Osmnáctka si poradila na ME s Francií a ve čtvrtfinále si zahraje s Belgičany

Osmnáctka si poradila na ME s Francií a ve čtvrtfinále si zahraje s Belgičany

Český výběr do osmnácti let měl ve druhém dni turnaje na programu pouze jedno utkání, a to duel o první místo ve skupině proti Francii. Čeští hráči byli od začátku aktivnější a vypracovali si dvoubrankový náskok. Francie stihla brzy vsítit kontaktní gól, ale ve druhé části přidal třetí branku Lukáš Chludil a bylo rozhodnuto. Češi vyhráli svou skupinu a v sobotu se ve čtvrtfinále střetnou s Belgií.

Česko - Francie 3:1 (2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Němec (Ryšavý), 18. Bachánek (Hanák), 27. Chludil (Hrazdira) – 19. Allo (Duchemin)

Sestavy:

Česko: Hamrla (Nowak) – Adamec, Ambrož, Havlík, Strnádek, Paleček, Hanák, Kleniar, Ryšavý, Hrazdira, Bachánek, Chludil, Němec.

Francie:Fontana (Brizin) – Sableau, Reyberol, Duchemin, Reyberol, Allo, Druart, Lacombe, Perez, Redondo, Laulier, Rochereau, Mahieu.

První velká šance přišla ve třetí minutě na straně Česka. Hrazdira se uvolnil před brankou, dostal puk, ale překonat brankáře se mu nepovedlo. V polovině první části se poprvé vylučovalo. Na trestnou lavici si šel sednout Lacombe za podrážení. Početní výhoda netrvala ani minutu. Ryšavý nahrál z levé strany před bránu Jakubu Němcovi, jenž bez zpracování dostal puk do brány a otevřel skóre zápasu. Tři minuty před koncem první poloviny Adamec vypíchl kotouč soupeři na polovině hřiště a s Havelkou ujeli do situace dva na jednoho. Adamec poslal puk pod hokejkou bránícího hráče a Havelka okamžitě zakončoval, ale Fontana se stačil přesunout a zastavit puk betonem. V čase 18:00 přišla druhá branka českého týmu. Adam Bachánek vystihl přihrávku Francie, obehrál bránícího hráče a ze středu hřiště zakončil nechytatelně pod horní tyč. Dvoubrankové vedení ovšem vydrželo pouze 11 vteřin. Louis Allo se objevil nestřežený na pravé tyči, dostal puk a rychle jej zasunul do odkryté brány.

Začátek druhé poloviny přinesl další dobrou příležitost českých hráčů. Do úniku dva na jednoho se znovu dostal Adamec, jenž to tentokrát zkusil sám, ale nad Fontanou nevyzrál. Vedení o dvě branky si vzali Češi zpět ve 27. minutě. Lukáš Chludil si vzal puk za brankou, dostal se na okraj levého kruhu a bekhendem zakončil přesně na vzdálenější tyč. O chvíli později české družstvo odehrálo třetí přesilovou hru v utkání, ale skóre se neměnilo. Závěr mohl být ještě hodně dramatický, kdyby se povedlo Sebleauovi potrestat zaváhání české obrany, ale trefil pouze tyč. Češi tak vyhráli 3:1 a zajistili si první místo ve skupině. V sobotu je tak čeká čtvrtfinále s Belgičany.