Šestnáctka vstoupila do ME vysokou výhrou nad Belgií

Šestnáctka vstoupila do ME vysokou výhrou nad Belgií

Čeští reprezentanti do šestnácti let vstoupili do Mistrovství Evropy v italském Asiagu parádně! Pouhých sto sedm vteřin potřebovali Češi na úvodní branku na šampionátu, skóre zápasu s Belgií se zastavilo až na konečných 16:1. Hned tři čeští reprezentanti zaznamenali hattrick – Lukáš Plos (3+3), Jan Ramert (3+1) a Jakub Koudelka (3+1).

Česko – Belgie 16:1 (7:0, 9:1)

Branky a nahrávky:2. Svozil, 4. Plos, 6. Šimek, 11. Koudelka (Plos), 13. Plos, 18. Helikar (Macas), 19. Ramert, 23. Hanák (Kuchař), 25. Ramert (Gerych), 30. Macas (Koudelka), 32. Gerych (Ramert), 33. Koudelka (Plos), 37. Plos, 39. Zapletal (Kuchař), 39. Koudelka (Plos), 40. Ramert – 40. Maescalk

Sestavy:
Česko: Málek (21. - 38. Chlouda) – Helika (Aú, Plos (C), Abazaj, Zapletal, Kuchař, Šimek, Macas, Koudela, Ramert (A), Gerych, Hanák, Svozil.
Belgie: Delvosal (21. Heirman) – Vandercamme (C), Maescalk (A), Heyndrickx, Verbist, Drapier, Blomme, Monstrey, Bonnevie (A), Warre, Hendrix, Becquevort, Fourmaintreaux, Bartha M., Bartha R.

Lepší start si snad česká reprezentační šestnáctka nemohla přát, poprvé překonala belgického gólmana v čase 1:47, kdy proměnil přečíslení dvou na jednoho v branku David Svozil. Češi dominovali na kotouči a po celou dobu zápasu si vytvářeli zajímavé šance, dvakrát se v první půli prosadil Lukáš Plos, ten při druhé trefě předvedl individuální akci přes polovinu hřiště. O zvýšení na 3:0 se postaral Pavel Šimek, v polovině prvního poločasu využil přesilovou hru ranou z pravého kruhu Jakub Koudelka. Českému výběru se gólově povedl také závěr první dvacetiminutovky, po nahrávce Macase se Jan Halikar dostal hned přes trojici hráčů a parádně zavěsil kotouč do pravého horního rohu. O minutu později vybojoval puk na pravé straně Jan Ramert a střelou zápěstím zakončil na vzdálenější tyč – 7:0.

Během pauzy došlo v obou brankách ke změnám gólmanů, v českém brankovišti nahradil Málka Chlouda. Česká kanonáda pokračovala i v druhém dějství, Jan Hanák ve 23. minutě šikovně přehodil puk přes beton gólmana. I druhou početní výhodu dokázali Češi rychle využít, po přihrávce od Gerycha přesně pálil Jan Ramert. Mezi 30. až 33. minutou zápasu padly tři rychlé branky, postupně se prosadili Matyáš Macas, Robin Gerych a Jakub Koudelka. Po krátké odmlce se svěřenci kouče Suhrady opět prosadili, Lukáš Plos zasunul puk do sítě po objetí branky a završil tak hattrick. Dlouhé nahrávky přes polovinu hřiště od Kuchaře dokázal využít Marek Zapletal, jenž nasměřoval kotouč mezi tři tyče šikovnou tečí. Poslední dvě české trefy znamenaly zároveň zkompletování hattricku u dvou hráčů, nejprve se to povedlo Jakubu Koudelkovi a následně rychle využitou přesilovkou hned po vhazování Janu Ramertovi. Už se zdálo, že Češi udrží čisté konto, o to je však připravil patnáct vteřin před závěrečnou sirénou Maescalk – 16:1. 


01.08.2019 09:30| 1.kolo
Česká republika
Česká republika
Belgie
16:1
Belgie
Přesilové hry: -:- | PPG: -:- | SHG: -:-