Finále přípravky rozhodl až gól v poslední minutě, titul slaví Cvočkaři

Finále přípravky rozhodl až gól v poslední minutě, titul slaví Cvočkaři

Poslední den MMČR v Přerově přineslo rozuzlení i v přípravkách. V semifinále na sebe narazila Břeclav s Přerovem a Hořovice s Prague Rats. První duel byl v úvodu vyrovnaný, ale postupem času Přerov zvýšil své otáčky a dokráčel si pro pohodlný postup do finále. To druhé semifinále bylo napínavé až do samotného konce. První polovina nabídla šest branek, tři na každé straně. Ve druhé části zápasu si Cvočkaři vytvořili markantní náskok, ale Rats předvedli skvělou stíhací jízdu, která však vyrovnáním neskončila. Souboji o třetí příčku rozhodla druhá polovina utkání, když se Břeclav prosadila sedmkrát a svůj náskok uhlídala až do konce. Finálový duel příliš branek nenabídl. Velice těsné utkání rozhodla až branka minutu před koncem, kterou vsítil hořovický Trachta.

První semifinále přípravky na MČR obstaral domácí Přerov a Břeclav. Utkání bylo dlouho vyrovnané a šancí bylo jako šafránu. První branka padla až na konci sedmé minuty, když ve vlastním oslabení dorazil puk za záda brankáře Dominik Šindlera. O pět minut později si domácí zahráli zkrácenou přesilovou hru, jež využil Denis Mana. Netrvalo to ani minutu a Přerov vedl již o tři branky, když se prosadil Jiří Peluha. Druhá polovina nejdříve přinesla čtvrtou branku Přerova. Šindler ujel s Denisem Manem do situace dva na jednoho a druhý jmenovaný brejk úspěšně zakončil. Břeclav zkraje dvaadvacáté minuty snížila zásluhou Lukáše Potočky, ale Night Birds si postup do finále pojistili pátou brankou těsně před koncem utkání. 

Druhé semifinále mezi Hořovicemi a pražskými Rats bylo mnohem napínavější. Skóre otevřel ve třetí minutě Josef Štembera. Pražané odpověděli v závěru páté minuty, když se prosadil Zenkl. Nerozhodný stav vydržel pouze 22 vteřin než se trefil za Hořovice Denis Trachta. Pražané opět srovnali krok o čtyři minuty později. Přesně do sítě zamířil znovu Zenkl. Cvočkaři si mezi jedenáctou a čtrnáctou minutou vypracovali slibný čtyřbrankový náskok, ale Rats stihli ještě před koncem první poloviny snížit. Druhá polovina začala brankou Hořovic, jelikož Kružík zakončil úspěšně svůj únik. Hráči z hlavního od té doby začali stíhací jízdu, ale vyrovnat se jim nepovedlo. Cvočkaři tak po výhře 7:6 postoupili do finále.

Souboj poražených semifinalistů nabídl gólovou přestřelku. Jako první se dvakrát prosadili Rats. Oba góly vsítil produktivní Richard Hodek. Břeclav na dvě branky zvládla brzy odpovědět gólem Zhejbala a Dvořáka, navíc po střele Potočky již Lvi vedli. Přestávka však probíhala za nerozhodného stavu, když se znovu ozval Richard Hodek, jenž zaznamenal hattrick. Ve druhé polovině se Rats dostali na chvíli do vedení díky brance Zenkla. Od šestnácté minuty převzala otěže zápasu Břeclav, která otočila zápas sedmi brankami. Pražané se vzchopili až v poslední minutě, kdy se povedlo snížit na finální skóre 10:6. Bronzové medaile tak připadají Břeclavi. Na nepopulární čtvrté příčce končí Rats.

Finálový duel byl opatrný z obou dvou stran. První branka sice padla ještě v první minutě zásluhou domácího Janeka, ale na další se muselo čekat nezvykle dlouho. V dobré šanci se ocitl v sedmé minutě Trachta, ale z levé strany trefil jen beton brankáře. Na druhé straně zahrozil Mana, ale ani on nezamířil přesně. Druhá branka padla v oslabení Přerova. Kapitán Cvočkařů Trachta našel na brankovišti volného Sedláře, jenž překonal brankářku. Do konce první části padla ještě jedna branka, opět do sítě Přerova. Druhá část přinesla velkou šanci domácích, ale Snášel brankářku nepřekonal. Hořovice odskočily na rozdíl dvou branek v 19. minutě, když se prosadil Kincl. Přerov rychle kontroval brankou Macháčka. Přerov se od té doby tlačil do zakončení, ale dlouho nemohl najít recept na hostující brankářku. Překonat se nechala až od Šindlera pět minut před koncem. Když už to vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení, tak se v čase 29:00 prosadil Trachta z Hořovic a dal skóre podobu 3:4. Hořovice tak slaví zisk zlaté medaile.