Rats stvrdili postup do finále vysokou výhrou nad Černošicemi

Rats stvrdili postup do finále vysokou výhrou nad Černošicemi

Do druhého semifinálového duelu vstupovali Pražané s jednou výhrou v zádech. Výhra z prvního zápasu jim pomohlo i v tom druhém, postupně si totiž vypracovali slibný náskok. Černošicím trvalo přes třiadvacet minut, než se střelecky prosadily. To už ale jen snižovaly náskok soupeře a zcela stáhnout se jim ho už nepovedlo. Rats nakonec svému sokovi nasázeli šestnáct branek a hravě proklouzli do nedělního finále.

Jako první se střelecky prosadil po necelých sedmi minutách Adam Přibyl, který zužitkoval rychlou přihrávku zpoza branky. Po pouhých čtrnácti sekundách přihrál Fiala Jiřímu Brandejskému a ten pálil úspěšně do protipohybu Langera. Pražané se nakonec radovali v první čtvrtině ještě jednou, pouhou sekundu před přestávkou mířil přesně mezi brankářovy betony Jakub Bernad.

Chvilku po startu druhé části ujel Adam Přibyl, který po bekhendové kličce uklidil kotouč za bezmocného Langera. Adam Přibyl využil podobnou situaci i ve 22. minutě, kdy dostal přihrávku od Bernada a puk následně uklidil mezi Langerovy betony.

V závěru druhého dějství přišly poprvé na řadu i Černošice. Přesilovkovou kombinaci vyšperkoval Loskot přihrávkou na Pavla Mrňu, který se trefil přesně nad Michajlovovu lapačku. Ani ne za minutu pak vypálil z dálky David Sem, puk prolétl kolem clonícího spoluhráče a zapadl za brankáře Rats.

Veškeré myšlenky na černošický zvrat v utkání smazali Pražané po pár minutách třetí dvanáctiminutovky. Nejdříve byl úspěšný Martin Tvrzník, kterému se zblízka podařilo procedit kotouč skrz Langerovy betony. Následně se dvakrát za sebou během necelých dvou minut trefil i Jakub Bernad.

Ve třetí části se mezi střelce zapsal i Oscar Flynn, který po přesném pasu pálil do odkryté klece, Jakub Bernad z otočky a Petr Šinágl. Ten si najel v ponechané výhodě do výhodné pozice a nechytatelnou střelou rozvlnil síť.

Poslední dějství už bylo ve znamení čekání na konec duelu. O vítězi už bylo dávno rozhodnuto, a tak se už nehrálo v takovém tempu. Oba celky hrály uvolněněji, výsledkem tak bylo dalších sedm gólů. Pět z nich si připsali Rats, dvakrát se radovaly i Černošice.

Třikrát v jedné čtvrtině pálil přesně Jakub Bernad, úspěšným střelcem byl i Martin Pouska a Škardu, který ve čtvrté části nahradil Langera, překonal i Martin Tvrzník. V dresu Černošic se do statistik zapsali Marek Loskot a Ronald Wurm. Na jasném postupu Rats do finále to už ale nic nezměnilo.

Martin Tvrzník (kapitán IHC Prague Rats): „V obou zápasech jsme velmi dobře vstoupili. Do druhého utkání nám navíc přijel Bernad, což nám hodně pomohlo. Když jsme si vytvořili slušný náskok, soupeř to musel otevřít, to nám ve výsledku vyhovovalo. Věděli jsme, že tam oni mají samé vynikající hráče, takže jsme je museli držet ze hry. To se nám dařilo a v závěru jsme navíc s náskokem v zádech mohli hrát uvolněně, což se projevilo i ve skóre.“

Robin Malý (kapitán SK Černošice): „Z naší strany nešlo vůbec o povedený zápas. V úvodu nám soupeř odskočil do dvoubrankového náskoku, který během chvilky ještě navýšil. Dotahovat ztrátu proti takovému týmu je nesmírně těžké a nám se to vůbec nedařilo. V závěru už to byla z naší strany trochu fraška, na druhou stranu není vůbec jednoduché dohrávat zápas, který je rozhodnutý s předstihem.“



22.06.2019 18:00| Semifinále 2| Praha 11| 65 diváků
IHC Prague Rats
IHC Prague Rats
SK Černošice
16:4
SK Černošice
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Josef Barek, Michal Pahulák

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
06:55IHC Prague Rats-1:0Adam PřibylPetr Šinágl
07:09IHC Prague Rats-2:0Jiří BrandejskýMartin Fiala
11:59IHC Prague RatsPPG3:0Jakub Bernad
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
13:51IHC Prague Rats-4:0Adam PřibylJakub Bernad
21:27IHC Prague Rats-5:0Adam PřibylDavid Bernad
23:16SK ČernošicePPG5:1Pavel MrňaMarek Loskot, Petr Kafka
23:51SK Černošice-5:2David SemPavel Mrňa
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
26:50IHC Prague Rats-6:2Martin TvrzníkDavid Bernad
28:24IHC Prague Rats-7:2Jakub BernadAdam Přibyl
29:47IHC Prague Rats-8:2Jakub BernadAdam Přibyl
32:09IHC Prague Rats-9:2Oscar FlynnPetr Šinágl
33:12IHC Prague Rats-10:2Jakub BernadMartin Fiala
34:47IHC Prague Rats-11:2Petr ŠináglRadek Pavlata
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
37:36IHC Prague Rats-12:2Jakub BernadOndřej Poul
39:32IHC Prague Rats-13:2Jakub Bernad
39:56SK Černošice-13:3Marek LoskotRobin Malý
40:59SK Černošice-13:4Ronald WurmMarek Loskot
41:14IHC Prague Rats-14:4Martin PouskaPetr Šinágl
41:33IHC Prague Rats-15:4David Bernad
45:56IHC Prague Rats-16:4Martin TvrzníkPetr Šinágl, Jiří Brandejský