Přerov v dramatickém zápase porazil Hradec Králové a je blíže finále

Přerov v dramatickém zápase porazil Hradec Králové a je blíže finále

V prvním semifinálovém duelu se proti sobě postavil Hradec Králové a Přerov. V první polovině utkání to vypadalo, že úvodní duel série zvládnou lépe Východočeši, pak se to ale změnilo. Přerovu se podařilo skóre otočit a těsný náskok už udržel až do konce. Díky výhře o jediný gól je tak blíže finálovému duelu, Hradec Králové však má ještě druhý zápas série, aby celý průběh výrazně zdramatizoval.

Utkání začalo pěkně zostra, po necelých dvou minutách hry se totiž poprvé měnilo skóre. Do vedení se dostal Přerov, kdy se parádní ranou prosadil Jakub Navrátil. Ten sice neuspěl s první střelou, jeho následný pokus bekhendem však zamířil přesně do bližšího horního rohu branky. Velmi rychle však bylo srovnáno. Jakub Novák využil skvělé práce Lukáše Nováka, který clonil před brankářem, a parádním pokusem mířil přesně k pravé tyčce.

Přerovští hráči si mohli vzít o chvilku později vedení zpět, Školoud ale v samostatném úniku pouze nechal vyniknout Mahdala, který si připsal úspěšný zákrok lapačkou. Hradci Králové se tak ještě v první části povedlo otočit vývoj skóre. V oslabení ujeli Východočeši do přečíslení dvou proti jednomu, ve kterém si poradil Filip Kuťák přesnou střelou k tyči.

Do druhého dějství vstoupili mnohem lépe Přerovští a po dvou spálených šancí se dočkali i vyrovnání. Pavel Hanák se opřel do volného kotouče a neuvěřitelně tvrdou ranou rozvlnil síť za Mahdalem. Radost ale Přerovu nevydržela příliš dlouho, o necelé dvě minuty později si totiž Královéhradečtí vzali vedení zpět. Voženílek žabičkou uvolnil Jakuba Nováka, který po bekhendové kličce neměl problém zasunout puk za bezmocného Dohnala.

Pouhé tři sekundy před koncem druhé dvanáctiminutovky se podařilo Hradci Králové navýšit své vedení. Kuťák zavezl puk až za branku a následně nahrál Lukáši Novákovi, který rychlou střelou prostřelil skákajícího Dohnala. Přerovu se však znovu povedl vstup do čtvrtiny a ve 27. minutě snížil. Jan Andrýsek dostal přihrávku mezi kruhy a ihned vypálil nad pravý beton Mahdala.

O tři minuty později se Hanáci prosadili znovu, a tak bylo srovnáno. Petr Školoud sice první střelou trefil brankáře, z dorážky už se ale nemýlil. Ve třetí části se Přerovští trefili ještě jednou a rázem tak byli ve vedení. Andrýsek křižným pasem nahrál Janu Navrátilovi, jehož rána mířila do přesouvajícího se Mahdala, puk přesto skončil v síti.

Stejně jako ve všech předchozích případech se Přerovu povedl vstup i do posledního dějství. Po necelé minutě hry byl úspěšný Daniel Indrák. Hradec Králové sice v následném oslabení snížil, když se trefil z levé strany kolem vyjetého brankáře Filip Kuťák. Přes snahu obou celků už se ale skóre nezměnilo, Královéhradeckým nepomohla ani hra bez brankáře.

Zdeněk Karlík (trenér ILHK Hradec Králové): „Soupeři jsme po našich individuálních chybách dovolili těsné vítězství. Přerovu se povedlo otočit zápas z 2:4 na 5:4, což rozhodlo. My jsme se pak těžko vraceli zpátky do utkání.“

Pavel Hanák (kapitán IHC Night Birds Přerov): „ Nám se úplně nepovedl vstup do zápasu. Přestože jsme hodně stříleli, góly dával spíše soupeř. Do druhé půlky jsme si řekli, že to změníme, což se povedlo a ve zbytku utkání jsme byli lepším týmem. V závěru jsme i ubránili těsné vedení, čehož si hodně vážíme.“



22.06.2019 12:00| Semifinále 1| Praha 11| 68 diváků
ILHK Hradec Králové
ILHK Hradec Králové
IHC Night Birds Přerov
5:6
IHC Night Birds Přerov
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:0 | SHG: 2:0
Rozhodčí: Tomáš Veselý, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:54IHC Night Birds Přerov-0:1Jakub NavrátilStanislav Husák, Jan Andrýsek
03:48ILHK Hradec Králové-1:1Jakub NovákLukáš Novák
08:39ILHK Hradec KrálovéSHG2:1Filip KuťákTomáš Půlpán
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:44IHC Night Birds Přerov-2:2Pavel HanákPetr Školoud, Martin Gremlica
15:32ILHK Hradec Králové-3:2Jakub NovákMarek Voženílek, Lukáš Novák
23:57ILHK Hradec KrálovéPPG4:2Lukáš NovákFilip Kuťák, Jakub Novák
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:07IHC Night Birds Přerov-4:3Jan AndrýsekStanislav Husák, Karel Plášek
29:02IHC Night Birds Přerov-4:4Petr Školoud
33:28IHC Night Birds Přerov-4:5Jakub NavrátilJan Andrýsek, Stanislav Husák
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:56IHC Night Birds Přerov-4:6Karel PlášekDaniel Indrák
37:40ILHK Hradec KrálovéSHG5:6Filip KuťákTomáš Půlpán