AKTUALIZOVÁNO: Světový šampionát v roce 2020 bude hostit Kolumbie

AKTUALIZOVÁNO: Světový šampionát v roce 2020 bude hostit Kolumbie
autor fotografie: World Skate

Centrem světového inline hokeje se na přelomu června a července roku 2020 stane kolumbijské město Cartagena. A právě tam budou české reprezentace obhajovat úspěchy z World Roller Games 2019, kde junioři získali zlato a výběry mužů a žen stříbro. Mistrovství světa se mělo původně uskutečnit v termínu od 26. června do 12. července 2020, ovšem kvůli šíření koronaviru Covid-19 muselo dojít ke změně. MS juniorů a žen by se tedy mělo uskutečnit od 30. srpna do 8. září a kategorie mužů by jej měla odehrát od 6. září do 12. září.

Cartagena, ležící v severní části země bude šampionát v inline hokeji pořádat poprvé. Do Kolumbie se světový turnaj vrací po osmi letech. V roce 2012 jej hostila Bucaramanga, odkud čeští junioři přivezli zlato a reprezentace mužů vybojovala bronz. O rok později se v Kolumbii konaly také Světové hry. Z Cali si Češi odvezli bronzové medaile.

Utkání bude hostit nová aréna Coliseo (na fotkách). Během inline hokejového mistrovství proběhne v Cartageně také šampionát v inline rychlobruslení.