Ženy si zahrají o medaile, ani Japonsko jim nezvládlo vzdorovat!

autor fotografie: Lukáš Kratochvíl

Ani ve čtvrtfinále se česká jízda nezastavila, ženy si stylem start – cíl poradily i s Japonskem. Případný odpor asijských soupeře zlomily rychlé góly už v úvodu zápasu, v jeho zbytku pak český výběr své vedení navyšoval a kontroloval hru.

Češky znovu vstoupily do zápasu výborně, když se už v první minutě radovaly z gólu! Mlýnková se neohroženě vrhla do souboje se soupeřkami, které mezi kruhy obrala o puk, a přízemní střelou k tyči otevřela skóre! Hned ve čtvrté minutě už to bylo o dvě branky, když Mrázová středem dobruslila až před gólmanku, kterou s přehledem překonala pokusem pod břevno.

V deváté minutě přidala Mrázová svůj druhý gól v zápase, když Jančová v přesilovce naznačila a předala své kapitánce puk přímo na gólovou střelu. Při další akci už se Mrázová pasovala do role nahrávače, vyměnila si puk s Čajanovou, a ta překonala bezmocnou Namikiovou – 4:0. Ve zbytku poločasu měly Češky ještě několik slušných šancí, Mlýnková trefila dokonce tyčku, skóre už se ale nezměnilo.

Druhá půle začala stejně jako ta první, už v první minutě totiž český výběr slavil další gól! Mlýnková s Čajanovou ujely celé obraně a druhá jmenovaná si bez problémů poradila s osamocenou gólmankou. Na další branku se pak čekalo skoro 10 minut, Češkám pomohla až další přesilovka. A opět ji využila Mrázová, která využila přihrávku Jančové a završila svůj hattrick!

Jako by to Mrázové nestačilo, byla to znovu hráčka s číslem 16 na zádech, která se ve 34. minutě neohroženě natlačila před branku a zvýšila už na 7:0. Definitivní tečku za utkáním pak napsala Natálie Mlýnková, které opét nahrála Mrázová. Český tým si tak bez problémů dokráčel pro výhru a postup, a může se těšit na boje o medaile!

Branky a nahrávky: 1. Mlýnková, 4. Mrázová (Čajanová), 9. Mrázová (Jančová), 12. Jančová (Mrázová), 21. Čajanová (Mlýnková), 31. Mrázová (Čajanová), 34. Mrázová (Čajanová), 36. Mlýnková (Mrázová).

Sestavy:

Česko: Škodová (21. Peslarová) – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.

Japonsko: Namikiová (36. Kikučiová) – Nakagawaová, Okucuová, Hayaová, Goiová, Kousakaová, Moriová, Kubotaová, Moritaová, Nakamotoová, Sekiová, Sekineová, Hayasakaová, Sugišitaová.


11.07.2019 12:00| Čtvrtfinále
Česká republika
Česká republika
Japonsko
8:0
Japonsko
Přesilové hry: -:- | PPG: -:- | SHG: -:-