Ženy nezaváhaly ani s Čínou a dál válí!

Ženy nezaváhaly ani s Čínou a dál válí!

Ani před duelem s Čínou se nečekalo, že by české ženy měly mít nějaké větší potíže, a i přes pomalejší rozjezd se toto očekávání potvrdilo. I Čínu totiž Češky porazily dvouciferným rozdílem a dál suverénně dominují.

První gól obstarala už po 63 sekundách hry Mlýnková, která využila dobré práce Čajanové a otevřela skóre – 1:0. Čajanová se pak přesunula do role zakončovatelky, když na začátku osmé minuty uklidila do branky puk po výborné nahrávce od Mrázové. A ve stejné minutě to pak bylo o tři branky, když Michaela Jančová puk namířila přesně k tyči, od které skončil znovu za čínskou gólmankou.

Jančová byla i u další branky, když tentokrát zakončovala z levé strany, i odtud ale mířila přesně – 4:0. Češky pak ve druhé polovině prvního poločasu přidaly na tempu a stihly ještě tři branky – nejdřív se znovu střelou o tyčku prosadila Kovářová, na 6:0 zvyšovala Mrázová a konečnou podobu výsledku prvního poločasu dala v 18. minutě Natálie Mlýnková.

Druhý poločas začínal za stavu 7:0, pro české hokejistky to však nebyl pokyn k polevení, spíš naopak. Čerstvou gólmanku Liuovou nešetřily a už ve 23. minutě Veselá přidala další branku. Podruhé pak Liuovou překonala Mlýnková a desátý gól českého výběru už ve 29. minutě stihla Mrázová.

Příval gólů se ale nezastavil ani pak. Kaltounková jen o chvíli později zvýšila na 11:0, Jančová pak zkompletovala hattrick a Číňanky úplně odpadly. Ve zbývajících minutách se už nezmohly na žádný odpor a góly se jen hrnuly – v závěrečných minutách jich Češky nasázely ještě ŠEST a nakonec slavily vítězství poměrem 18:0!

Branky a nahrávky: 2. Mlýnková (Čajanová), 8. Čajanová (Mrázová), 8. Jančová (Mrázová), 11. Jančová (Mrázová), 14. Kovářová (Vopravilová), 17. Mrázová (Mlýnková), 18. Mlýnková (Kaltounková), 23. Veselá (Kovářová), 28. Mlýnková (Čajanová), 29. Mrázová, 30. Kaltounková (Veselá), 34. Jančová (Mrázová), 35. Kovářová (Vopravilová), 37. Mlýnková (Jančová), 38. Kovářová (Vopravilová), 39. Veselá (Mlýnková)

Česko: Škodová (21. Peslarová) – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.

Čína: Heová (21.-32. Liuová) – Suová, Hanová, Jingová, Fuová, Songová, Liuová, Luová, Fangová, Huoová.


08.07.2019 08:00| 3.kolo
Česká republika
Česká republika
Čína
18:0
Čína
Přesilové hry: -:- | PPG: -:- | SHG: -:-