Titul je obhájen. Inline hokejisté Přerova znovu zvládli finále a slaví druhé zlato v řadě!

Titul je obhájen. Inline hokejisté Přerova znovu zvládli finále a slaví druhé zlato v řadě!
autor fotografie: Alena Zapletalová

Letošní ročník Ambica Extraligy juniorů zná svého (staro)nového mistra. Inline hokejisté Přerova vstoupili do domácího velkého finále proti Zlínu skvěle a v polovině úvodní části vedli o tři branky. Devils však stihli rychle snížit a na začátku druhé půlky vstřelit i druhou trefu, aby duel zdramatizovali. Na víc už se však Zlínští nezmohli, naopak domácí opět odskočili a nakonec zvítězili 6:2. Dvěma góly se ve finále blýskl obránce Přerova Stanislav Svozil.

Domácí vstoupili do finálového duelu skvěle. Už na konci úvodní minuty se ke kotouči na levém křídle po chybě obrany dostal přerovský Martin Ryšavý a přízemní ranou se trefil mezi betony brankáře Zlína – 1:0. Srovnat mohl na druhé straně Chludil, ale kotouč mu před prázdnou brankou utekl. Další šanci Night Birds měl Svozil, domácí obránce však trefil jen rameno Šarmana. Na konci osmé minuty ujel po křídle Hanák, tvrdou ranou mířil těsně nad. Druhé branky se dočkali Přerovští, když se v závěru před brankou nejrychleji zorientoval Tomáš Krupa a doklepl kotouč do prázdné branky. Neuběhla ani minuta a domácí se radovali potřetí, když se po Krupově přihrávce trefil k tyči kapitán Přerova Daniel Indrák – 3:0.

Za dvacet sekund se ale poprvé radovali také Zlínští, o snížení se zasloužil tvrdou ranou o tyč z levého křídla Jiří Suhrada – 3:1. Při následné přesilovce mohl ten stejný hráč snížit znovu, Postava ale zasáhl ramenem. Při rovnovážném počtu hráčů měli domácí jasnou šanci se vrátit do tříbrankového náskoku, po Svozilově přihrávku střílel Krupa do úplně prázdné branky, ale nakonec trefil jen rukavici Šarmana, který předvedl neskutečný zákrok. Předvést se poté musel několikrát i domácí brankář, ale v závěru třetiny přečkal šance Devils. Poslední šanci první poloviny měl domácí Indrák, ani on ale nemířil přesně.

Do druhé půle vstoupili opět aktivněji Přerovští, prudký pokus Ryšavého však brankář Šarman vytáhl vyrážečkou nad brankou. Chvíli nato měli hráči Zlína výhodu a při ní snížili. Dominik Luža dostal žabičku zpoza branky a v mezikruží se trefil parádně k tyči – 3:2. Přerov se do dvoubrankového náskoku mohl vrátit prakticky ihned, Indrák byl ale ve velké šanci faulován. V následné přesilovce toho ale domácí moc nepředvedli, dostali se jen k jedné nevýrazné ráně. Na konci 30. minuty mohl srovnat Suhrada, ale mířil jen do betonu Postavy.

Domácí se s kotoučem na hokejkách nikam nehnali a trpělivě čekali na šanci. Ta přišla vteřinu po začátku poslední desetiminutovky, když se do úniku vydal Stanislav Svozil a brejk zakončil parádním bekhendovým blafákem – 4:2. Ještě veseleji mohlo být domácím po tvrdé ráně Ryšavého, další gólové radosti však v cestě stálo břevno. Posléze se připomněli také hosté, ale Hrazdira v tutovce neuspěl. Zanedlouho navíc do brejku ujeli domácí, Tomáš Hanák dostal parádní přihrávku před prázdnou branku a v jasné šanci nezaváhal – 5:2.

Přerov byl při chuti a navíc jej ani nemuselo mrzet, že Svozil s Indrákem neproměnili své velké šance. Night Birds nevyužili ani další přesilovku, přesto se šesté branky dočkali. Stanislav si převzal puk na útočné polovině, ránu schoval za obránce s přispěním břevna rozvlnil síť – 6:2. Do konce zbývaly dvě minuty, a tak o mistrovi bylo jasno. Hokejisté Night Birds vyhráli poslední zápas sezóny a radují se znovu po roce ze zisku zlatých medailí.

Patrik Škandera (IHC Night Birds Přerov): „Začátek byl vyrovnaný z obou stran. Věděli jsme, že to bude těžké utkání, protože se Zlínem se potkáváme v play-off prakticky každý rok. Kluci plnili přesně to, co měli. Začali jsme na tři lajny, pak jsme to stáhli na dvě a hra vypadala jinak.“

Roman Kořenek (IHC Devils Zlín): „Zápas se musel všem divákům líbit, byl hodně vyrovnaný a rozhodovaly maličkosti. Šance byly na obou stranách a nakonec vyhrál šťastnější. Přerovu tímto gratulujeme k titulu.“



21.06.2019 16:30| Finále| Přerov| 148 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Devils Zlín
6:2
IHC Devils Zlín
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Stanislav Cik, Josef Novotný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
00:51IHC Night Birds Přerov-1:0Martin Ryšavý
09:41IHC Night Birds Přerov-2:0Tomáš Krupa
10:24IHC Night Birds Přerov-3:0Daniel IndrákTomáš Krupa
10:44IHC Devils Zlín-3:1Jiří SuhradaDominik Luža, Tomáš Martinec
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
22:20IHC Devils Zlín-3:2Dominik LužaJiří Suhrada, Tomáš Martinec