Kompletní čtvrtfinálové bitvy Stilmat extraligy proběhnou v sobotu

Kompletní čtvrtfinálové bitvy Stilmat extraligy proběhnou v sobotu

V osmifinálových kláních si minulý týden vybojovaly vstupenku do čtvrtfinále Boskovice společně s Roller Stormem, ostatní jeden víkend volný a mohly se tak plně koncentrovat na přípravu před nejdůležitější fází sezony. Vítěz základní části Night Birds Přerov bude mít výhodu domácího prostředí v sérii s Roller Stormem, druzí Prague Rats se utkají s Boskovicemi. Další dvě čtvrtfinálové dvojice budou složené z týmů, které měly čas na odpočinek, třetí Černošice čeká Nový Jičín, do Hradce Králové přijede Olomouc.

Jako první začne v sobotu již v 10:00 na Jižním Městě čtvrtfinálová série mezi Prague Rats, kteří na poslední chvíli přišli o první příčku, a Boskovicemi, pro ně může být výhoda, že jsou rozehrané z osmifinále, kde vyřadily Zlín. V základní části se ve vzájemném utkání sice ujaly vedení hostující Boskovice, ale poté už měl pražský celek zápas ve svých rukách a zvítězil 9:3, i ve čtvrtfinále by měl být papírovým favoritem. První postupující bude znám právě z této série, jelikož její druhý zápas začne již ve 12:00.

Jako druhá přijde na řadu čtvrtfinálová série dvou týmů, které skončily v tabulce s rozdílem pouhých tří bodů hned za sebou, Hradec Králové se umístil jako čtvrtý, díky čemuž bude mít nad Olomoucí výhodu domácího prostředí. I v základní části se hrál vzájemný zápas těchto dvou týmů na domácí půdě Hradce Králové v Třebechovicích pod Orebem, ve druhém kole se strhla přestřelka, kterou domácí vyhráli i díky čtyřem trefám Malíka a hattricku Půlpána 11:6.

Třetí čtvrtfinálovou dvojici tvoří vítěz základní části z Přerova, jenž se dostal na čelní pozici až v poslední možné chvíli, a Roller Storm, ten se naopak musel do poslední chvíli strachovat alespoň o postup do osmifinále, kde po tuhé bitvě vyřadil sedmé Brno. A zajistil si ho po výhře v posledním zápase základní části právě nad Roller Stormem, oba soupeři tak jistě budou mít utkání ze začátku června ještě v živé paměti. Domácí Night Birds ho ovládli jasně 13:4, pěti trefami se blýskl Aleš Jergl a čtyři přesné zásahy přidal Jakub Navrátil.

Poslední čtvrtifnálová dvojice rozehraje své dvojutkání až v 15:15, na domácí půdě budou hrát Černošice, které až do konce základní části Stilmat extraligy bojovaly o čelní pozice, nakonec skončily na třetím místě v těsném závěsu za prvními dvěma týmy. Jejich soupeřem bude Nový Jičín, který skončil s osmnácti body šestý. Ve vzájemném utkání Černošic s Novým Jičínem padlo v základní části sedmadvacet branek, domácí Černošice zvítězily 16:9, pěti góly jim pomohli Marek Loskot a Pavel Mrňa.

15.06.201910:00ČtvrtfináleIHC Prague RatsHC Boskovice-:-
15.06.201911:00ČtvrtfináleILHK Hradec KrálovéIHC Eagles Olomouc-:-
15.06.201912:00ČtvrtfináleIHC Prague RatsHC Boskovice-:-
15.06.201912:30ČtvrtfináleIHC Night Birds PřerovIHC Roller Storm Praha-:-
15.06.201914:00ČtvrtfináleILHK Hradec KrálovéIHC Eagles Olomouc-:-
15.06.201915:15ČtvrtfináleSK ČernošiceIHC Nový Jičín-:-
15.06.201916:00ČtvrtfináleIHC Night Birds PřerovIHC Roller Storm Praha-:-
15.06.201917:45ČtvrtfináleSK ČernošiceIHC Nový Jičín-:-