Stále stoprocentní! Velká Británie padla i s veterány

Stále stoprocentní! Velká Británie padla i s veterány

Ani zkušenější výběr na mistrovství světa v italském Asiagu ve druhém vystoupení nezaváhal. Proti Velké Británii měl celé utkání výraznou herní převahu, ze které však vytěžil "jen" osm branek. To však nic nemění, že do posledního hracího dne základních skupin půjdou Češi také z nejvýhodnější pozice.

Po vysoké výhře nad Týmem Světa vstupovali i do druhého utkání na turnaji čeští veteráni jako favorité. Po skvělém začátku a trefě Tomáše Zadiny však přišel šok po ráně Morlinga od černé čáry, která překvapivě skončila za zády gólmana Hrachoviny. Od té doby však Češi nikoho na pochybách nenechali a jednoznačným stylem si dokráčeli za vítězstvím. Ještě do pauzy se trefil Roman Kala s Luďkem Stehlíkem, který dvěma trefami zadělal na hattrick.

Třígólové vystoupení Stehlík podtrhl ve 33. minutě, čímž navázal na trefu Daniela Selešovského. Britští hokejisté prakticky neopouštěli vlastní polovinu a jen čekali, s čím přijde hravý soupeř. Výčet střelců zakončíme u Dušana Vápeníka, druhou trefou v zápase pak výsledek 8:1 orámoval Roman Kala.

Česko - Velká Británie 8:1 (4:1)

Branky a nahrávky: 2. Zadina, 5. Kala (Jindrák), 10. Stehlík (Kazlepka), 18. Stehlík (Kazlepka), 31. Selešovský, 33. Stehlík (Pospíšil), 35. Vápeník (Zadina), 37. Kala (Polívka) – 2. Morling.

Česko: Hrachovina (21. Kudělka) – Polívka, Suhrada, Pelech, Stehlík, T. Würtherle, Pospíšil, Kala, Ulrich, Kazlepka, Zadina, Vápeník, Jindrák, Šelešovský.

Velká Británie: Holt (21. Holding) – Coles, Fox, Morling, Fowler, James, Dickman, Smith, Philips, Knowles, Pearson, Pace, O'Connor