Hradec Králové semifinálovou sérii srovnal, finále si ale zahraje Přerov

Hradec Králové semifinálovou sérii srovnal, finále si ale zahraje Přerov

Ve druhém semifinálovém zápase se mnohem více dařilo královéhradeckým hokejistům, kteří postupně navyšovali své vedení a v klidu si dokráčeli pro klidné vítězství. Východočeši tak srovnaly semifinálovou sérii, o postupujícím tak muselo rozhodnout prodloužení navíc. V něm vybuchla radost na přerovské střídačce, když se přesně trefil Školoud.

Přerov odstartoval i druhé semifinále velmi dobře, ani ne po dvou minutách se totiž dostal do vedení. Mikuláš Zbořil se protáhl mezi dvěma protihráči a bekhendovým pokusem poslal kotouč přesně k pravé tyčce. Hradec Králové ale velmi rychle srovnal. Střelu Aleše Půlpána Dohnal vyrazil, u volného puku se zjevil Lukáš Bezděk a pohotově ho poslal za rozhozeného brankáře.

Východočeši se zanedlouho prosadili znovu a postaral se o to Filip Kuťák, který dlouho kroužil kolem branky a pak poslal puk o Dohnalův beton do sítě. Hradec Králové měl nakonec během první přestávky dvoubrankový náskok, podruhé v utkání se trefil Filip Kuťák, který si vzal puk na vlastní polovině a po samostatné akci nedal Dohnalovi šanci.

Přerov dostal ve druhém dějství přesilovku, při které se mu podařilo snížit. Zbořil poslal kotouč na pravou stranu, kde byl připravený Petr Školoud, který mířil přesně pod horní tyčku. Snahu Hanáků o srovnání utnuli Královéhradečtí během pouhých devatenácti sekund. Nejdříve se totiž prosadil Marek Voženílek, který dotáhl svoji akci v pádu, kdy u pravé tyčky stihl volný puk doklepnout za brankovou čáru. Následně v přečíslení nahrál Kuťák na hůl Aleše Půlpána, jehož rána se do branky dostala od horní tyčky.

V 23. minutě byl úspěšný Pavel Hanák, který tak stáhl náskok soupeře, o chvilku později už ale Hradec Králové zase vedl o tři góly. Úspěšný byl Tomáš Půlpán, jehož střela zpoza obránce propadla Dohnalovi až do sítě.

Ve třetím dějství se povedlo Hradci Králové navýšit vedení, čímž udělal výrazný krok k vyrovnání série. V krátké době se po sobě trefili Aleš Půlpán a Lukáš Novák. Poslední čtvrtina nabídla celkem pět branek, na výhře Východočechů to už ale nic nezměnilo. Za Přerov se dvakrát prosadil Pavel Hanák, vítězství Hradce Králové potvrdili dvěma góly Jakub Novák a jednou trefou Marek Voženílek.

Došlo tak na prodloužení, ve kterém jediný gól rozhodoval o účastníkovi nedělního finále. To si nakonec zahraje Přerov, pro které boj o zlato zařídil samostatnou akcí Petr Školoud. Ten si nabruslil na útočnou polovinu a bekhendem mířil přesně k bližší tyči.

Martin Gremlica (asistent kapitána IHC Night Birds Přerov): „Nám se druhý semifinálový zápas příliš nepodařil. Soupeři se dařilo proměňovat své šance, nám naopak v útoku nepřálo štěstí. Když už bylo jasné, že Hradec druhý zápas dotáhne do vítězného konce, trochu jsme šetřili síly a chystali se na to prodloužení. Nakonec se nám to vyplatilo a zítra budeme bojovat o zlato.“

Zdeněk Karlík (trenér ILHK Hradec Králové): „Druhý zápas jsme odehráli velmi dobře, dařilo se nám téměř vše, co jsme chtěli a v klidu jsme si došli pro výhru. To prodloužení už je vabank. Rozhoduje jen jeden gól, který se podařilo vstřelit soupeři. Myslím si, že nevyhrál lepší tým, ale šťastnější.“



22.06.2019 16:00| Semifinále 2| Praha 11| 79 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
ILHK Hradec Králové
5:11
ILHK Hradec Králové
Přesilové hry: -:- | PPG: 2:0 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Tomáš Veselý, Tomáš Výborný

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:40IHC Night Birds Přerov-1:0Mikuláš ZbořilPetr Školoud
02:25ILHK Hradec Králové-1:1Lukáš Bezděk Aleš Půlpán, Filip Kuťák
08:16ILHK Hradec Králové-1:2Filip KuťákLukáš Bezděk
10:24ILHK Hradec Králové-1:3Filip KuťákLukáš Bezděk , Tomáš Půlpán
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
15:46IHC Night Birds PřerovPPG2:3Petr ŠkoloudMikuláš Zbořil, Martin Gremlica
19:01ILHK Hradec Králové-2:4Marek Voženílek
19:20ILHK Hradec Králové-2:5Aleš PůlpánFilip Kuťák, Lukáš Bezděk
22:18IHC Night Birds Přerov-3:5Karel PlášekJakub Navrátil
23:29ILHK Hradec Králové-3:6Tomáš Půlpán
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
32:13ILHK Hradec Králové-3:7Aleš PůlpánFilip Kuťák
33:12ILHK Hradec Králové-3:8Lukáš NovákJakub Novák
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
36:20IHC Night Birds Přerov-4:8Karel PlášekMartin Gremlica, Mikuláš Zbořil
37:29ILHK Hradec Králové-4:9Jakub NovákMarek Voženílek, Lukáš Novák
41:36IHC Night Birds PřerovPPG5:9Karel PlášekJan Andrýsek
43:30ILHK Hradec Králové-5:10Jakub NovákDavid Malík
45:16ILHK Hradec Králové-5:11Marek VoženílekLukáš Novák, David Malík