Junioři v úvodním zápase přejeli Němce 13:0!

Junioři v úvodním zápase přejeli Němce 13:0!
autor fotografie: Lukáš Kratochvíl

Lepší vstup do World Roller Games si naši junioři asi těžko mohli přát, v úvodním duelu juniorského MS jednoznačně zvítězili nad Německem. Po první půli přitom vedli "jen" 2:0, ve druhé části ale zlepšili efektivitu a soupeře výrazně ještě výrazněji přehráli a nastříleli mi hned jedenáct branek!

Češi do prvního zápasu vstoupili téměř ideálně, hned ve druhé minutě se totiž mohli radovat po prvním gólu. Daniel Indrák se protáhl po pravé straně, přesně zamířil a střelou na bližší tyč otevřel skóre zápasu a dodal českému týmu potřebný klid. Češi pak kontrolovali hru a více vzrušení přinesla až druhá polovina první části po přesilové hře, kterou naši junioři sice využít nedokázali, vypracovali si ale trvalý tlak a bušili na zavřená vrata. Gólman Dorn měl několikrát pořádnou porci štěstí, tyčky jeho branky označkovali Indrák i Jindra! Co nevyšlo jim, to v 15. minutě zvládl Petr Hašek, který se na levém kruhu uvolnil kličkou do středu a přesnou střelou na lapačku zvýšil na 2:0. Až pak se poprvé do útoku dostali i Němci, Schwabauerova střela ale Postavu v naší brance nezaskočila. Udeřit pak na druhé straně mohl ještě Suhrada, v poslední minutě první půle ho ale výborně vyčapal Dorn!

Co se nedařilo v první půli, tedy proměňovat šance, to bylo ve druhé části jako mávnutím kouzelného proutku pryč! Čechy už ve 21. minutě nastartoval Hašek, na kterého ve 24. minutě navázal Štíbr, který zvyšoval už na 4:0! Ještě ve stejné minutě ale Hašek svým třetím gólem upravil na 5:0 a poslal Němce do kolen. Kanonáda ale pokračovala dál, Češi od 26. do 31. minuty vstřelili neskutečných sedm branek, když se postupně trefili Indrák, Čech, dvakrát za sebou Suhrada, Svozil, Ryšavý a Adamec! O osudu zápasu bylo rozhodnuto, Češi svého soupeře zdeptali stejně jako letní španělské vedro. Poslední slovo si vzal Jan Mlčák, který gólem ve 38. minutě dokumentoval dominanci našich juniorů a uzavřel skóre úvodního duelu na 13:0.

Branky a nahrávky: 2. Indrák (Svozil), 15. Hašek (Suhrada), 21. Hašek (Suhrada), 24. Štíbr (Čech), 24. Hašek (Turek), 26. Indrák (Svozil), 28. Čech (Jindra), 28. Suhrada (Altrichter), 29. Suhrada (Turek), 29. Svozil (Indrák), 29. Ryšavý (Svozil), 31. Adamec (Jindra), 38. Mlčák (Indrák).

Sestavy:

Česko: Postava (21. Šarman) – Turek, Hašek, Altrichter, Adamec, Jindra, Svozil, Indrák – Čech, Štíbr, Suhrada, Luža, Hrazdira, Mlčák, Ryšavý.

Německo: Dorn (21. Lenz) – Schams, Lorei, Schwabauer, Stuermer, Brinkmann, Martin, Rohde, Pohl, Hochmüller, Jacobi, Wiesner, Gawehn.



29.06.2019 12:00| 1.kolo
Česká republika
Česká republika
Německo
13:0
Německo
Přesilové hry: -:- | PPG: -:- | SHG: -:-