Obrat s Itálií vynesl veteránům první místo ve skupině

Obrat s Itálií vynesl veteránům první místo ve skupině
autor fotografie: Petr Zatloukal

Čtyři zápasy, stejný počet výher a stoprocentní bilance. Veteráni zvládli i závěrečný zápas ve skupině, s Itálií však museli obracet nepříznivý stav a nyní se těší na svého čtvrtfinálového soupeře. Kdo to bude, bude jasno až v pozdních večerních hodinách.

Čeští veteráni vstupovali do utkání s Itálií s myšlenkou, že i remíza jim přinese jistotu prvního místa. Přesto, že byli v zápase bráni za favority, jeho průběh tak jednoznačný nebyl. Italové se totiž v osmé minutě z ojedinělé šance ujali vedení a díky vynikajícímu brankáři dlouho drželi naději na kvalitní výsledek. Fantoma v jejich brance odčaroval až sto sekund před koncem prvního poločasu Dušan Vápeník, nedlouho poté na něj navázal pohotovou dorážkou Tomáš Ulrich, který strhl vedení na českou stranu.

Po pauze se již Itálie k šanci na zvrat duelu nedostala. Zkušenější výběr měl zápas jasně pod kontrolou a postupem času přidával i potřebné branky. Uklidnění přinesla trefa Ivo Jindráka na 3:1, jenž dokonal dobrou práci Šelešovského. Následně vyřešili přečíslení dva na jednoho naprosto dokonale Pospíšil se Stehlíkem a druhý jmenovaný pojistil české vítězství. Radost ze vstřelené branky si ještě jednou užil Vápeník, tečku za skóre udělal v poslední minutě důrazný Daniel Šelešovský.

Česko vyhrálo nad italským týmem vysoko 6:1 a po čtyřech výhrách slaví vítězství v celé skupině A a tím pádem i nejjednoduššího soupeře do čtvrtečního čtvrtfinále.