Štrobl vychytal Písku vítězství v první lize nad Poličkou

Štrobl vychytal Písku vítězství v první lize nad Poličkou

Final Six 1. ligy inline hokeje, který se o víkendu uskutečnilo v Poličce, je minulostí. Turnaj ovládli inline hokejisté Písku, kteří ve finále porazili domácí Poličku 8:5. Bronzové medaile vybojovali v nájezdové loterii hráči rezervního týmu Přerova nad Kroměříží.

Zápas útěchy po neúspěchu v semifinále začal poměrně z ostra, neboť hned ve druhé minutě se dostali hokejisté Kroměříže do vedení po přesné střele Jířího Jergla. Z vedení se ale zástupci východní divize neradovali příliš dlouho, neboť hned vzápětí se povedlo nejprve vyrovnat a posléze otočit vývoj utkání Dominikovi Kubovi. Kroměříž v úvodu druhé třetiny dokázal vyrovnat zásluhou Patrika Zavřela, ale opět to nebylo dlouho, neboť Přerov utekl poměrně záhy do tříbrankového vedení. To ale nebylo v druhém dějství vše, protože Kroměříži se povedlo vrátit znovu do hry v jejím závěru. Zbývající dvě části nabídly pouze jeden vyrovnavací gól a tak zápas dospěl do prodloužení, ve kterém se ale nerozhodlo. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, které rozhodl Michal Hoťek. Přerovský tým tím vybojoval bronzové medaile, Kroměříž skončila čtvrtá. 

Již od prvních minut finalového zápasu bylo zřejmé, kdo si dokráčí v Poličce pro zlato. Písek vkročil do utkání poměrně aktivně, když si dokázal vytvořit čtyřbrankový náskok. Klíčové se ukázalo hlavně to, že Písek proměňoval své šance a hráči Poličky končili na výborném Štroblovi. Písek tenhle náskok uklidnil a po zbývající čas si už ho pohlídal. I když se soupeř snažil, tak stejně jako v první části většinu šancí skončila na brankáři Štroblovi. I když si Polička vytvořila v poslednímch minutách tlak, tak k nějaké šanci na vyrovnání se nedostala. Písek se tak po závěrečném hvizdu mohl radovat ze zlata.

DatumČasKoloDomácíHosté
23.06.201914:30O bronzIHC Night Birds Přerov BIHC Hanáci Kroměříž6:5 P
23.06.201916:30FináleILHC PísekIHC Stavoblock Rebels Polička8:5