčů na ploše byly zajímavé zejména v zápasech mezi Boskovicemi a Zlínem. Bylo využito hned pět přesilovek (3x Boskovice a 2x Zlín), naopak mezi Roller Storm Praha a Mission Roller Brno byla využita pouze jedna na straně Brna.