Černošice ve druhém čtvrtfinále Nový Jičín přejely a slaví postup

Černošice ve druhém čtvrtfinále Nový Jičín přejely a slaví postup

Po prvním čtvrtfinálovém duelu, který nabídl vyrovnanou bitvu, byl průběh druhého utkání výrazně odlišný. Domácí tentokrát soupeři nedovolili otočit skóre a od prvního gólu už své vedení nepustili. Bez problémů si tak došli pro postup na závěrečný turnaj, na kterém se představí čtveřice nejlepších celků letošní sezony.

Po pár minutách druhého čtvrtfinále přišel moment, který rozvířil emoce hlavně na hostující straně. Ondřej Sluštík totiž v oslabení ujel protihráčům a jeho následné zakončení vytáhl Langer do břevna. Jenže hokejisté Nového Jičína byli přesvědčeni, že puk přece jen přešel brankovou čáru. Výsledkem vášnivé diskuze byly tresty na obou stranách.

Do vedení se tak o chvilku později dostaly Černošice. Marek Loskot sice z úniku neskóroval, následně však na své čepeli doslova donesl kotouč zpoza branky až do sítě. O chvilku později byl vyloučen domácí Krudenc, Černošice to však v navýšení vedení nezabránilo. Kotouč si vzal Petr Kafka, položil si brankáře a následně zamířil pod horní tyčku. Ani ne o minutu později se trefil z úniku i Robin Malý.

Na další gól se pak muselo čekat až do 20. minuty. Plitko si všiml volného Filipa Paličky, jehož střela z otočky zamířila přesně ke vzdálenější tyči. Po pouhých čtyřiceti sekundách se trefil i Matěj Mach a rázem to tak bylo jen o gól.

A pro domácí mohlo být ještě hůře. Janiczek totiž ve vyložené šanci sice pálil velmi dobře, Langer ale přeedvedl neuvěřitelný zákrok lapačkou. Klid domácím tak v 27. minutě dal Matěj Jaroš, který do sítě usměrnil puk po křižném pasu od Kafky. Matěj Jaroš se pak prosadil ještě jednou, když doklepl do odkryté branky volný puk.

Odpor soupeře zlomily Černošice v závěru třetího dějství, Marek Loskot se protáhl mezi obránci a po perfektní kličce nedal Gebauerovi šanci. V poslední části se hrálo už hodně otevřeně z obou stran. Není tak divu, že nakonec padlo deset branek.

Malý našel křižným pasem našel Ronalda Wurma, který úspěšně zakončil, přestože při střele padal k zemi. Skvělou akci pak předvedl Marek Loskot, který se v jízdě vzad dokázal dostat před branku a ještě k tomu úspěšně zakončit mimo dosah gólmana. Na svého spoluhráče o chvilku později navázal Václav Krudenc.

S jistotou velkého náskoku se domácí už tolik nesoustředili na obranu, podařilo se tak prosadit i Novému Jičínu. Jmenovitě to byl Daniel Plitko. Skóre se ale měnilo i na druhé straně, postupně se o to postarali Ronald Wurm, Václav Krudenc a Marek Loskot. Necelé dvě minuty se znovu trefil i Václav Krudenc, jehož tři góly v utkání dělilo pouhých šest minut.

Poslední slovo si však vzali hosté, kteří ještě dvěma góly upravili konečnou podobu výsledku. Ohera vyslal skvělou přihrávku na Dominika Rašku, od jehož hole se kotouč odrazil za bezmocného Langera. Závěrečný gól Nového Jičína v sezoně zaznamenal dvaadvacet sekund před koncem Matěj Mach, který využil přečíslení dvou proti nikomu.

Robin Malý (kapitán SK Černošice): „Druhý zápas jsme měli od počátku pevně v rukou. Nadělali jsme si pouze sami nepříjemnosti, z nichž jsme dostali dva góly během jednoho střídání, což trochu zdramatizovalo hru. Pak jsme ovšem začali proměňovat šance a dominovali jsme. Jsem spokojený a uvidíme, co příští týden.“

Zbyněk Kubičík (vedoucí IHC Nový Jičín): „V utkání jsme třicet minut hráli výborně, domácí nedávali branky, my jsme nedávali branky. Povedlo se nám stáhnout z 3:0 na 3:2 s čímž jsme byli hodně spokojeni a věřili jsme, že to urveme. Pak jsme ale dostali z nedůslednosti goly na 4:2 a 5:2, což rozhodlo zápas. Poslední čtvrtinu jsme věděli, že to nezvládneme, neboť domácí mají určitou kvalitu. Poslali jsme tedy do hry druhého brankáře. Závěr mě sice mrzí, ale už jsme neměli síly ani chuť něco obracet.“



15.06.2019 18:30| Čtvrtfinále| Černošice| 35 diváků
SK Černošice
SK Černošice
IHC Nový Jičín
13:5
IHC Nový Jičín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 1:0
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
05:09SK Černošice-1:0Marek Loskot
06:37SK Černošice-2:0Petr Kafka
07:34SK ČernošiceSHG3:0Robin MalýMarek Loskot
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
19:54IHC Nový Jičín-3:1Filip PaličkaDaniel Plitko, Jan Sluštík
20:33IHC Nový Jičín-3:2Matěj MachFilip Ohera
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:35SK Černošice-4:2Matěj JarošPetr Kafka, Marek Loskot
34:12SK Černošice-5:2Matěj JarošVáclav Krudenc, Vratislav Mikala
35:25SK Černošice-6:2Marek LoskotMatěj Jaroš
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:26SK Černošice-7:2Ronald WurmRobin Malý, Václav Krudenc
38:02SK Černošice-8:2Marek LoskotPetr Kafka, Robin Malý
40:50SK Černošice-9:2Václav KrudencVratislav Mikala
41:11IHC Nový Jičín-9:3Daniel PlitkoMatěj Mach
43:36SK Černošice-10:3Ronald WurmDavid Sem, Lukáš Langer
44:02SK Černošice-11:3Václav Krudenc
45:55SK Černošice-12:3Marek LoskotPetr Kafka, Robin Malý
46:07SK Černošice-13:3Václav KrudencDavid Sem
46:34IHC Nový Jičín-13:4Dominik RaškaFilip Ohera
47:38IHC Nový Jičín-13:5Matěj MachFilip Palička