Brno mělo na dosah pohár, Rats ale vyhráli. O vítězi TOP divize rozhodne 4. kolo

Brno mělo na dosah pohár, Rats ale vyhráli. O vítězi TOP divize rozhodne 4. kolo

Turnaj O POHÁR ČAILH měl v sobotu na programu pět zápasů 3. kola, ty se odehrály v Třebechovicích pod Orebem. K vidění byly vyrovnané výsledky i vyšší rozdíly ve skóre, zajímavým se stal především poslední duel. Kdyby ho totiž hokejisté Mission Roller Brno vyhráli, o vítězi turnaje by bylo rozhodnuto. V mači ale měli navrch Prague Rats, a tak se o vítězi rozhodne až ve finálovém kole.

Jako první se střetla Olomouc s Hradcem Králové a na obou soupeřích bylo značnou chvíli vidět, že hrají spíše opatrně. Hradečtí byli na puku více, přesto však nebezpečných situací k vidění příliš nebylo. Až ve druhé části otevřel skóre Filip Kuťák, ještě do přestávky ale Olomoučtí zásluhou Jakuba Cika srovnali. Už to vypadalo, že také třetí část skončí stejným poměrem, jenže Orly 19 vteřin před sirénou poslal do vedení Stanislav Husák. Východočeši tak byli v pozici mužstva, které musí v poslední čtvrtině tvořit hru, což se jim nakonec vyplatilo. Aleš Půlpán totiž ve 41. minutě srovnal na 2:2 a po tomto výsledku si oba soupeři odnesli po jednom bodu.

Oproti prvnímu mači byl ten druhý gólově podstatně bohatší. V souboji Prague Rats a Devils Zlín padlo hned 17 branek! Ještě na startu druhé části bylo skóre vyrovnané 3:3, pak ale Pražané ukázali naplno své kvality. Herní převahu využili v dalších osm tref, a i když Zlín ještě stihl počet svých vstřelených gólů zdvojnásobit, o osudu klání bylo jasno. Hokejisté z hlavního města si po pohodlné výhře 11:6 připsali plný bodový zisk.

Ke třetímu mači se postavil Hradec Králové proti týmu Mission Roller Brno a utkání nenačal vůbec špatně, po necelých třech minutách vedl už 2:0. Jenže pak si vzali slovo Moravané a sedmibrankovou šňůrou zcela otočili vývoj. Hradec sice kontroval dvěma trefami a snížil na 4:7, jenže v posledních minutách se blýskl Jiří Drobný. Ten přidal v jednom mači na svůj gólový účet už čtvrtou a pátou branku, a i když Východočeši ještě snížili, na Brněnské výhře 9:5 už nic nezměnili.

V předposledním utkání proti sobě nastoupili zlínští Devils a olomoučtí Eagles a jak nastínil už začátek, tento zápas byl velmi vyrovnaný. Po dvou čtvrtinách sice vždy o gól vedla Olomouc, Zlín pak ale nasadil vyšší obrátky a ve třetí části otočil na 5:3. Jenomže to si pro změnu nenechali líbit Olomoučtí, kteří v poslední minutě třetí periody během 24 vteřin srovnali na 5:5 a do poslední části se šlo zase od nuly. Klání nakonec skončilo smířlivě a vzhledem k jeho průběhu i spravedlivě – za remízu 7:7 si odnesly oba týmy po jednom bodu, olomoucký Michal Šimo navrch ještě hattrick.

Na samotný závěr sobotního třebechovického programu už mohlo být rozhodnuto o vítězi turnaje – stalo by se tak, kdyby Brno porazilo Prague Rats. Jenže Moravanům chyběl v týmu oproti prvnímu mači jeden hráč a Pražané načali klání podstatně lépe. Ve 28. minutě vedli o tři góly a vypadalo to, že si výhru pohlídají. Brno se o pár minut později vzepjalo k odporu a z hole Ondřeje Stehlíka srovnalo, to ale bylo z jeho strany vše. Naopak Rats vstřelili další dva góly a po jejich výhře 5:1 bylo jasné, že o držiteli poháru se rozhodne až v posledním kole.

O POHÁR ČAILH