O víkendu poznáme mistra extraligy, Final Four se blíží

O víkendu poznáme mistra extraligy, Final Four se blíží
autor fotografie: Martin Voltr

Extraligová sezóna 2019 pomalu, ale jistě míří ke svému konci. Zbývá odehrát posledních pět duelů, které se všechny uskuteční o víkendu v rámci Final Four. Do sportovního areálu na Praze 11 se sjedou čtyři nejlepší celky a budou bojovat o celkové vítězství. V sobotu jsou na programu semifinálové boje, v neděli pak přijde na řadu finále.

IHC Night Birds Přerov

Přerov vyhrál základní část a stal se prvním majitelem Prezidentského poháru pro vítěze základní části. Přerov z jedenácti zápasů základní části devětkrát zvítězil po šedesáti minutách, jednou proti Olomouci pak po prodloužení. Jediný, na koho Přerov v letošní sezóně nestačil, byly Černošice. Ve čtvrtfinále se přerovští hokejisté utkali proti Stormu Praha, který mu byl překvapivě vyrovnaným soupeřem a hlavně v druhém utkání domácí hráče hodně potrápil. Nakonec přerovští oba zápasy zvládli a stali se účastníkem Final Four.

Nejlepší hráči: Petr Školoud, Pavel Hanák, Mikuláš Zbořil

IHC Prague Rats

Obhájce loňského prvenství patří i letos mezi favority a dlouho se držel i na vedoucí pozici průběžné tabulky. O tu přišel až v posledním hracím víkendu, kdy si to rozdal v přímém souboji s Přerovem. Utkání bylo vyrovnané a rozhodovalo se až v samotném závěru, který zvládli lépe přerovští hráči. Rats se tak museli spokojit s druhým místem, které mu přisoudilo do čtvrtfinále Boskovice. S těmi si Pražané bez problému poradili a postoupili tak na Final Four.

Nejlepší hráči: Petr Šinágl, Oscar Flynn, Martin Fiala

SK Černošice

Třetím účastníkem Final Four se stali hokejisté Černošic, ti po základní části skončili na třetím místě. V cestě na poslední turnaj sezóny jim stáli hráči Nového Jičína, a v šesti z osmi čtvrtin jim byli vyrovnaným soupeřem. O výsledku rozhodl první zápas, ve kterém hráči Nového Jičína ztratili v závěru těsné vedení. Ve druhém utkání si domácí vytvořili mírný náskok a v druhé části, kdy hosté vrhli všechny své síly na jednu kartu, definitivně rozhodli o svém postupu.

Nejlepší hráči: Marek Loskot, Petr Kafka, Robin Malý

ILHK Hradec Králové

Posledním týmem, který postoupil na finálový turnaj se stali hráči Hradce Králové. Ze všech čtyř účastníků se jeho hráči na postup nejvíce nadřeli, neboť po prvním prohraném čtvrtfinále postoupili až v extra prodloužení. Zároveň tak rozhodli o tom, že účastníky letošního Final Four se stali první čtyři týmy po základní části. 

Nejlepší hráči: Filip Kuťák, Aleš Půlpán, Daniel Voženílek

DatumČasKoloDomácíHosté
23.06.201813:301IHC Prague RatsIHC Eagles Olomouc8:2
23.06.201815:001ILHK Hradec KrálovéIHC Devils Zlín9:6
23.06.201818:002IHC Prague RatsIHC Eagles Olomouc7:3
23.06.201819:302ILHK Hradec KrálovéIHC Devils Zlín6:7 SN
24.06.201813:005IHC Prague RatsIHC Devils Zlín9:3