Masters s Italy padli. Poprvé v historii končí bez medaile

Masters s Italy padli. Poprvé v historii končí bez medaile
autor fotografie: Lenka Rybaříková

Naděje na bronzový večer v podání české reprezentace v kategorie Masters uhasly. Ve vzájemném souboji s domácí Itálií výsledek ze základní skupiny Češi nezopakovali a na turnaji po výsledku 2:3 končí na nepopulární, čtvrté příčce.

Čeští inline hokejisté vstoupili do boje o bronz velmi dobře, po úvodních šancích soupeře se po tvrdém zakončení Hejduka dostal k dorážce Pavel Hanák a rychlou dorážkou dostal naše barvy do vedení. O dvě minuty později česká defenzíva zapomněla na volného Dorigatta, který svoje ideální postavení před Málkem využil k zakončení pod víko a srovnání nepříznivého stavu. O chvíli později bylo ještě hůře. Pavlu Würtherlemu při obranném zákroku proti unikajícímu soupeři smolně vypadla hokejka, rozhodčí byl neoblomný a nařídil proti Málkovi trestné střílení. S ním si dokonale poradil Rigoni, který bekhendovým blafákem poslal Itálii do vedení.

Tímto okamžikem odstartovala česká snaha o vyrovnání, domácí výběr spoléhal především na rychlé protiútoky, které vycházely dokonale. Jeden takový zužitkoval šest minut před koncem Ciresa, který ještě zvětšil rozestup mezi oběma celky. Česko vrátila do hry dvojnásobná přesilovka, na jejímž konci vykřesal naději Tomáš Langr. Více ale již nevyšlo. V závěru se na české hokejky vkrádala nervozita. Vyrovnání se nekonalo, poprvé v historii budou čeští Masters domů cestovat bez cenného kovu.

Česko - Itálie 2:3 (1:2)

Branky a nahrávky: 7. P. Hanák (Hejduk), 38. Langr (Kala) – 9. Dorigatto, 15. Rigoni (TS), 34. Ciresa


Česko: Málek – Balázs, Plášek, Vích, Hejduk – P. Hanák, R. Hanák, Schubert, Voleský, Pospíšil, , Langr, P. Würtherle, Kala


Itálie: Guichardo – Frizzera, Vallorani, Sagui, T. Ferro, Ciresa, Stricker, L. Rigoni, F. Rigoni, Berto, Dorigatti, Corradin,