První čtvrtfinále pro Rats, rozhodla třetí čtvrtina

První čtvrtfinále pro Rats, rozhodla třetí čtvrtina

První utkání čtvrtfinálové série mezi Prague Rats a Boskovicemi je za námi. V jistých pasážích velmi vyrovnané utkání, v němž se oba týmy přetahovaly o útočné situace, v nichž byli více či méně úspěšní nakonec o něco lépe zvládl pražský tým, jemuž vyšla zejména třetí čtvrtina. Dostal se tak již zkraje do vedení v sérii.

První čtvrtinu utkání zvládli o něco lépe Boskovičtí, kteří díky Tomáši Müllerovi získali již zkraje zápasu vedení. Rats ovšem velmi rychle odpověděli. Již o dvě minuty později srovnal Tomáš Rubeš, vzápětí ještě navýšil vedení Jiří Brandejský. Hra nadále pokračovala v dosti vyrovnaném duchu, leč ke gólové trefě již nedošlo.

I druhá čtvrtina utkání byla dosti vyrovnaná. Na gól se ovšem muselo čekat více jak pět minut, kdy se na podruhé vydařila souhra mezi Jakubem Bernadem a Martinem Fialou, který poslal kotouč do branky. V řadě střel na obě branky se týmy střídaly až do konce této čtvrtiny, ovšem žádný další gól již k vidění nebyl a domácí Rats si drželi dvougólový náskok.

Čtvrtina třetí už víceméně patřila Pražanům. V této části hry se roztrhl pytel s góly pražského týmu, postupně se prosadili Petr Šinágl, který si připsal hned dvě trefy, Adam Přibyl, Martin Pouska a znovu Martin Fiala. Pražané díky tomu získali již velmi pohodlný gólový odstup, který jim dával obrovskou naději na zisk prvního vítězství ve čtvrtfinálové sérii.

Do závěrečné čtvrtiny utkání vstoupily Boskovice s jiným gólmanem, Jana Külzera vystřídal Adam Schejbal. A změna to byla víceméně prospěšná. Boskovičtí se opět dostali do tempa a v jistých částech dokonce Pražany přehrávali. To také mělo za následek úspěšnou gólovou trefu Erika Pospíšila. V samém konci utkání se ještě oba celky přetahovaly ve střeleckých pokusech, ovšem žádný z nich již neskóroval. První čtvrtfinálovou výhru tak berou Rats po zaslouženém vítězství 8:2.


Martin Tvrzník (Prague Rats): Zápas byl dobrý. Vyhráli jsme, i když to tak od začátku nevypadalo. Boskovice ukázaly, proč vyřadily Zlín. Nás překvapily i tím, jak bruslily, hýbaly se a ze začátku měly šance. Postupně jsme se ale dostávali do zápasu, hráli jsme to, co jsme potřebovali a od nějaké druhé čtvrtiny jsme kontrolovali hru. Takže super, ale musíme se ještě připravit na druhý zápas. Myslím si, že soupeř to ještě zkusí, ale my potřebujeme vyhrát, nic jiného si nepřipouštíme.

Jan Külzer (HC Boskovice inline): První dvě čtvrtiny jsme hráli to, co jsme chtěli. Bruslili jsme dozadu, drželi jsme si své hráče. V třetí čtvrtině se to ovšem zvrtlo, za což jsme byli potrestáni. K naší hře jsme se vrátili až ve čtvrté čtvrtině.



15.06.2019 10:00| Čtvrtfinále| Praha 11| 34 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
HC Boskovice
8:2
HC Boskovice
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Jan Jaroš, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:57HC Boskovice-0:1Tomáš MüllerDavid Šebek, Erik Pospíšil
04:01IHC Prague Rats-1:1Tomáš RubešMartin Pouska
09:53IHC Prague Rats-2:1Jiří Brandejský
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
17:49IHC Prague Rats-3:1Martin FialaJakub Bernad
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
29:36IHC Prague Rats-4:1Petr Šinágl
32:28IHC Prague RatsPPG5:1Petr ŠináglDavid Bernad, Tomáš Rubeš
33:23IHC Prague Rats-6:1Adam PřibylMartin Fiala, Oscar Flynn
34:35IHC Prague Rats-7:1Martin PouskaTomáš Rubeš, Petr Šinágl
34:51IHC Prague Rats-8:1Martin FialaJakub Bernad
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
42:58HC Boskovice-8:2Erik Pospíšil