Soutěžní ročník 2020 pravděpodobně neproběhne. Přednost má zdraví nás všech!

Soutěžní ročník 2020 pravděpodobně neproběhne. Přednost má zdraví nás všech!

Po pětadvaceti letech poprvé v Česku bez inline hokeje. Sezóna 2020 velmi pravděpodobně neproběhne vzhledem k pokračující epidemii koronaviru COVID-19 a souvisejícím bezpečnostním opatřením státních orgánů.

"Bohužel v roce, který se měl nést v duchu výročí 25 let založení České asociace inline hokeje, musíme reagovat na situaci zapříčiněnou vyšší mocí. Nebylo lehké, se takto rozhodnout, ale v rámci zachování zdraví všech našich sportovců a činovníků nám nic jiného nezbývalo," sdělil Tomáš Würtherle, prezident ČAIH. 

Zrušení se netýká pouze českých soutěží, dopad má i na mezinárodní akce. Odloženo již bylo MS World Skate, které má pořádat Kolumbie (nově od 31.8. do 12.9.2020). Reprezentačních akcí se už jistě nebudou účastnit národní týmy do šestnácti a osmnácti let. Výběry Masters a Veterans vynechají plánované MS v německém Bad Tölz. 

"Vzhledem k nekontrolovatelnému šíření koronaviru po celém světě, je účast na mezinárodních akcí prakticky vyloučena. Prvořadým cílem ČAILH i World Skate je ochránit zdraví sportovců a funkcionářů, proto je velmi pravděpodobné, že v roce 2020 žádné mezinárodní akce neproběhnou," předpokládá Würtherle, který ale ještě stále věří, že by tato rozhodnutí nemusela být definitivní. "Pokud by se situace změnila a bylo by možné odehrát, byť jen zkrácenou sezónu, tak jsme na tuto variantu připraveni a budeme okamžitě reagovat." 

"Pevně věřím, že naše rozhodnutí chápete a plně respektujete. Nezbývá nám, než Vám popřát mnoho sil, hodně zdraví a abychom se co nejdříve sešli," dodal na závěr!