Ženy udolaly Itálii a po roce jsou znovu ve finále!

autor fotografie: Lukáš Kratochvíl

Češky byly před semifinále velkým favoritem, vždyť už postup Italek přes čtvrtfinále byl velkým překvapením. Jenže hokejistky z Apeninského poloostrova ukázaly, že se rozhodně nejednalo o náhodu. S českým výběrem sehrály vyrovnaný zápas, který až v samotném závěru rozhodla gólem kapitánka Mrázová.

První poločas dlouho nenabízel velké vzrušení, Italky se vytasily s výborně organizovanou obranou, a i když toho samy dopředu příliš nepředvedly, nepouštěly ani Češky do vyložených příležitostí. Velké šance měly přijít při první přesilovce po vyloučení Novelliové, i tentokrát ale první česká formace vyšla střelecky naprázdno.

Brankářka Bondiová pak měla dva světlé momenty v 11. a 12. minutě, její zákroky ale jen oddálily blížící se pohromu pro její tým. Hned ve 13. minutě se totiž při signalizovaném vyloučení dostala až před branku Michaela Jančová, která využila zmatku před brankou a poslala odražený puk do sítě – 1:0! Češky vstřelený gól sice uklidnil, ale i zbytek poločasu se pak obešel bez větších šancí na obou stranách, první půle tak skončila za těsného vedení českého výběru.

Do druhé půle vstoupil Italky výrazně aktivněji a Škodová hned ve 23. minutě likvidovala obrovskou šanci Rocceallové! Úzko pak bylo Češkám ve 26. minutě, kdy byla vyloučena Kaltounková za faul na útočné polovině. Škodová hned měla hodně práce, první velkou šanci na čáře zneškodnila, ve 28. minutě už se ale Italky radovaly z vyrovnávacího gólu, když Ciprianová využila clony před Škodovou, která na puk nemohla vůbec vidět – 1:1.

Ve 31. minutě mohlo být ještě hůř, puk totiž proskákal za českou obranu a Bisiová jela od poloviny hřiště sama na Škodovou, ta ale znovu vytáhla skvělý zákrok a podržela český tým! Před českou brankou to hořelo znovu ve 35. minutě, když Roccaellová nejdříve zazdila dva na jedna, aby se za chvíli dostala ke střele, která zazvonila na břevno!

Češky to ale nezlomilo, a nakonec zaúřadovala první formace, která neúnavně točila soupeřky, kterým postupně docházely síly, až Mrázová ve 37. minutě prostě napřáhla a dělovkou prostřelila vše, co jí stálo v cestě! Italky si pak vzaly time out, odvolaly brankářku a vrhly všechny síly do útoku, to ale v poslední minutě potrestala Kovářová, která gólem do prázdné pečetila postup do finále!

Branky a nahrávky: 28. Ciprianová (Guazziová) – 13. Jančová (Mlýnková), 37. Mrázová, 40. Kovářová (Mrázová)

Itálie: Biondiová – Faravelliová, De Roccoová, Tartaglioneová, Ercolaniová, Speranzaová, Bisiová, Roccellaová S., Roccellaová R., Di Giovanniová, Guazziová, Ciprianoová, Piccininiová, Stockerová, Novelliová.

Česko: Peslarová (21. Škodová) – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.


12.07.2019 18:30| Semifinále
Itálie
Itálie
Česká republika
1:3
Česká republika
Přesilové hry: -:- | PPG: -:- | SHG: -:-