MČR žen pro Úhřetice. Východočešky ovládly vysoko obě utkání

MČR žen pro Úhřetice. Východočešky ovládly vysoko obě utkání

Opět po roce se konalo Mistrovství České republiky žen ve východočeské Chrudimi. O pozici mistryň České republiky v inline hokeji bojovaly tři týmy – Mad Parrots Úhřetice, Roller Storm Praha a IHC Night Birds Přerov. Již od počátku prvního duelu potvrzoval svou převahu tým z Úhřetic, který si také došel zcela zaslouženě k obhajobě zlatých medailí z loňského roku.

Jako první bylo na programu utkání mezi Úhřeticemi a Přerovem. Za domácí Úhřetice nastoupilo několik českých reprezentantek, počínaje kapitánkou Kateřinou Mrázovou, pro které bylo mistrovství ČR vyvrcholením příprav na nadcházející World Roller Games v Barceloně.

Na první gól utkání se čekalo až do páté minuty, kdy se prosadila úhřetická Sára Čajanová. Gólostroj Úhřetic tak dostal impuls, aby se rozjel naplno. Do konce první poloviny utkání tak přidal dalších šest branek, valnou většinu z nich z holí formace Čajanová, Němcová, Mlýnková, Mrázová. Střelecky aktivní ale byly i další hráčky, zbylé dvě trefy připadly na Pavlínu Vlkovou, respektive Valerii Černou. Za Přerov vstřelila jediný gól Karolína Kovářová.

Mad Parrots Úhřetice – IHC Night Birds Přerov 9:1

Branky a nahrávky: 5. Čajanová, 7. Vlková (Kubisková, Hájková), 11. Černá (Vlková), 14. Mrázová (Mlýnková, Němcová), 17. Mlýnková (Čajanová, Mrázová), 17. Mlýnková (Mrázová, Čajanová), 19. Mlýnková (Němcová, Mrázová), 25. Mlýnková (Němcová, Mrázová), 26. Mrázová (Němcová) – 12. Kovářová.


Druhý zápas Úhřetic = pojistka zlata

Ve druhém boji vyzvaly Úhřetice pražský Roller Storm, rovněž posílený o některé hráčky z reprezentace. I tento zápas patřil střelecky spíše Úhřeticím, které si tím pádem zajistily z mistrovství zlaté medaile. Toto utkání patřilo zejména pětigólové Kateřině Mrázové, která se nepodílela jen na jediném z devíti gólů Úhřetic. Hlavní ofenzivní sílu Východočešek doplnily Tereza Němcová a Natálie Mlýnková, přičemž tyto tři nepustily do gólovky žádnou ze svých spoluhráček. Ovšem Roller Storm ukázal, že si nenechá nic líbit a na útočnou smršť Úhřetic reagoval svými třemi góly z holí Kateřiny Flachsové a Terezy Mazancové, která si připsala hned dvě trefy.

Mad Parrots Úhřetice – Roller Storm Praha 9:3

Branky a nahrávky: 4. Mrázová (Mlýnková), 5. Mrázová, 6. Mlýnková, 6. Němcová (Mlýnková, Mrázová), 10. Mlýnková (Mrázová), 11. Mrázová (Mlýnková), 28. Němcová (Mlýnková), 30. Mrázová (Mlýnková), 33. Mrázová (Němcová) – 12. Flachsová, 31. Mazancová (Vopravilová), 39. Mazancová (Erbenová, Pipková).


Souboj o stříbro pro Roller Storm

Poslední zápas byl bojem o druhé místo mezi Roller Stormem Praha a Night Birds Přerovem. Počátek tohoto duelu patřil zejména pražským hráčkám, po trefách Mlýnkové, Flachsové, Horákové a Pipkové si Roller Storm zajistil vedení 4:0 již po první polovině. Proto mohl Storm nastoupit do závěrečné poloviny s větší lehkostí, hra se vyrovnala a i hráčky Přerova se dostaly do střeleckých příležitostí. Na úvodní trefu Dominiky Vopravilové zareagovala Karolína Kovářová, podobně na trefu Kateřiny Flachsové Zuzana Povýšilová, načež se opakoval scénář z prvního gólu druhého poločasu. Ovšem v závěru si Storm upevnil vedení po trefách Kateřiny Pipkové a Natálie Mlýnkové, na jejíchž trefy už přerovské hráčky nedokázaly reagovat. Pražské hráčky si tak připsaly druhé místo po konečné výhře 9:3.

Roller Storm Praha – IHC Night Birds Přerov 9:3

Branky a nahrávky: 8. Mlýnková (Pipková), 8. Flachsová, 13. Horáková (Mazancová), 18. Pipková (Mlýnková), 24. Vopravilová (Mazancová), 26. Flachsová, 33. Vopravilová (Horáková), 36. Pipková (Mlýnková, Mazancová), 39. Mlýnková – 25. Kovářová (Sovjaková), 29. Povýšilová, 35. Kovářová.

Konečné pořadí turnaje:

1.  Mad Parrots Úhřetice

2.  Roller Storm Praha

3.  IHC Night Birds Přerov

Nejproduktivnější hráčky turnaje:

1.  Natálie Mlýnková (Úhřetice/Roller Storm) – 16 b. (8+8)

2.  Kateřina Mrázová (Úhřetice) – 13 b. (7+6)

3.  Tereza Němcová (Úhřetice) – 7 b. (2+5)